Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Δεν το βάζουν κάτω οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό (Βίντεο)

Δεν το βάζουν κάτω οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό (Βίντεο)
Άλλη μια μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιούνη.
Αρχικά, η εκτελεστική επιτροπή του συνδικάτου συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και την Ένωση Ξενοδόχων Αττικής. Εκεί, τους ζητήθηκε να τοποθετηθούν για το αν θα προχωρήσουν σε υπογραφή νέας σύμβασης, καθώς η κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων λήγει και για το τι θα γίνει με τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
Στο Υπ. Εργασίας πλήθος εργαζομένων και σωματείων του κλάδου, μαζί με το συνδικάτο Αττικής, απαίτησαν για ακόμα μια φορά συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας ο οποίος όμως επέλεξε ξανά να κρυφτεί. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης οι εργαζόμενοι φρόντισαν για τον “καλλωπισμό” του χώρου έξω από το Υπουργείο γράφοντας συνθήματα με μπογιές και σπρέι, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο του Υπουργού Μαριονέτα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Η ΛΑΝΤΖΑ αγωνιστική Εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό Τουρισμό είχε ξανά μια μαχητική παρουσία ενώ σε μια συμβολική κίνηση έγραψε έξω από το υπουργείο και στο δρόμο τον πραγματικό τίτλο του Υπουργείου Εργασίας μετονομάζοντας το σε Υπουργείο Εργοδοσίας και Ανεργίας.
Η συγκέντρωση των εργαζομένων μεταφέρθηκε με πορεία στο Υπουργείο τουρισμού όπου έγινε προσπάθεια συνάντησης με τον κο Θεοχάρη. Ο υπουργός αρχικά αρνήθηκε την συνάντηση Βρούτση αλλά αναγκάστηκε τελικά να δεχθεί αντιπροσωπία των συγκεντρωμένων.

Οι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω! Δυναμώνουν τον αγώνα τους και καλούν σε εκ νέου κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας στις 10 Ιουνίου, με στόχο να συναντήσουν επιτέλους τον Υπουργό και να πάρουν ουσιαστικές απαντήσεις για το μέλλον τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου