Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Βεβήλωση μνημείου από εν ενεργεία οπλοφορούντα Αξιωματικό

Το ζήτημα που έθιξε το ΚΚΕ με ερώτηση του στη Βουλή είναι πάρα πολύ σοβαρό.
Έπρεπε ήδη να είχε προκαλέσει την παρέμβαση του Υπουργείου Άμυνας.
Όπως αναφέρει το Armyvoice πρόκειται για ενεργεία στρατιωτικού που βεβήλωσε στην Τρίπολη το μνημείο προς τιμή των εκτελεσθέντων, από το Έκτακτο Στρατοδικείο αγωνιστών του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ- ΕΠΟΝ- ΔΣΕ.
Το απεχθές γεγονός σημειώθηκε την 30-12-2019, στις 2 περίπου τα μεσάνυχτα.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση" η απαράδεκτη αυτή εγκληματική ενέργεια ήταν μεθοδευμένη και οργανωμένη, με τρόπο που παραπέμπει μόνο στη δράση παρακρατικών και φασιστικών ομάδων.

Ο συγκεκριμένος στρατιωτικός, επ’ αυτοφώρω συλληφθείς και αναγνωρισμένος ως δράστης, έφερε ακόμη και όπλα (μαχαίρι, σιδερογροθιά κ.α.) για να πετύχει το αποτρόπαιο αποτέλεσμα, δηλαδή να συντρίψει μαρμάρινες πλάκες με ονόματα εκτελεσμένων ηρώων, στον τόπο ακριβώς που πολλοί από αυτούς βρίσκονται ομαδικά θαμμένοι".
Το Υπουργείο Άμυνας καλείται να απαντήσει:

Τι μέτρα έχουν παρθεί αρμοδίως στα πλαίσια της πειθαρχικής διαδικασίας που προβλέπεται για έναν τέτοιο σοβαρό αδίκημα, που προσβάλλει βάναυσα έναν ιερό τόπο ιδιαίτερης αξίας για την χώρα μας, τη μνήμη και την τιμή των νεκρών αγωνιστών και τη συλλογική ιστορική μας παρακαταθήκη; Έχει κινηθεί διαδικασία Ε.Δ.Ε. σε βάρος του στρατιωτικού και τα προβλεπόμενα στους κανονισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων;

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται, 6 μήνες σχεδόν μετά την απεχθή εγκληματική ενέργεια, η ποινική διαδικασία σε βάρος του στρατιωτικού, στην οποία μάλιστα έχει παρέμβει το ΚΚΕ, με έγκληση και δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής ενώπιον του Διαρκούς Στρατοδικείου Αθηνών;
Σοβαρές όμως είναι και οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας:

Το περιστατικό βανδαλισμού από στρατιωτικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr πρόκειται για εν ενεργεία λοχαγό στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ένα στιλέτο και μια σιδηρογροθιά.

Ο στρατιωτικός συνελήφθη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και η αστυνομία φαίνεται να έχει ισχυρές ενδείξεις ότι είναι ο πρωταγωνιστής του βανδαλισμού του μνημείου Άη-Θανάση στην Τρίπολη.
Το μνημείο που βανδαλίστηκε έγινε για να τιμήσει τους εκτελεσμένους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ με αποφάσεις του έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης (1947-’49) και επάνω του έχει όλα τα ονόματα των εκτελεσθέντων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου προς Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου άτομο ήταν στο μνημείο και φέρεται πως προέβη στην πράξη του βανδαλισμού, όπως δείχνουν και οι εικόνες.
Η Αστυνομία κλήθηκε από άτομα που άκουσαν θόρυβο στην περιοχή.
Οι πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 αναφέρουν πως πρόκειται για γιο γιατρού της πόλης.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλουμε το απαράδεκτο γεγονός που "δείχνει" μόνο απεχθείς μεθόδους φασιστικών συμμοριών.
Καλούμε το Υπουργείο Άμυνας να απαντήσει άμεσα στα ερωτήματα που έχουν τεθεί και κυρίως να απαντήσει στο γεγονός της διείσδυσης των ΝΑΖΙ στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση που βρίσκεται το Πεντάγωνο αφού η ακροδεξιά πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης της ΝΔ επωάζει τα φασιστικά φίδια.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου