Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Πέρασαν το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας και παρά τις αντιδράσεις

Πέρασαν το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας και παρά τις αντιδράσεις
Μόνο από τους 158 βουλευτές της ΝΔ ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από δεκάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις, φορείς και κινήματα. Καταψήφισαν 56 βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ αποχώρησε από τη ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το νομοσχέδιο έγινε επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του δεκτό κατά πλειοψηφία, δηλαδή με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Σε σύνολο 214 ψηφισάντων, «ναι» είπαν 158 βουλευτές και «όχι» 56. Με επιστολική ψήφο ψήφισαν συνολικά 141 βουλευτές.

Μετά από μία διαδικασία-παρωδία η κυβερνητική πλειοψηφία επέμεινε στο θέμα της επιστολικής ψήφου, την οποία η αντιπολίτευση χαρακτήρισε αντικοινοβουλευτική και αντισυνταγματική, κάτι που έφερε, τελικά, την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και χθες και σήμερα πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις, καταγγέλλοντας το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο που απορρυθμίζει το θεσμικό πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και το δίνει βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου