Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Στην Λιβύη, τo NATO στηρίζει την Τουρκία και κυβέρνηση του Φαγέζ αλ- Σάρατζ

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Διέλυσαν την Λιβύη για να αρπάξουν τα κοιτάσματα.
Τροφοδότησαν τον εμφύλιο, έστειλαν Ειδικές Δυνάμεις και Ιδιωτικές εταιρείες του Πολέμου.
Πούλησαν και πουλούν όπλα. 
Στήριξαν κατσαπλιάδες βιαστές και βασανιστές για να αντιμετωπίσουν τους πρόσφυγες.
Αυτοί είναι οι Εγκληματίες που ανταγωνίζονται:
ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσία-Γερμανία-Ιταλία-Βρετανία-Γαλλία-Τουρκία-Ελλάδα-Αίγυπτος-Σαουδική Αραβία....
Να Αρνηθούμε την συμμετοχή μας σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις και τον πόλεμο κατά των Προσφύγων-Μεταναστών!

Πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε σε συνέντευξη στην Ιταλική εφημερίδα La Repubblica:

” Υπάρχει εμπάργκο όπλων στη Λιβύη στο οποίο πρέπει να συμμορφωθούν όλες οι πλευρές. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση του Φαγέζ αλ- Σάρατζ και ο Χαφτάρ , μπορούν να μπουν στην ίδια εξίσωση. Επομένως το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης “
Παράλληλα, απέπλευσε η φρεγάτα ΥΔΡΑ για να ενταχθεί στην επιχείρηση “Ειρήνη” ανοιχτά της Λιβύης. Στην περιοχή των περιπολιών βρίσκονται μόνιμα πολεμικά πλοία της Τουρκίας, τα οποία προστατεύουν φορτηγά πλοία που μεταφέρουν οπλισμό για τις δυνάμεις του Σάρατζ στη Λιβύη.
Η νέα ναυτική αποστολή της ΕΕ για την επιτήρηση του ελέγχου του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη έχει ξεκινήσει τις επιχειρήσεις της στην Μεσόγειο με την ανάπτυξη μιας γαλλικής αντιαεροπορικής φρεγάτας και ενός λουξεμβουργιανού περιπολικού αεροσκάφους.
Η Επιχείρηση «Ειρήνη» που επισήμως συστάθηκε την 1η Απριλίου, παίρνει τα ηνία από την επιχείρηση «Σοφία», η οποία είχε ξεκινήσει το 2015, όμως με μόνη εντολή να φροντίζει για την τήρηση του εμπάργκο που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στις εξαγωγές όπλων προς τη Λιβύη.
Διαβάζουμε:
Τα πλοία που συμμετέχουν στην αποστολή θα επεμβαίνουν σε περιοχές μακριά από τις διαδρομές που επιλέγουν οι διακινητές μεταναστών, ένας όρος που είχαν θέσει η Αυστρία και η Ουγγαρία, ώστε να μην προσελκύσουν τους διακινητές.
Δηλαδή, η επιχείρηση δε θέλει να έχει καμιά εμπλοκή με το προσφυγικό ζήτημα. 
Είναι μια επιχείριση ενταγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς όπου η ΕΕ θέλει να τονίσει τον ρόλο της στην περιοχή που ανταγωνίζονται σκληρά Τουρκία και Ρωσία, με το ελληνικό κράτος να επιχειρεί να αδυνατίσει τον παρεμβατικό ρόλο της Τουρκίας από την σκοπιά του καθορισμού των θαλάσσιων ζωνών, ΑΟΖ και της αρπαγής των ενεργειακών κοιτασμάτων.
Η Ελλάδα και η Ιταλία συμμετέχουν στην αποστολή με ένα πλοίο η κάθε μία, ενώ η Μάλτα θα παράσχει ομάδα πληρώματος. Εκτός από το Λουξεμβούργο, η Γερμανία και η Πολωνία έχουν επίσης δεσμευτεί να συμβάλουν με ένα αεροσκάφος περιπολίας η κάθε μία. Επιπλέον πλοία και αεροσκάφη θα είναι διαθέσιμα για υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου