Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Ακροδεξιές και απάνθρωπες τακτικές για τους Πρόσφυγες επιδοκιμάζουν οι Δήμαρχοι νησιών του Αιγαίου


Επιδοκιμάζουν push back και επαναπροωθήσεις Κάρμαντζης, Κύτελης και Στάντζος
Την πρακτική των push back και των παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα, που κατ΄ επανάληψη και με στοιχεία έχουν καταγγελθεί, επιδοκιμάζουν εμμέσως πλην σαφώς και υπό την θεωρία «της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας» τρεις δήμαρχοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου.
Με κοινή δήλωσή τους, την Τρίτη 19 Μαΐου 2020, ακριβώς μία ημέρα μετά τις ανάλογες «κορόνες» του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, εκφράζουν «τις ευχαριστίες τους και την ευγνωμοσύνη τους» στο προσωπικό του Λ.Σ. «για την γενναιότητα, ευσυνειδησία και αυτοθυσία που αποδεικνύουν κάθε μέρα κατά την εκτέλεση της αποστολής τους».
Αναλυτικά, η δήλωση έχει ως εξής:

«Οι δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, αισθάνονται την ανάγκη για λογαριασμό όλων των νησιωτών των δήμων τους, που πλήττονται από το μεταναστευτικό, να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους και την ευγνωμοσύνη τους δημόσια σε κάθε έναν και κάθε μια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στα νησιά μας, για την γενναιότητα, ευσυνειδησία και αυτοθυσία που αποδεικνύουν κάθε μέρα κατά την εκτέλεση της αποστολής τους, φυλάσσοντας τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και αποτρέποντας με επιτυχία την απόβαση των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών στα νησιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου