Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

549 ΤΕ ΣΥΜΗΣ: οι φαντάροι χτίζουν Εκκλησία σε βραχονησίδα-συνεχείς καταγγελίες από το πιο "μαύρο" στρατόπεδο!

νέα Επιστολή Καταγγελίας από 549 ΤΕ ΣΥΜΗΣ 

Η πρόσφατη σύνθεση της ΔΑΝ Σύμης, αποτελούμενη από το 549 ΤΕ και την 113 ΛΜΕΘ, βρίσκει όλους τους στρατιώτες εξαθλιωμένους, μην έχοντας στάλα σωματικής, ψυχικής και πνευματικής αντοχής . 
Έτσι, ενώ αυτήν την στιγμή στο νησί ετοιμάζονται Επιτελικά Γραφεία, το συγκεκριμένο στρατόπεδο παραμένει ένα από τα πιο μαύρα σε όλη την χώρα, με τρομερή έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. 
Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους 2.5 μήνες η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη αφού οι λίγοι στρατιώτες φέρνουν εις πέρας πολυάριθμες συνεχόμενες υπηρεσίες με ταυτόχρονες εξαντλητικές εργασίες. 
Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός απο την αναμενόμενη επίσκεψη του ΓΕΠΣ (η οποία τελικά δεν έγινε ποτέ) όπου ο οίστρος ανώτερων Στρατιωτικών έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη, επιθυμώντας την ολοκλήρωση έργων και συντήρησης σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με ελλειπή μέσα και κάτω από τον καυτό ήλιο της Σύμης. 
Επιγραμματικά αναφέρονται μερικές απο τις εργασίες όπως: 
στρώσιμο (ίσιωμα ασφάλτου), 
συνεχή κουβάλημα και ασβέστωμα πετρών όπως και τοίχων, 
βάψιμο, 
αναδιανομή δεκάδων τόνων πυρομαχικών, 
συντήρηση και επιδιόρθωση οχημάτων, "κυνήγια" στρατιωτών, 
ΧΤΙΣΙΜΟ και ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ του κτιρίου που θα στεγαστεί η ΔΑΝ , 
βάψιμο όλων των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου και του φυλακίου κ.α.. 
Όλες αυτές οι εργασίες συνδυάστηκαν με απαιτητικές και πολυάριθμες υπηρεσίες ενώ οι στρατιώτες εργάζονται ακόμα και τα Σάββατα. 

Τα έργα μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν τελειώσει αφού ο Ανώτερος Στρατιωτικός απαιτεί μια καινούργια εργασία να φέρουν εις πέρας οι στρατιώτες είτε αυτή είναι να κουβαλάς πολλά κιλά τσουβάλια τσιμέντο, 
είτε τούβλα, 
είτε ασβεστώματα, 
είτε να πλένεις την άσφαλτο, 
είτε να καθαρίζεις το γραφείο του 
και άλλες εργασίες υπό θερμοκρασίες που κυμαίνονται στους 37 με 40 βαθμούς στον ήλιο. 

Η μεσημεριανή ξεκούραση είναι πλέον άγνωστη στους στρατιώτες του 549 ΤΕ και μια φορά την εβδομάδα η απογευματινή εκπαίδευση μετατρέπεται σε απογευματινές εργασίες και καθαριότητες του στρατοπέδου . 
Αναφορικά με τις ένοπλες και άοπλες υπηρεσίες η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική αφού 20 με 25 άτομα καλούνται να καλύψουν υπηρεσίες που μέχρι αρχές Μαΐου καλύπτονταν από 38 στρατιώτες. 
Η έξοδος πλέον φαντάζει μια ουτοπία στα μάτια των στρατιωτών, οι όποιοι καλούνται να εκτελέσουν πολύωρες υπηρεσίες, 8 ώρες σκοπιές οι οποίες είναι κατασκευασμένες με υλικά που τις μετατρέπουν σε μια 3ωρη πύρινη κόλαση . Στις υπηρεσίες προστίθενται και οι 10ωρες παρατηρήσεις των θαλάσσιων συνόρων σε σημεία χωρίς σκέπαστρο, υπό την συνεχή έκθεση των παρατηρητών στον ήλιο ή στην ομίχλη (τις βραδυνές ώρες) που καθιστούν την παρατήρηση εξαιρετικά δύσκολη και εν τέλη άσκοπη. 
Οι συγκεκριμένες παρατηρήσεις-υπηρεσίες δεν προσμετρούνται στο συνολικό μηνιαίο αριθμό υπηρεσιών. 
Επιπλέον γίνονται με ελλειπή και εντελώς φθαρμένο εξοπλισμό, ελάχιστα εφόδια όπως νερό και την απαίτηση οι στρατιώτες να φέρουν όπλο, κράνος εξάρτηση επί ολόκληρες ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο. 
Οι άυπνοι στρατιώτες - παρατηρητές ζούνε υπό την απειλή πως εάν προκύψει οποιοδήποτε περιστατικό και δεν γίνει αμέσως αντιληπτό από ανεκπαίδευτους παρατηρητές, θα έρθουμε αντιμέτωποι με σοβαρότατες επιπτώσεις. 


Επιπλέον, οι επανδρώσεις στις βραχονησίδες με ελαττωματικά φουσκωτά σκάφη τα οποία ξεφουσκώνουν κατά την διάρκεια της ίδιας της πλεύσης τους, πράγμα που είναι γνωστό από τις επαναλαμβανόμενες αναφορές των στελεχών. 

Επίσης, οι στρατιώτες χτίζουν εκκλησία σε βραχονησίδα. 

Η μεραρχία είναι ενήμερη για τον τραυματισμό στρατιώτη κατά την διάρκεια του χτισίματος εκκλησίας στην βραχονησίδα . 

Η κατάσταση στα μαγειρεία δεν είναι καλύτερη αφού υπάρχει έλλειψη σκευών και υπολειτουργικοί φούρνοι και έλλειψη βασικού εξοπλισμού. 

Οι συνθήκες των μαγειρείων και της λάντζας είναι εξίσου απαίσιες χωρίς εξαερισμό με ελλειπή ανανέωση του υπάρχοντος εσωτερικού. 

Πολύ σημαντική παρατυπία που έλαβε χώρα τους τελευταίους 2 μήνες είναι οι μηχανορραφίες προς τα κάτω του αθροίσματος των μηνιαίων υπηρεσιών των στρατιωτών, με αποτέλεσμα ενώ οι στρατιώτες εκτελούν 23 και 25 υπηρεσίες τον μήνα , να γράφουν ότι εκτελούν 19 τους μήνες Μάιο και Ιούνιο... 

Στο νησί υπάρχει φυλάκιο το οποίο επανδρώνεται με μόνο 4 άτομα, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι στρατιώτες να εκτελούν καθήκοντα σκοπού κάθε 3 ώρες ενώ δεν τους επιτρέπεται να κοιμηθούν παρά μόνο 3 ώρες τις βραδινές ώρες. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι οποίοι στρατιώτες πάνε στο φυλάκιο επιστρέφουν στο στρατόπεδο ψυχολογικά και σωματικά κομμάτια. 

Τελευταίο αλλά σημαντικό είναι η έλλειψη πόρων ή η διάθεση οικονομικών πόρων μόνο για κατασκευαστικά υλικά όπως τσιμέντα, τόνους αμμοχάλικου κ.α αλλά οι στρατιώτες αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα καθαριστικά για τις καθημερινές καθαριότητες των λόχων τους ή την σκόνη για το πλυντήριο ρούχων που διαθέτει η μονάδα. 

Οι στρατιώτες της Α και της Β ΕΣΣΟ δεν έχουν πάρει ούτε μια μέρα άδεια περά από τις 10 μέρες τιμητικής άδειας που τους πρόσφερε ο Α/ΓΕΣ λόγω της καραντίνας και δεν τους επιτρέπεται να πάρουν μέχρι την αλλαγή διοίκησης του 549 ΤΕ στης 24/6. 

Καλούμε τους αρμόδιους να λάβουν υπόψιν την έλλειψη προσωπικού στην νήσο μήπως και καλυτερέψουν οι συνθήκες για τους μελλοντικούς οπλίτες που θα κληθούν να υπηρετήσουν υπό τις διαταγές του Ανώτερου Στρατιωτικού που δεν πρέπει απλώς να ενδιαφέρεται για την καριέρα του αλλά αντίθετα πρέπει να ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για τις ανάγκες, την κούραση και τη σωματική και ψυχική μας ακεραιότητα.

Θυμίζουμε την Επιστολή Καταγγελίας φαντάρων που είχε προηγηθεί:

Αυτό δεν είναι Στρατιωτική Θητεία.
Είναι σκλαβιά..!
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στέκεται στο πλευρό των φαντάρων και καταδικάζει την αστική πολιτική που θέλει την Στράτευση της νεολαίας προκειμένου να την εκμεταλλεύεται εργασιακά και οικονομικά.
Όλα όσα αναφέρονται και πρέπει να προκαλέσουν την οργή μας είναι η βασική κατεύθυνση του Υπουργείο Άμυνας και του ΓΕΣ, που συναντούν την αντίληψη των Αξιωματικών που λειτουργούν ως "εργολάβοι" και χτίζουν καριέρα στις πλάτες μας.
Το ΚΚΕ ταυτίζεται με τους Αξιωματικούς, τους "ξεπλένει" μιλώντας για αξιωματικούς "του λαού παιδιά" αντί να βλέπει τον ρόλο τους, ρόλο καταπιεστικό και εκμεταλλευτικό, στην πλευρά του Υπουργείου, της κυβέρνησης και του κόσμου του πλούτου, πάντα ενάντια στους φαντάρους, καθώς με τον ιδρώτα μας εξασφαλίζεται η καριέρα και τα προνόμια τους!
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να Αντισταθούν σε όλα αυτά.
Να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά, να ζητήσουν Ακρόαση από τον Ταξίαρχο και τον Στρατηγό.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση όπου με πρόσχημα τη θητεία η νεολαία γίνεται Σκλάβος τους.
Πρέπει να παρέμβουν τα Σωματεία και το Εργατικό Κίνημα.
Όχι μόνο γιατί ο Στρατός, με την Απλήρωτη Εργασία των φαντάρων καταστρέφει τόσες θέσεις εργασίας.
Αλλά, για να συγκροτήσουμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, φαντάροι, ένα Κίνημα Μαζικό και Μαχητικό, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Το ακούσαμε κι αυτό, τα στρατευμένα παιδιά μας να χτίζουν εκκλησίες στις βραχονησίδες.
    Αφου έχει εκχριστιανιστεί η ενδοχώρα και είναι γνωστό τοις πάσι το χριστιαννικό ήθος των
    κατοίκων αυτής της χώρας, τώρα θα περιλάβουν και τις βραχονησίδες,αλλα με την εργασία άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υσχυει ότι έχει γραφτεί από αυτό το στρατόπεδο έφυγα το τι τραβάνε τα παιδιά δεν λέγεται γι'αυτό πρέπει να δράσουν οι αρμόδιοι φορείς πριν να είναι αργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή