Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

Χιλιάδες Απολύσεις Σε Virgin Και United Airlines

Χιλιάδες Απολύσεις Σε Virgin Και United Airlines 
Περίπου 6.500 απολύσεις εργαζομένων ανακοίνωσαν οι δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες Virgin Atlantic και United Airlines ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης από την πανδημία.
Στη Βρετανία η εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της, ενώ, παράλληλα, θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου. Η Virgin ενημέρωσε ήδη τα σωματεία και τους εργαζόμενους σήμερα το μεσημέρι.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η United Airlines σχεδιάζει να απολύσει περισσότερους από 3.400 υπαλλήλους της και να επανασχεδιάσει τις θέσεις των πιλότων της μόλις σταματήσει η κυβερνητική στήριξη προς την εταιρεία, το φθινόπωρο.

Καθώς η κρίση του κορονοϊού οδήγησε σε κατάρρευση τα αεροπορικά ταξίδια, το φθινόπωρο θα φέρει «μετατοπίσεις» για το 30% από τους 13.000 πιλότους της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή το τετραήμερο εργασίας για τους περίπου 11.500 διοικητικούς υπαλλήλους της United Airlines ξεκινάει από την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου