Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Το καθεστώς Ερντογάν φυλάκισε ακόμα τέσσερις δημάρχους του φιλοκουρδικού κόμματος HDP

Το καθεστώς Ερντογάν φυλάκισε ακόμα τέσσερις δημάρχους του φιλοκουρδικού κόμματος HDP
Το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε στη φυλάκιση τεσσάρων ακόμα δημάρχων που είχαν εκλεγεί με το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), με την κατηγορία πως συνεργάζονται με το Εργατικό Κουρδικό Κόμμα (ΡΚΚ), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.
Από τον Μάρτιο του 2019 και τις δημοτικές εκλογές, η Άγκυρα έχει αντικαταστήσει δεκάδες δημάρχους του HDP με ανθρώπους της επιλογής της.
The Press Project
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reuters, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων δημάρχων του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, που είχαν εκλεγεί στα αξιώματα τους τον Μάρτιο του 2019. Το καθεστώς Ερντογάν τους συνέλαβε και «τους έπαψε προσωρινά από τα καθήκοντα τους», με πρόφαση ότι συνδέονται με το ΡΚΚ, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Το καθεστώς Ερντογάν έχει πάψει από τον Μάρτιο του 2019 δεκάδες από τους 65 δημάρχους που είχαν εκλεγεί με το ΗDP, με την πρόφαση πως συμμετείχαν σε σχεδιασμούς κατά της κυβέρνησης, αντικαθιστώντας τους με δικούς τους δημάρχους. Η Άγκυρα έχει συλλάβει χιλιάδες μέλη του HDP αλλά και κάποιους από τους ηγέτες του κόμματος. Ενδεικτικό είναι ότι ο ηγέτης του κόμματος, Σελαχατίν Ντερμιτάς, βρίσκεται φυλακισμένος από το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου