Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Κλονίζεται βίαια η Ευρωπαϊκή Ένωση

Κλονίζεται βίαια η Ευρωπαϊκή Ένωση
Με μια μοιραία… παρέα μοιάζουν οι «27» της ΕΕ αυτή την περίοδο, αποδεικνύοντας ότι η κρίση και ο «κατ’ οίκον περιορισμός» τους έχουν κάνει να μην ανέχονται ούτε στιγμή ο ένας τον άλλο. Ιδού ορισμένα παραδείγματα: Γάλλοι και Ιταλοί, μαζί και αρκετοί άλλοι, αποφάσισαν να αγνοήσουν επιδεικτικά την «προσφορά» των Βορείων για δανεισμό από τον ESM και στρέφονται στις αγορές, μιας και τα πλαφόν για χρέος και έλλειμμα δεν ισχύουν για το 2020. Την ίδια στιγμή, το Παρίσι απείλησε τη Μαδρίτη με αντίποινα, εάν η ισπανική κυβέρνηση τολμήσει να βάλει σε 10ήμερη καραντίνα τους Γάλλους ταξιδιώτες, ενώ η Ρώμη υπονόησε ότι θα ασκήσει βέτο στην περίπτωση που κάποιοι εταίροι προχωρήσουν σε διμερείς συμφωνίες στο μέτωπο του τουρισμού — κάτι που «μαγειρεύει» και η Ελλάδα.

Είναι γνωστό, επίσης, ότι η πρόσφατη απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου έχει βάλει κυριολεκτικά φωτιά στα μπατζάκια της ΕΚΤ και των οπαδών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ενώ Πολωνία, Ουγγαρία και κάποιοι άλλοι είδαν με μεγάλη τους χαρά ορισμένους από τους δικαστές να δηλώνουν δημοσίως στα ΜΜΕ ότι, όσο δεν υπάρχει ευρωπαϊκό κράτος, κουμάντο θα κάνουν τα εθνικά συντάγματα. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Κομισιόν και η πρόεδρός της αναζητούν μανιωδώς τα «βαθιά λαρύγγια» που φαίνεται πως υπάρχουν στις Βρυξέλλες και βγάζουν διαρκώς τις αντιθέσεις τους –και τα άπλυτά τους– στη φόρα, στερώντας τους κάθε αξιοπιστία.

Εχθροπραξίες σημειώνονται, όμως, ακόμη και στις τάξεις των επιχειρήσεων, με εκείνες από τους κλάδους των αερομεταφορών και των φαρμακευτικών να πρωταγωνιστούν, για ευνόητους λόγους. Ο σεισμός από την κρίση και τις αντιθέσεις είναι πολύ ισχυρός και με μεγάλη διάρκεια και το οικοδόμημα κλονίζεται βίαια, για μια ακόμη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου