Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Μέλος παραστρατιωτικής ομάδας στη Συρία δήλωσε πως Αμερικανοί επιβλέπουν την εκπαίδευσή τους

Αντάρτης παραστρατιωτικής ομάδας της Συρίας που συνελήφθη, παραδέχθηκε πως Αμερικανοί εκπαιδευτές επιβλέπουν την εκπαίδευση των ανταρτών.
Στην παραδοχή πως έλαβε εκπαίδευση από Αμερικανούς εκπαιδευτές, προχώρησε παραστρατιωτικός αντάρτης, ο οποίος συνελήφθη με ακόμα δύο άτομα, όταν βρέθηκαν κοντά σε ναρκοπέδιο και μεταφέρθηκαν σε πόλη κοντά στην Παλμύρα της Συρίας.
Οι τρεις αντάρτες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανήκουν στην εξτρεμιστική ομάδα Μαχαβίρ ασ-Σαούρα, ενώ αυτός που παραδέχθηκε πως έλαβε αμερικανική εκπαίδευση, αναγνωρίστηκε από τις συριακές αρχές ως ο Αμπντουλάχ αλ-Μισουάτ.

Όπως είπε ο συλληφθείς, τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της ομάδας του, διδάσκονταν πώς να χειρίζονται διαφορετικούς τύπους όπλων από τους Αμερικανούς εκπαιδευτές, οι οποίοι έφταναν στα εκπαιδευτικά προγράμματα για να «παρατηρήσουν από μακριά, να παρακολουθήσουν και να αξιολογήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία». Οι ασκήσεις όμως, όπως είπε, πραγματοποιούνταν από Σύριους.

«Εκπαιδευτήκαμε στον χειρισμό όλων των τύπων όπλων από Αμερικανούς εκπαιδευτές. Όλα τα όπλα ήταν αμερικανικής κατασκευής. Είδα Αμερικανούς εκπαιδευτές που έφταναν στην εκπαίδευση, αλλά η εκπαίδευση γινόταν από Σύριους. Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν από μακριά και αξιολογούσαν την εκπαίδευση. Η εκπαίδευση ήταν δύσκολη, διαρκούσε για δύο μέχρι τρεις ώρες, όχι λιγότερο» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο συλληφθείς αντάρτης.

Αν και η ομάδα εκπαιδεύτηκε με αμερικανικά όπλα, στάλθηκε στην αποστολή με ρωσικά όπλα, σύμφωνα με τον συλληφθέντα.

Τρεις ακόμα συλληφθέντες δήλωσαν πως τους είχε ανατεθεί να συλλέξουν πληροφορίες για τα ρωσικά στρατεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου