Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Ποιοι ενοχλούνται με τα Ισόβια στους Βιαστές; Προετοιμάζεται το έδαφος για την έφεση;

Επιλεκτικές ευαισθησίες από την «κυρία φως-νερό-τηλέφωνο»
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η Ιωάννα Μάνδρου, μια παλιά καραβάνα στο δικαστικό ρεπορτάζ, υπήρξε πάντα ένα φερέφωνο της εξουσιαστικής δικαστικής κάστας.

Πρόχειρα θυμόμαστε πόσο υπεράσπιζε τους εισαγγελείς που απέρριπταν την αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή, εύκολα επαναφέρουμε στην μνήμη μας την τοποθέτησή της ότι η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου "εξέφρασε την επιστημονική της άποψη" όταν κατά την αγόρευσή της στην δίκη της Χ.Α μας έλεγε ότι "Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση".

Τώρα η «κυρία φως-νερό-τηλέφωνο» -όπως ήταν το «καλλιτεχνικό» όνομα της Ιωάννας Μάνδρου, για χρόνια στην δημοσιογραφική πιάτσα όταν δούλευε ταυτόχρονα στα γραφεία τύπου της ΔΕΗ του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ- παρουσιάζεται ενοχλημένη γιατί το δικαστήριο επέβαλε στα "νεαρά παιδιά" όπως προσδιορίζει τους βιαστές και δολοφόνους της Ελένη Τοπαλούδη τις ποινές που τους άρμοζαν.



Στο στόχαστρο της βρέθηκε και η εισαγγελέας της έδρας που που σύμφωνα με την υπάλληλο του Αλαφούζου. κατά την αγόρευσή της, μίλησε με "λόγια σκληρά" και "ταυτίστηκε, χωρίς να κρατήσει ούτε καν μια αναγκαία απόσταση, δημόσια, φανερά με το θύμα, κάτι που δεν έπρεπε".
Είναι η πρώτη φορά που διαφοροποιείται από την πάγια θέση της η Ιωάννα Μάνδρου, σαν γνωστό παπαγαλάκι της δικαστικής εξουσίας και αυτό έχει την σημασία του γι' αυτό το επισημαίνουμε. Πιθανολογούμε ότι θα υπάρξει έφεση σ' αυτή την καταδικαστική απόφαση και προετοιμάζεται το έδαφος για να υπάρξει μια εφετική απόφαση που θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά στα κτήνη -δολοφόνους.
Και αυτή η τακτική των δημοσιοκάφρων, εντάσσεται στα πλαίσια "διαχείρισης της είδησης" που γράφαμε σε περασμένο κείμενο μας.
Με την ευκαιρία να συμπληρώσουμε ότι κάτι παρόμοιο έγινε και με την συγκέντρωση του Μπακογιάννη στην Ομόνοια σε σχέση με τα γνωστά γεγονότα στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής.
(Είναι πασίγνωστο φυσικά και δεν δέχεται αμφισβήτησης -κάτι σαν μαθηματικό θεώρημα-ότι για τους δημοσιολόγους μας ο κορονοϊός κάνει επιλεγμένες περατζάδες).
Και για καπάκι παρακολουθούμε παρακάτω το πώς ένας τίτλος δημοσιεύματος μπορεί να δημιουργήσει τις εντυπώσεις που θέλει ο συντάκτης του:


Αναδημοσιεύουμε το κείμενο χωρίς όμως να ταυτιζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου