Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Τετάρτη 15/7, 4.30 μμ συγκέντρωση υπεράσπισης των προσφύγων από τις επιθέσεις στην πλ. Βικτωρίας

Τετάρτη 15/7, 4.30 μμ συγκέντρωση υπεράσπισης των προσφύγων από τις επιθέσεις στην πλ. Βικτωρίας
Όχι στα πογκρόμ κατά των προσφύγων.
Τετάρτη 15/7, 4.30 μμ συγκέντρωση υπεράσπισης των προσφύγων από τις επιθέσεις στην πλ. Βικτωρίας.
Μετά τις βίαιες επαναλαμβανόμενες επιθέσεις και απαγωγές της αστυνομίας ενάντια στους άστεγους πρόσφυγες της πλ. Βικτωρίας, το ξήλωμα των παγκακιών από το δήμο Αθήνας, σειρά παίρνουν οι ακροδεξιές συμμορίες. 
Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο κάλεσμα με τίτλο «Stop στον επικοισμό» και υπογραφή «Κάτοικοι του 6ου δημοτικού διαμερίσματος» που καλεί την Τετάρτη 6.30 μμ στην πλατεία με στόχο να εκδιώξουν τους πρόσφυγες.
Η πλατεία Βικτωρίας αποτελεί σημείο συνάντησης των προσφύγων που μένουν στη γύρω περιοχή σε μικρά και ανήλιαγα διαμερίσματα, χώρο που αναζητούν τους ανθρώπους από τις περιοχές προέλευσής τους, χώρο που μαζεύονται, συζητούν, οργανώνουν τις δράσεις τους και τις γιορτές τους, χώρο που νοιώθουν ασφάλεια και βρίσκουν καταφύγιο. Εκεί φτάνουν και οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τα νησιά αναζητώντας επαφές, πληροφορίες και χώρο για αξιοπρεπή στέγαση. Οι άστεγοι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αναγκάζονται να μένουν εκεί προσωρινά επειδή η κυβέρνηση είτε δεν τους εξασφαλίζει χώρο να στεγαστούν όταν φεύγουν από τα νησιά, είτε γιατί τους κάνει εξώσεις από χώρους διαμονής. 
Κανένας δεν εμπόδισε τους ντόπιους να περνούν και να κάθονται στην πλατεία. Και πράγματι η πλατεία σφύζει από ζωή.
Αυτοί που δυσκολεύουν την παραμονή ντόπιων και προσφύγων στην πλατεία είναι η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη που ξήλωσε τα παγκάκια και η αστυνομία που κάνει επιθέσεις.
Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα ντόπιων και προσφύγων για να ζούμε και να κυκλοφορούμε ελεύθερα. Να μην επιτρέψουμε νύκτες κρυστάλλων στις γειτονιές μας. Να μην επιτρέψουμε ούτε την Τετάρτη, ούτε καμιά μέρα να γίνει πογκρόμ ενάντια στους πρόσφυγες, ούτε στην πλ. Βικτωρίας, ούτε πουθενά. Μαζί προσφυγικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες υπερασπιζόμαστε την πλατεία ενάντια στο φασισμό και τους διωγμούς.
Ο ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. καλεί στις 4.30 συγκέντρωση στην πλατεία Βικτώριας ώστε μαζί με τις άλλες συλλογικότητες να συμπαρασταθούμε στους πρόσφυγες που αναγκάζονται να ζουν άστεγοι, με την απόφαση της κυβέρνησης που τους διώχνει από τις δομές και τα στρατόπεδα εγκαταλείποντας τους χωρίς στέγη, χρήματα και δυνατότητα επιβίωσης στο έλεος των φασιστικών επιθέσεων από ακροδεξιούς και της αστυνομικής βίας
ΣΥΠΡΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου