Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

Μετακινούν Στρατιώτες από τα νησιά στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για τα δωρεάν μπάνια των Στρατιωτικών.

Είναι τουλάχιστον Άθλιοι...
Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ μετακινούν στρατιώτες από τις μονάδες της Παραμεθορίου στα νησιά προκειμένου να εργαστούν ΔΩΡΕΑΝ στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις γα να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ τα μπάνια και τις διακοπές τους οι στρατιωτικοί.

Μάλιστα, πρόκειται για φαντάρους που βρίσκονται στον τέταρτο (4ο) μήνα θητείας και ακόμη δεν έχουν λάβει τις άδειες τους (10+5) για την απαράδεκτη πολύμηνη Φυλάκιση τους στις μονάδες.

Προκειμένου δηλαδή να ικανοποιηθούν τα προνόμια των στρατιωτικών και η κυβέρνηση της ΝΔ να δείξει το καλό της πρόσωπο στο στρατιωτικό κατεστημένο, αδειάζουν τις μονάδες όπου οι κατάκοποι συνάδελφοι δεν μπορούν με τίποτε να καλύψουν το πλήθος των υπηρεσιών που αυξάνεται.

Και την ίδια περίοδο που αυξάνουν τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων εξαιτίας των επιλογών τους που κορυφώνουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση μας....

Θέτουν ζήτημα αύξηση της στρατιωτικής θητείας!

Διαβάστε περισσότερα:
265 ΜΚ Τ/Ε Στρατόπεδο Μανταμάδου: Το στρατόπεδο που όλοι θέλουν να δραπετεύσουν!!
80 ΕΑΝΕΘ Κω: Εργάζονται 15 ώρες ημερησίως-σε τραγική κατάσταση οι φαντάροι!
KAAY Αγίου Ανδρέα: ποιοι κραυγάζουν "στα αρχίδ@@@ μου" οι διαμαρτυρίες των φαντάρων;

Εμείς καλούμε σε Μαζική συμμετοχή στην Κινητοποίηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ την Κυριακή 31/05 στις Κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα


φώτο αρχείου
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ: ΚΑΤΕΡΓΑ ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ 
Οι στρατιωτικές κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ) βρίσκονται σε διαδικασία προετοιμασιών για να ανοίξουν μετά τις 15 Ιουνίου για το ευρύ στρατιωτικό κοινό, που αποτελούν οι αξιωματικοί-υπαξιωματικοί-απόστρατοι και οι οικογένειες τους, παρέχοντάς τους έτσι τη δυνατότητα φθηνών διακοπών. Η προετοιμασία και η λειτουργία τους εξασφαλίζεται με τη μετάθεση ή απόσπαση φαντάρων, οι οποίοι καθαρίζουν και συντηρούν τις εγκαταστάσεις, αναλαμβάνουν πόστα, σερβίρουν κι εξυπηρετούν τους στρατιωτικούς, δουλεύοντας τσάμπα.


Την ίδια ώρα στις αντίστοιχες κατασκηνώσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας κάθε χρόνο προσλαμβάνεται πολιτικό προσωπικό για να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους. Στον Στρατό Ξηράς, όμως επιλέγουν την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, το μέγεθος της οποίας αναδεικνύεται από τις συνεχόμενες καταγγελίες όσων υπηρετούν σ’ αυτά. Ανάμεσά τους, υπάρχουν και πολλά «βύσματα», στους οποίους οι διοικήσεις συμπεριφέρονται κι ανάλογα. Για την μεγάλη πλειοψηφία όμως των φαντάρων, πρόκειται για μια ακραία προσπάθεια εξαγοράς τους, καθώς η μετάθεση- απόσπαση στα ΚΑΑΥ προσφέρεται ως διέξοδος στη μαυρίλα των μονάδων της παραμεθορίου, όπου υπάρχει σταθερά πρόβλημα επάνδρωσης. Ένα πρόβλημα που εντείνεται το καλοκαίρι, με την απόλυση των μεγάλων σε αριθμούς ΕΣΣΟ και τις εκατοντάδες αποσπάσεις σε ΚΑΑΥ κι αλλού ανά την Ελλάδα. 


Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που έρχεται από τα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα Αττικής. Περισσότεροι από 180 φαντάροι έχουν μετακινηθεί, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμά τους τον Ιούνη, δημιουργώντας συνθήκες συνωστισμού στις εγκαταστάσεις εν μέσω κορονοϊού και καραντίνας. Σαν να μην έφτανε αυτό, η διοίκηση όλο αυτό το διάστημα «σφυρίζει αδιάφορα» στα αιτήματα για παροχή σαπουνιού, μέσων προστασίας (όπως γάντια, μάσκες) και καθαριστικών. Ακόμα και σήμερα οι φαντάροι προσπαθούν να τηρήσουν βασικούς κανόνες υγιεινής, αγοράζοντας αυτά που δεν τους παρέχει ο στρατός με δικά τους έξοδα. 


Αντίστοιχη είναι και η αντιμετώπιση όσον αφορά τις εξόδους. Σύμφωνα με το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Ελληνικού Στρατού οι φαντάροι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια ανάσα ελευθερίας Δευτέρα- Τετάρτη-Παρασκευή στις 17:15 και Τρίτη- Πέμπτη στις 19:15. Όμως στη συγκεκριμένη μονάδα για να εκμεταλλευτούν περισσότερο τους φαντάρους, τους βγάζουν κάθε μέρα στις 19:00. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι φαντάροι να χάνουν το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για Αθήνα. Το επόμενο δρομολόγιο είναι στις 22:00. Αρά με δεδομένο ότι στις 6:30 το πρωί πρέπει να επιστρέψουν, οι φαντάροι πρέπει να αποφασίσουν αν θα χάσουν την έξοδό τους, αφού οι περισσότεροι μένουν σε μακρινές περιοχές ή αν θα πληρώσουν 30-50 € σε ταξί. Παρ' όλες τις διαμαρτυρίες, η διοίκηση και πάλι αδιαφορεί, καθώς δεν εξασφαλίζουν ούτε τη δωρεάν μετακίνηση όπως ίσχυε και στο πρόσφατο παρελθόν. 

Επόμενη ψηφίδα της κατάστασης που επικρατεί είναι ο εξαναγκασμός των φαντάρων να εξαντλήσουν τις κανονικές τους άδειες όσο πιο νωρίς γίνεται, ακόμα κι αν έχουν υπόλοιπο θητείας 5-6 μήνες. Αυτό γίνεται, σύμφωνα με τα όσα είπαν στους φαντάρους: «για να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο και να κυνηγήσουν να πάρουν τιμητικές άδειες». Αυτό είναι γνωστό κόλπο, ώστε να καταφέρουν να κάνουν οι φαντάροι θελήματα πέραν των καθηκόντων τους, με την υπόσχεση αδειών που μπορεί να μην τις πάρουν και ποτέ. 

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση ήδη υπάρχουν περισσότεροι από δέκα φαντάροι που έχουν ζητήσει να φύγουν από τα ΚΑΑΥ, εισπράττοντας απειλές από τους αξιωματικούς ότι θα τους στείλουν στις χειρότερες μονάδες του Στρατού Ξηράς, για τιμωρία αν επιμείνουν. Ταυτόχρονα πολλοί είναι αυτοί που βγαίνουν στην αναφορά ως παραπονούμενοι και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Γράφουν και ξαναγράφουν επιστολές καταγγέλλοντας όλα αυτά δημόσια, καθώς η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων στέκεται στο πλευρό τους. Όμως εκδικητικά από τις 13/5 οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν ότι θα ανοίξουν κι άλλες υπηρεσίες, ώστε να τιμωρηθούν όλοι, παίρνοντας ακόμα λιγότερες εξόδους, για να μάθουν να γράφουν στον Σπάρτακο. 

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα λάβει συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα απαντήσουν στο μέγεθος της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της τρομοκρατίας. Η εργασιακή εκμετάλλευση που υφίστανται οι φαντάροι κατά τη διάρκεια της Στρατιωτικής θητείας όπου το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας εξαφανίζουν κάθε δικαίωμα συνδέεται άμεσα με ότι συμβαίνει στην Αγορά Εργασίας που κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας, η Δικτατορία του Κέρδους. Στρατός, κυβέρνηση και εργοδότες μας θεωρούν Αναλώσιμους. 
Γιατί δεν υπάρχει καμιά "εθνική ενότητα", υπάρχει ταξική σύγκρουση που βρίσκει από τη  μια μεριά τον κόσμο του πλούτου, τα κόμματα εξουσίας, τα συστημικά ΜΜΕ και το στρατιωτικό κατεστημένο με τα προνόμια του, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενώ από την άλλη μεριά βρισκόμαστε εμείς που θεωρούμαστε Ασύμμετρες Απειλές για αυτούς: ο κόσμος της εργασίας, η  νεολαία και τα κοινωνικά κινήματα, οι μειονότητες, οι πρόσφυγες και μετανάστες! 

Αυτή την κατάσταση ακραίας εκμετάλλευσης Αμφισβητεί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους και την νεολαία να σταθούν στο πλευρό των φαντάρων.
Απαιτούμε την Απομάκρυνση όλων των φαντάρων από τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. 
Είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ να έχουμε τεράστια Ανεργία στον χώρο του Τουρισμού και ο Στρατός να καλύπτει θέσεις εργασίας με τη ΔΩΡΕΑΝ εργασία των φαντάρων. 
Να γίνουν τώρα Προσλήψεις Πολιτικού Προσωπικού. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου