Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Ένταση στο Αιγαίο σημαίνει τρελές αγορές όπλων


Ελληνο-Τουρκικός Ανταγωνισμός σημαίνει πρώτα απ' όλα Αγορές Όπλων.
Συμβόλαια που πηγαίνουν κυρίως σε αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες.
Τώρα, τους δίνεται ξανά η ευκαιρία να μας μιλήσουν για την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και προμήθειας οπλικών συστημάτων.
Καταρχήν, για το Πολεμικό Ναυτικό. Έτοιμα λοιπόν έχει το ΚΥΣΕΑ 4 υποπρογράμματα μεταξύ των οποίων τα ελικόπτερα του ΠΝ και ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ.
Τα ποσά ζαλίζουν....


Το πρώτο είναι η προμήθεια 4 ελικοπτέρων MH-60R με δικαίωμα προαιρέσεως 3 επιπλέον. Το ύψος της προμήθειας υπολογίζεται σε 250 εκατ. €.

Τον Δεκέμβριο είχε εγκριθεί από την Βουλή το υποπρόγραμμα FOS για τα 11 υπάρχοντα S-70 Aegean Hawk. Κόστος 80 εκατ. € .

Εκσυγχρονισμό 4 φρεγατών ΜΕΚΟ 200 HN. Κόστος 400 εκατομμύρια.

Για το Στρατό προβλέπεται η αντικατάσταση κινητήρων σε 9 ελικόπτερα Chinook
Στην Πολεμική Αεροπορία ανανεώνεται η συμφωνία για την υποστήριξη αεροσκαφών F-16, ύψους 250 εκατομμυρίων.

Τέλος έχει εγκριθεί κονδύλι 28,5 εκατομμυρίων για την υποστήριξη αμερικανικών όπλων των F-16 και των F-4.
Γράφαμε πρόσφατα:

Ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος ετοιμάζεται να πετάξει ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια για να αγοράσει αμερικανικά αεροσκάφη F 35, Φρεγάτες, UAV

Ο μεγάλος Πολέμαρχος, ο Υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος, μετά τους δύο πολέμους της ΝΔ, τον έναν στον Έβρο κατά των προσφύγων στους οποίους έκλεισαν τα Σύνορα, και τον άλλο εναντίον του Κορονοιού, όπου Φυλάκισε τους φαντάρους για 25, μήνες...
Ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αμερική.
Σκοπός της επίσκεψης του να αγοράσει όπλα και να προμηθευτεί μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα απαραίτητα στον ρόλο Χωροφύλακα που ανέλαβε ο Ελληνικός Στρατός σε Βαλκάνια-Ανατολική Μεσόγειο και Αφρική-Μέση Ανατολή...
Απαραίτητα στους ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΑΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας καθώς οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένη θέση στους σχεδιασμούς εναντίον της χώρας του Πούτιν....
Απαραίτητα στον πόλεμο κατά των προσφύγων που διεξάγει η Ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση του Μακρόν και του Ουρμπάν, του Σαλβίνι και της Λεπέν...
Πρωτίστως όμως αυτά τα οπλικά συστήματα είναι απαραίτητα στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα, για να υπερασπιστούν τις επενδύσεις και να κατοχυρώσουν τα κέρδη των TOTAL, EXXON-MOBIL, του Λάτση, του Βαρδινογιάννη και της ENERGEAN...
Έχει σημασία όμως να δούμε ποια είναι αυτά τα οπλικά συστήματα.
Έχει σημασία να δούμε πως συνδέονται αυτές οι αγορές με τις ευρύτερες εξελίξεις.
Πολύ συζήτηση γίνεται τελευταία για το αν προχωρά ο Εκσυγχρονισμός των F16, αξίας 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ δολαρίων.
Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια λοιπόν αναφέρουν ότι στο ταξίδι του ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος θα επιδιώξει στην συνάντηση του με τον ομόλογό του Μαρκ Έσπερ το ενδεχόμενο απόκτησης αμερικανικών φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό.
Η αγορά των γαλλικών Belharra είναι πανάκριβη καθώς το συνολικό κόστος των δύο πλοίων που επιθυμούν να αγοράσουν υπολογίζεται στα 2,4 με 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παρουσιάζεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση περίπου 20 αεροσκαφών 5ης γενιάς τύπου F-35.
Ενδιαφέρον επίσης υπάρχει για τα μεταχειρισμένα αμφίβια οχήματα και σύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV's). Τα MQ-9 φαντάζουν ακριβά οπότε θα εξεταστεί η περίπτωση απόκτησης παλαιότερων τύπων.
Φυσικά, οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες ενδιαφέρονται για τις ελληνικές πολεμικές προμήθειες και θέλουν να πετάξουν έξω τους Γάλλους.
Σε αυτό την σύγκρουση τεράστιων συμφερόντων υπάρχει ψωμί για όλους τους ανθρώπους του χώρου!
Ας κρατήσουμε τι λένε και τι γράφουν οι δημοσιογράφοι, τα μιλιταριστικά και εθνικιστικά σάιτ, όλοι αυτοί που "κόπτονται για την Άμυνα της χώρας"!
Εμείς είμαστε ενάντια στους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Δεν είναι δυνατόν να αφήσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία να γίνουν αυτές οι πανάκριβες Αγορές όπλων την ώρα που μας πετσοκόβουν ακόμη περισσότερο Μισθούς και Κοινωνικές Παροχές.
Οι Αγορές Όπλων και οι Προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών οξύνουν τους Ανταγωνισμούς, φέρνουν πιο κοντά την Διακρατική Πολεμική σύγκρουση, έχουν απαραίτητη προϋπόθεση την ένταση του ταξικού πολέμου, την ένταση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης μας.
Μόνο ο Ενωμένος αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα και Τουρκία, η πάλη των φαντάρων και της νεολαίας μπορεί να τους σταθεί εμπόδιο.
Γυρνάμε την πλάτη σε όσους υποτάσσονται στα εθνικά αφηγήματα...
Σε όσους τάσσονται στο πλευρό του εθνικού τους κράτους και αστικής τάξης στο όνομα της υπεράσπισης της εθνικής ακεραιότητας που διατυμπανίζουν ότι απειλείται από την επιθετικότητα και προκλητικότητα των απέναντι, κλείνοντας τα μάτια στην Επιθετικότητα του αστικού κατεστημένου της χώρας τους...
Ξεκαθαρίζουμε:

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ

-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ εργατικούς Αγώνες
-ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ Πρόσφυγες/Μετανάστες 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου