Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Πολεμική Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο με βλέψεις τα κοιτάσματα

Σοβαρή κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί η τετραμερής συνεργασία που στήνεται με τη μορφή συμμαχίας, μεταξύ  Γαλλίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Κύπρου. Ο Γαλλικός ιμπεριαλισμός κινεί τα νήματα καθώς επιχειρεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της TOTAL! 
Αναλυτές τονίζουν ότι η προσπάθεια βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αφού έχουν δοθεί χάρτες κάλυψης περιοχών στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και η συζήτηση γίνεται επί των κανόνων εμπλοκής στη βάση του ότι η συνεργασία έχει "αμυντικό χαρακτήρα" και στόχο τη σταθερότητα και την ειρήνη, μεταδίδει το sigmalive, που επικαλείται πληροφορίες της «Σημερινής».
Η διαδικασία αυτή θα προσφέρει τη δυνατότητα διευκολύνσεων στα κυπριακά λιμάνια, ασκήσεων, και είναι βεβαίως συναφής με την ασφαλή εκμετάλλευση του φυσικού αερίου τόσο στην ΑΟΖ της Κύπρου όσο και στην περιοχή της Κρήτης, όπου εμπλέκεται και στις δυο περιπτώσεις η γαλλική TOTAL.

Η καθεστωτική προπαγάνδα διευκρινίζει ότι "τετραμερής συνεργασία δεν έχει επιθετικό χαρακτήρα και έχει τη σύμφωνη γνώμη του Ισραήλ και, κατ’ ελάχιστον, την ανοχή των ΗΠΑ, εφόσον οι τρεις από τις τέσσερις χώρες ανήκουν στο ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί επιδιώκουν εμβάθυνση των σχέσεων με τη Λευκωσία επί τη βάσει του νομοσχεδίου Ρούμπιο-Μενέντεζ".


Παράλληλα, η πολεμική αυτή σύμπραξη, προσπαθώντας να κερδίσει έναν ευρωπαϊκό μανδύα νομιμοποίησης, επιχειρείται να παρουσιαστεί ότι εκφράζει τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύπτει το κενό ασφάλειας της ανύπαρκτης στρατιωτικά ΕΕ.

Παράλληλα, διεξάγονται ασκήσεις που οι δυνάμεις που συμμετέχουν και τα επιχειρησιακά σενάρια αποδεικνύουν οι βιάζονται...

Την Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Λεμεσού, τετραμερής αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Ειδικότερα, στην άσκηση συμμετείχε από την Ελλάδα η Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΚΑΝΑΡΗΣ», από την Κυπριακή Δημοκρατία τα Περιπολικά Πλοία (ΠΠ) «ΤΣΟΜΑΚΗΣ», «ΓΕΩΡΓΙΟΥ» και «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ», το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», ένα Ελικόπτερο της Διοίκησης Αεροπορίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ένα Ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η Άκατος «ΘΗΣΕΑΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, καθώς και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ). Επίσης συμμετείχε η Γαλλική Φ/Γ «ACONIT» και η Ιταλική Φ/Γ «ALPINO» με τα οργανικά τους Ελικόπτερα.

Σε σχετικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι "σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάσθηκε και συντονίσθηκε από το ΓΕΕΦ σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία Εθνικής Άμυνας των τριών χωρών, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες Έρευνας και Διάσωσης (Search and Rescue – SAR), καθώς και η προαγωγή και εμβάθυνση του επιπέδου συνεργασίας τους.
Σε ένα άλλο επίπεδο λαμβάνουν χώρα σοβαρές διπλωματικές διεργασίες όπως η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Γαλλίας-Ιταλίας. Ατζέντα των συνομιλιών οι εξελίξεις στη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο.




Ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Λορέντσο Γκουερίνι συμφώνησε με την ομόλογό του της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί
 ότι πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στη λεγόμενη διαδικασία του Βερολίνου.

«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη λιβυκή κρίση, δεν υπάρχει λύση που να προβλέπει διχοτόμηση της χώρας. Πρέπει να περιοριστεί οποιαδήποτε πόλωση της κρίσης», τόνισε ο Γκουερίνι.
Όπως θυμίζουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο πρόκειται για την ίδια θέση που ο Γκουερίνι εξέφρασε την περασμένη Τρίτη κατά την συνάντησή του στην Άγκυρα με τον ομόλογό του της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.
Για την αποστολή «Ειρήνη» που έχει στόχο την τήρηση του εμπάργκο όπλων που επιβάλλεται από το 2011 στη Λιβύη, η Γαλλία και η Ιταλία θεωρούν ότι «πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να στεφθεί με επιτυχία».
«Είμαστε έτοιμοι να ευνοήσουμε τον διάλογο και την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, ώστε να προληφθούν συγκρούσεις και να βεβαιωθούμε ότι θα συμβάλλουν όλοι στην τήρηση του εμπάργκο», είπε ο Ιταλός υπουργός.
Για την ανατολική Μεσόγειο, οι υπουργοί υπογράμμισαν ότι ο διάλογος και η συνεργασία είναι τα μόνα μέσα προς επιδίωξη διαπραγμάτευσης. Σε καμία περίπτωση, πρόσθεσαν, δεν είναι ανεκτές προκλητικές συμπεριφορές.
Η ιταλική κυβέρνηση «επαναλαμβάνει ότι επιθυμεί να τύχουν σεβασμού οι αρχές του διεθνούς δικαίου» ενώ «αποτελεί χρέος της να ευνοήσει μια διαδικασία διαλόγου η οποία να ξαναδημιουργήσει το αναγκαίο πνεύμα συνεργασίας».
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι ανοίγεται ένας χάρτης του πολέμου από τη Βόρεια Αφρική μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, όπου τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και οι βλέψεις των τοπικών παικτών αλληλοσυνδέονται. Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας ελλοχεύει...
Προβολή Στρατιωτικής Ισχύος και Διπλωματικές Διεργασίες αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος καθώς σκοπός είναι να επιβληθούν στρατηγικά συμφέροντα, να μοιραστούν Ζώνες Επιρροής, να ελεγχθούν πηγές ενέργειας και θαλάσσιοι εμπορικοί-ενεργειακοί δρόμοι παγκόσμιας σημασίας! 
Οι λαοί καλούνται να υποταχθούν σε "εθνικές ενότητες", να κάνουν νέες θυσίες για Προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών και εξοπλισμών ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ, ενώ η Απειλή της Διακρατικής πολεμικής σύγκρουσης, της Προσφυγιάς και της τεράστιας Οικολογικής Καταστροφής μας αφορά πρώτα απ΄όλα Εμάς.
 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ και την Εκμετάλλευση των Ενεργειακών Κοιτασμάτων 
Είμαστε ενάντια σε όλους τους Ιμπεριαλιστές: ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα 
Πρέπει να Αρνηθούμε τους εθνικούς σχεδιασμούς και τα εθνικά δίκαια της άρχουσας τάξης. 
Πρέπει να Αρνηθούμε να είμαστε εμείς οι Αναλώσιμοι της καπιταλιστικής κερδοφορίας πρώτα απ΄όλα στο εργοστάσιο, το γραφείο, την οικοδομή και έπειτα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, 
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 
ΔΕΝ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ Τούρκοι και Έλληνες φαντάροι 
για τα συμφέροντα των αστικών κρατών και του κόσμου του πλούτο.
[όταν 9χρονα λιποθυμούν από την πείνα, η Ανεργία και η Φτώχεια Απογειώνονται, οικογένειες προσφύγων πετιούνται στις πλατείες και τον Σεπτέμβριο μας απειλούν με τις ΑΟΖ και τις έρευνες τους για πετρέλαια...., πραγματικά δεν θα ξέρεις πιο σύνθημα είναι πιο αιχμηρό και επίκαιρο]
Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να αγωνιστούν Ενωμένοι ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τα πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα που μας οδηγούν στον πόλεμο, τον Μεγαλοϊδεατισμό της Επέκτασης του ελληνικού καπιταλισμού και στον Νεο-Οθωμανισμό του καθεστώτος Ερντογάν, το καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων. 
Ο Μακρόν δεν είναι περιστέρι της ειρήνης...
Είναι αυτός που αιματοκύλησε τα Κοινωνικά Κινήματα στη Γαλλία και πυροβόλησε-βασάνισε τους Διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων, εισβάλει και καταστρέφει λαούς, διώκει πρόσφυγες, υπερασπίζει τα συμφέροντα της TOTAL και της γαλλικής Πολεμικής Βιομηχανίας.
Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός φέρει τεράστια ευθύνη για τα Μνημόνια που επέβαλε στον λαό μας για να σώσει τις τράπεζες του από την Χρεωκοπία.
Να παλέψουμε λοιπόν ενάντια στους Πολεμικούς Εξοπλισμούς.
Ενάντια στην Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας-Να μειωθεί τώρα στους (6) μήνες.
Λέμε όχι στις Προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Να Αντισταθούμε στις Πολεμικές Συμμαχίες και Συμφωνίες με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Γαλλία. 
Να Ακυρωθούν οι Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.   
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παρέμβει τώρα και να Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής. 
Καλώντας σε μαζική Ανυπακοή στα «εθνικά» πολεμοκάπηλα σχέδια τους. 
Να Αρνηθούμε να μπούμε εμείς στην "πρώτη τη γραμμή" για τα συμφέροντα εφοπλιστών, εργολάβων, καναλαρχών, τραπεζών, επιχειρηματιών της ενεργειακής βιομηχανίας. 
Κομβικό ζήτημα η ανάπτυξη του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου