Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Μαζική και με παλμό η αντικατασταλτική πορεία στην Κυψέλη: “Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές.”

Μαζική και με παλμό η αντικατασταλτική πορεία στην Κυψέλη: “Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές.”

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 
Ολα τα ΜΜΕ δεν είδαν τους χιλιάδες πολίτες σε μια πρωτοφανή για τον όγκο και τον παλμό της πορεία στην Κυψέλη. (Οι αστείοι δημοσιολόγοι αναφέρουν ότι στο κάλεσμα για πορεία ανταποκρίθηκαν μόνο 400-500 άτομα λες και το διαδίκτυο δεν έχει πλημμυρίσει από φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τον πραγματικό όγκο της πορείας).
Το ότι έκαναν πρώτη είδηση και μάλιστα την πρόβαλαν σαν έκτακτη επικαιρότητα μια τζαμαρία σούπερ μάρκετ της περιοχής που έσπασαν οι διαδηλωτές ενώ για τις επώνυμες καταγγελίες χθεσινό μπατσάδικο κατασταλτικό πογκρόμ... ήταν απλώς Παρασκευή.
Εδώ απλώς να θυμίσουμε τι είπε μια φίλη χθεσινού συλληφθέντα στην Κυψέλη σε δημοσιογράφο αστικής ιστοσελίδας: Βρίσκονταν μαζί στο σπίτι τους, βλέποντας τηλεόραση και ο φίλος της κατέβηκε να δει τι συμβαίνει έξω από την πολυκατοικία. Όπως λέει, τον ξαναείδε τα ξημερώματα με σπασμένα τρία δόντια, χτυπήματα στο κεφάλι και στον λαιμό, ενώ ακόμα κρατείται.

Ολο το κλίμα τρομοκρατίας που είχα καλλιεργήσει τις προηγούμενες ώρες η κυβέρνηση, απέτυχε και ο όγκος καθώς και ο δυναμισμός της πορείας ήταν εντυπωσιακός. 

Το σύνθημα που δέσποζε ήταν: “Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου