Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ελεύθεροι και οι 9 συλληφθέντες από τη διαδήλωση της Πέμπτης


Με υψωμένη γροθιά ο Κώστας Κ. εξέρχεται πρώτος από το κτίριο 9. 
Πρόκειται για τον συλληφθέντα που έμαθε ότι πέρασε Νομική Αθήνας την ώρα που οδηγούνταν στον Εισαγγελέα την περασμένη Παρασκευή
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ελεύθεροι και οι 9 συλληφθέντες από τη διαδήλωση της Πέμπτης    
efsyn.gr
Ελεύθεροι έως ότου δικαστούν αφέθηκαν οι 9 συλληφθέντες που παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του τέταρτου τακτικού ανακριτή και στην συνέχεια ενώπιον εισαγγελέα.

Είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη την ώρα που στη Βουλή ψηφιζόταν το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την περιστολή των διαδηλώσεων και στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε όργιο αστυνομικής καταστολής κατά των διαδηλωτών.

Αν και αντιμετωπίζουν πολύ βαρύ κατηγορητήριο, ο μόνος περιοριστικός όρος που τους επιβλήθηκε είναι η παρουσία τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κάτοικίας τους μία φορά τον μήνα έως ότου πραγματοποιηθεί η δίκη. Από το μέτρο εξαιρείται ο συλληφθείς που κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία, στον οποίο θα επιτραπεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι έξι διώκονται για τρία κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή) και πλημμελήματα, ενώ τρεις διώκονται μόνο για πλημμελήματα. Σήμερα δεν προστέθηκε ούτε αφαιρέθηκε κάτι από το κατηγορητήριο.

Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Στα δικαστήρια έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αλληλέγγυων που με πανό και συνθήματα βρίσκονταν από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των εννέα, αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα και μαθητές. Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης οι «9» έπεσαν στις αγκαλιές των οικείων του έπειτα από τέσσερις ημέρες κράτησης στη ΓΑΔΑ.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου