Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Η Έδεσσα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η εκδήλωση κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, με αφορμή τα επεισόδια που εξελίχθηκαν στην Βεγορίτιδα εναντίων προσφύγων πριν απο λίγες ημέρες.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ υπήρξαν τοποθετήσεις και παρεμβάσεις των παρευρισκομένων. 
Ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος του Ν. Πέλλας έδωσε για ακόμα μια φορά ένα μάθημα δημοκρατίας, αλληλεγγύης, κοινωνικής ευαισθησίας και υπευθυνότητας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα , όπως είναι το προσφυγικό, τονίζοντας με την στάση του ότι ο φασισμός και η ξενοφοβία δεν έχουν καμία θέση στο Δήμο Έδεσσας και σε όλο το Ν. Πέλλας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η πρωτοβουλία των ανθρώπων που κάλεσαν στη συγκέντρωση, «τι είδαμε σήμερα; Αρκετό κόσμο. Η ιδέα μιας ομάδας ανθρώπων, χωρίς κομματική ταυτότητα, αγκάλιασε και αγκαλιάστηκε. Διάλογοι σε χαλαρούς τόνους, χωρίς φωνές, χωρίς ευτράπελα, χωρίς φασαρίες. Γονείς με τα παιδιά τους, κηδεμόνες με τα κατοικίδιά τους, στην πρωινή τους βόλτα. Οι περαστικοί -με εξαίρεση ελαχίστων-, σταμάτησαν, παρακολούθησαν, συμμετείχαν. Κάποιοι μάλιστα αντίθετοι, πρόθυμοι όμως να ακούσουν και να ακουστούν. Μαζί τους αφουγκραστήκαμε τις απόψεις όλων των πλευρών. Ένα ανοιχτό μάθημα δημοκρατίας, αλληλεγγύης, κοινωνικής ευαισθησίας και υπευθυνότητας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Όπως μας ενώνει η αγάπη για την πόλη μας και αναγνωρίζουμε την περιβαλλοντική σημασία του Πάρκου, των Ποταμών και των Καταρρακτών μας, έτσι χτίσαμε σήμερα κοινούς δρόμους κατανόησης σε ένα ζήτημα που μας θέλουν διχασμένους και χειραγωγημένους.

Τα καταφέραμε. Έσπασε ο φόβος. Συνεχίζουμε».



Με πληροφορίες από το paremvasistinpella.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου