Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Απλήρωτοι/ες οι ΉΡΩΕΣ της πανδημίας!

Απλήρωτοι/ες οι ΉΡΩΕΣ της πανδημίας!

Η μισθοδοσία των επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών στο «Αττικόν» μπορεί να περιμένει…
Την Παρασκευή 8/5 το τμήμα μισθοδοσίας του Αττικού ανακοίνωσε ότι το επικουρικό προσωπικό (ιατρικό και λοιπές ειδικότητες) δε θα πληρωθεί στις 13/5 οπότε ήταν και η μέρα μισθοδοσίας. Αναφέρουν ότι τα μηνιάτικα θα κατατεθούν στις 22/5, δηλαδή με δέκα μέρες καθυστέρηση.
Συγχέουν αυτές τις πληρωμές με τις πληρωμές του ΕΛΚΕ/ΕΚΠΑ. Φαίνεται πώς για την μισθοδοσία των εργαζομένων τα ταμειακά διαθέσιμα χρήματα είναι περιορισμένα και άρα θα πρέπει να τα βρεθεί κάποια φόρμουλα για να τα μοιραστούν. Μία φορά θα μένει ο ένας λίγο καιρό απλήρωτος, μία ο άλλος.
Παράλληλα, η κυβέρνηση για να κρύψει την γύμνια της πολιτικής της συκοφαντεί και επιτίθεται στον κόσμο που πηγαίνει στις πλατείες. Οι άνθρωποι που ψάχνουν κάποιες εστίες αέρα δεν φταίνε για την αδιαφορία της κυβέρνησης να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Επίσης, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ φροντίζει να διπλασιάσει (!!) τον μισθό των golden boys της ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων). Από 4.600€ τον αύξησαν σε 8.314 €, με τροπολογία που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το περιβάλλον (https://tinyurl.com/yd3yfskg).

Και το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση είχε φροντίσει να μοιράσει 20 εκ. € σε ΜΜΕ.

✔Η αντίδραση της ΕΙΝΑΠ ήταν άμεση. Με επιστολή στον πρωθυπουργό και στον υπουργό υγείας καταγγέλλει το γεγονός και βάζει αυτά τα ερωτήματα (https://tinyurl.com/yahcx8a7) .

‼Κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα:

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι “ήρωες και ηρωίδες” όσο δε μιλάνε και αποτελούν το φόντο στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Όταν μένουν απλήρωτοι και διεκδικούν τα αυτονόητα γίνονται αόρατοι.

👉🏻 Η κυβέρνηση έχει χρήματα να στείλει σε ημέτερους με διάφορους τρόπους. Άρα χρήματα να στηρίξει τόσο το έμψυχο δυναμικό του συστήματος υγείας όσο και τις υποδομές του δεν είναι ότι δεν έχει, είναι ότι δε θέλει να διαθέσει εκεί.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ. δεν μπορεί να μείνει κρυφή. Όσο και να προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες σε «άλλους» δεν θα τα καταφέρει.

Για άλλη μια φορά αξιοποιείται η εργασιακή συνθήκη του «επικουρικού» (που είναι ορισμένου χρόνου συμβάσεις) ώστε τα δικαιώματα του νοσοκομειακού προσωπικού να γίνουν λάστιχο ώστε να εξυπηρετηθούν πρώτα άλλα οικονομικά συμφέροντα.

Οι υγειονομικοί συνεχίζουν να διεκδικούν τα απαραίτητα για τους ίδιους και τους πληθυσμούς.

✊🏽Επόμενη στάση στο δρόμο του αγώνα οι 12 Μάη – παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή - όπου διάφορα σωματεία θα πραγματοποιήσουν πολύμορφες δράσεις.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία.
Άμεση καταβολή της μισθοδοσίας τους.
Προσλήψεις και ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με όλο το αναγκαίο προσωπικό.
Μονιμοποίηση των επικουρικών.
Δημόσιο σύστημα υγείας δωρεάν για όλους/όλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου