Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία της κοινωνίας είναι ο ρατσισμός.

🆘 Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία της κοινωνίας είναι ο ρατσισμός.

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν πριν λίγες μέρες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
👉🏻 Σε Ηράκλειο και Χανιά πραγματοποιήθηκαν ακροδεξιές συγκεντρώσεις ενάντια στην πιθανή έλευση και διαμονή προσφύγων και μεταναστών στο νησί της Κρήτης. Η εικόνα με το αλυσοπρίονο στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου είναι πλέον γνωστή σε όλους, ενώ υπάρχουν αρκετές καταγγελίες για συντονισμένη επίθεση αστυνομίας και ακροδεξιών απέναντι στην αντιφασιστική συγκέντρωση που υπήρχε (https://antarsya.gr/node/5657).
👉🏻 Στην Έδεσσα. «άγνωστοι» πραγματοποίησαν εμπρηστική επίθεση σε ξενοδοχείο που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες στη περιοχή Παναγίτσα (https://tinyurl.com/ybdvdfpk).

😠 Όλο αυτό το διάστημα που ο λαός ήρθε αντιμέτωπος με το υποβαθμισμένο σύστημα υγείας, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις απολύσεις, τις απαγορεύσεις μετακίνησης στα πάρκα οι φασίστες δεν έβγαλαν άχνα.

😠 Για τους φασίστες φταίνε οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι κατατρεγμένοι, οι ξένοι.

😠 Βέβαια δεν τους φταίνε όλοι οι ξένοι. Όπως πολύ εύστοχα αναφέρει η ανακοίνωση της Ανυπόταχτη Κρήτη - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση: «Τους θέλουνε τους «ξένους» τουρίστες»…Τους θέλουνε τους «ξένους» που μαζεύουν το σύνολο των ελιών της Κρήτης…Τους θέλουμε τους «ξένους» επενδυτές, για να αγοράσουν όλη τη Νότια Κρήτη…Τους θέλουνε τους «ξένους» νατοϊκούς, την αμερικάνικη βάση, τη FRONTEX για να βομβαρδίζουν λαούς...»

✖ Όσο η πολιτική της κυβέρνησης είναι να απομονώνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε απομακρυσμένα χωριά και σε κλειστά κέντρα τόσο θα εγκλωβίζεται σε ρατσιστικές αντιδράσεις.

✖ Βάζουν τους ανθρώπους να μένουν σε γκέτο ή δημιουργεί νέα διαιωνίζοντας τον διαχωρισμό τους από τις τοπικές κοινωνίες. Έτσι, δεν τους επιτρέπουν να δημιουργήσουν δεσμούς με τους τόπους και τους ανθρώπους που μένουν εκεί και εν τέλει να αισθανθούν κανονικοί άνθρωποι, οι οποίοι θα πάρουν τις ζωές στα χέρια τους και δεν θα εξαρτώνται από ΜΚΟ. Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από το πως χρησιμοποιήθηκε αυτή η κατάσταση ώστε να στοχοποιηθούν (ακόμα περισσότερο) οι πρόσφυγες στο Κρανίδι.

✊🏽Ο αγώνας μας για ζωή και ελευθερία είναι κοινός με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

🚩 Καλοδεχούμενοι όλοι οι πρόσφυγες!

🚩 Άμεση υποδοχή τους σε ΣΠΙΤΙΑ στις πόλεις!

🚩 Δωρεάν σύστημα υγείας για όλους/όλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου