Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Το ΥΠΕΘΑ απαντά: οι φαντάροι Δικαιούνται καμπίνα όταν ταξιδεύουν με Κατάσταση Επιβίβασης

Είναι μια μεγάλη Νίκη του Κινήματος των Φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Το Υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να πάρει επίσημα θέση και να απαντήσει ότι οι φαντάροι Δικαιούνται με την Κατάσταση Επιβίβασης εισιτήριο Β' Θέσης, δηλαδή Δικαιούνται θέση σε 4κλινη καμπίνα.
Αυτή είναι η απάντηση του ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου στην σχετική ερώτηση [Απάντηση στο ΜΚΕ Ερωτήσεις / 7505 - Πρακτορεία και ναυτιλιακές δεν δίνουν καμπίνα, όπως δικαιούνται, σε φαντάρους με κατάσταση επιβίβασης. (Εθνικής Άμυνας)] που υπέβαλε η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Φωτεινή Μπακαδήμα.
Είχαν προηγηθεί ένα πλήθος παρεμβάσεων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΜΕΝΩΝ.
Συνάδελφοι φαντάροι πρέπει όμως να γίνουν πολλά.
Πρέπει ο καθένας μας να κάνει ότι μπορεί για να το μάθουν όλα τα παιδιά.
Και οι γονείς τους.
Πρέπει να υπερασπιστούμε το Δικαίωμα μας αυτό στα Λιμάνια, όταν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα επιχειρήσουν να Αυθαιρετήσουν και να μας Εκμεταλλευτούν.
Διαβάστε περισσότερα:
Σας Καλούμε να Υπερασπιστούμε μαζί τους φαντάρους 
που Εκμεταλλεύονται και Εμπαίζουν οι Εφοπλιστές!
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/07/blog-post_69.html
Συνάδελφοι, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καθημερινά, με την πάλη του, αποδεικνύει ότι και στον Στρατό υπάρχουν Δικαιώματα για την Νεολαία.  
Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και αποφασιστικά απέναντι στην προσπάθεια Πειθάρχησις και Καθυπόταξης μας.
Με Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον Στρατό Υπερασπίζουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, στεκόμαστε απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό.
Δείτε μόνο τι έχει καταφέρει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τους τελευταίους μήνες:

  • κερδίσαμε τις Άδειες 10+5 που μας είχαν Έγκλειστους για τον Κορονοιό.
  • κερδίσαμε να μην μπουν σε Καραντίνα οι Επαναπατρισμένοι ΕΛΔΥΚάριοι και να τους δοθούν οι άδειες που δεν τους έδιναν οι Διοικητές που τους έχωναν με πρόσχημα ότι δεν είχαν πάρει το Σήμα του ΓΕΣ.
  • Σταθήκαμε στο πλευρό χιλιάδων φαντάρων ενάντια στην Αυθαιρεσία, την προσβολή και το καψόνι, την εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση. 
  • Τώρα κερδίσαμε ξανά τις καμπίνες που δεν μας έδιναν οι εφοπλιστές.
Συνάδελφοι Ψηλά το Κεφάλι. Μην Ψαρώνετε.
Υπάρχει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Διαβάστε την απάντηση του ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου:

Σ: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

Δνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Τμήμα Ερωτήσεων 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 
Δύο (2) ΚΟΙΝ.: Βουλευτή κα Φωτεινή Μπακαδήμα 
ΥΠΕΘΑ/Γραφείο ΥΕΘΑ ΥΠΕΘΑ/Γραφείο ΥΦΕΘΑ ΥΠΕΘΑ/Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ και ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ/ 
Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 7505/18-06-2020 της Βουλής των Ελλήνων 
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε η βουλευτής κα Φωτεινή Μπακαδήμα με θέμα «Πρακτορεία και ναυτιλιακές δεν δίνουν καμπίνα, όπως δικαιούνται, σε φαντάρους με κατάσταση επιβίβασης», σας γνωρίζω, τα ακόλουθα: 
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ.263/1969 «Περί χορηγήσεως Καταστάσεως Επιβιβάσεως εις Αξιωματικούς και Οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων» (Α΄160), όπως αυτές ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους από τις διατάξεις του άρθρου 54 του Ν.4278/2014 (Α΄157), στους Οπλίτες θητείας και στους Δοκίμους Εφέδρους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυνατή η χορήγηση κατάστασης επιβίβασης μετ’ επιστροφής, εφόσον ταξιδεύουν με άδεια τουλάχιστον τεσσάρων (4) ημερών. 
Ο αριθμός των καταστάσεων επιβίβασης, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια χορήγησής τους, το μέσο ταξιδιού, οι θέσεις τις οποίες δικαιούνται όσοι ταξιδεύουν με κατάσταση επιβίβασης και οι λοιπές λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου καθορίζονται σε απόφαση, υπό στοιχεία Φ.500/18/83939/Σ.578/18 Οκτ 2012 (Β' 2974), η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 4 του Ν.Δ. 263/1969 (Α΄160), όπως αυτό ίσχυε πριν από την τροποποίησή του με το Ν.4278/2014 (Α΄157). 
Ειδικότερα, στο άρθρο 3 της απόφασης αυτής καθορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι οι οπλίτες θητείας δικαιούνται να ταξιδέψουν στα ακτοπλοϊκά μέσα, με κατάσταση επιβίβασης στη διακεκριμένη Β' θέση, εφόσον υφίσταται διάκριση θέσεων. 
Η διάκριση των θέσεων στα επιβατηγά πλοία και οι παροχές που οι εν λόγω θέσεις συνεπάγονται αποτελούν ζητήματα που εκφεύγουν της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).  
Το ΥΠΕΘΑ μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδέκτης παραπόνων, μέσω των Γενικών Επιτελείων, εκ μέρους δικαιούχων κατάστασης επιβίβασης οπλιτών θητείας για καταδολιευτική συμπεριφορά ναυτιλιακών εταιρειών. 
Σε κάθε περίπτωση και μετά τη γνωστοποίηση της απάντησης του αρμόδιου Υπουργείου Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο μας θα αναδείξει το ζήτημα στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας για έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, τα θέματα των χρησιμοποιουμένων θέσεων στα ακτοπλοϊκά μέσα. 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου