Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Η Κινητικότητα του Τουρκικού στόλου προκαλεί ανησυχία και εγρήγορση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Οι εξελίξεις στην Λιβύη είναι πάρα πολύ σοβαρές.
Η επιδρομή σύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών, είτε μαχητικών αεροσκαφών τύπου "Rafale" που έχει στη διάθεση της η Γαλλία και η Αίγυπτος, είτε MIRAGE 2000 που διαθέτει το Κατάρ σε βάσεις στην Αίγυπτο, αποδεικνύουν μια κλιμάκωση και παράλληλα ακόμη μεγαλύτερη διεθνοποίηση της σύγκρουσης. 
Και μάλιστα όχι με μισθοφόρους πολιτοφύλακες, αλλά με βασικές πολεμικές μονάδες εθνικών στρατών [αναλυτές δεν αποκλείουν η επίθεση να διεξήχθη από ρωσικά αεροσκάφη].
ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα:
Λιβύη: Με μαχητικά "Rafale" η επίθεση στην "τουρκική" βάση - "Βλέπουν" Γαλλία ή Αίγυπτο πίσω από το χτύπημα
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/07/rafale.html#more
Τέλος, είναι σημαντικό να επισημάνουμε την καταστροφή σύγχρονων  κατευθυνόμενων βλημάτων μέσου βεληνεκούς HAWK που είχε αναπτύξει ο Τουρκικός Στρατός στην αεροπορική βάση al-Watiya της Λιβύη.
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το πλήγμα είναι μεγάλο σε πολιτικό αλλά και σε επιχειρησιακό επίπεδο. 
Η απάντηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θεωρείται δεδομένη. 
Καταρχήν καταγράφεται ήδη η αποστολή μονάδων του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες "από το Σάββατο 04/07 διαπιστώνεται αυξημένη ναυτική τους παρουσία σε περιοχές νότια της Κρήτης. 
Την Δευτέρα 06/07, η παρουσία αυτή ενισχύθηκε περαιτέρω, προκαλώντας κινητοποίηση στην Αθήνα που αποφάσισε την αποστολή ναυτικών μονάδων. Υπάρχει ετοιμότητα και στην ΠΑ σε επίπεδα υψηλότερα απ΄ ότι συνήθως".
Οι αντιδράσεις αυτές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κρίνονται απαραίτητες αν αναλογιστεί κανείς την πολεμική και ενεργειακή "σύμπλευση" μεταξύ ελληνικού και γαλλικού κράτους. 
Τόσο στην Λιβύη και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο τα συμφέροντα των δύο κρατών τους φέρνουν αντιμέτωπες με την Τουρκία. Στη Λιβύη, ο στρατηγός Χαφτάρ βρίσκει την στήριξη ελληνικού και γαλλικού κράτους, ενώ ο Ερντογάν στηρίζει την επίσημη κυβέρνηση, ανατρέπει τα πολεμικά δεδομένα και βρίσκεται να διεκδικεί σημαντικότατη θέση στην περιοχή μέσω της επιδίωξης κατάληψης της Σύρτης (έλεγχος κοιτασμάτων, δημιουργία δύο στρατιωτικών βάσεων).
Ενώ η παραχώρηση αδειών στις πετρελαϊκές εταιρείες TOTAL-EXXON MOBIL-EΛ.ΠΕ. νοτίως της Κρήτης προκάλεσαν τις αντιδράσεις Λιβύης-Τουρκίας, που αποφάσισαν τελικά να υπογράψουν συμφωνία για τον διαμοιρασμό των Θαλάσσιων ζωνών μεταξύ τους, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο.
Από αυτή επομένως την σκοπιά κρίνουν όλοι την συγκέντρωση πολλών μονάδων του τουρκικού στόλου στο ναύσταθμο του Ακσάζ.
Δημοσιογράφοι μάλιστα από τον χώρο της άμυνας τονίζουν ότι αυτές οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει “κατάσταση εγρήγορσης” στο Πολεμικό Ναυτικό. Όπως γράφουν χαρακτηριστικά "σύμφωνα με πληροφορίες το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό τις τελευταίες ώρες έχει βγάλει αρκετά πλοία από τα Στενά τα οποία κατέπλευσαν στο ναύσταθμο του Ακσάζ.

Η ασυνήθιστη κινητικότητα των Τούρκων δεν πέρασε απαρατήρητη από την Αθήνα, η οποία και αντέδρασε. Μονάδες τους Στόλου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 24ωρα στο νότιο Αιγαίο και παρακολουθούν κάθε τουρκική κίνηση.
Η Μεσόγειος ολοένα μετατρέπεται σε μια ζώνη πολέμου εξαιτίας της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των βλέψεων για τα ενεργειακά κοιτάσματα. Η Οικολογική Καταστροφή είναι προ των πυλών, ενώ το δράμα των προσφύγων-μεταναστών δεν συγκινεί κανέναν καθώς το μόνο που τους απασχολεί είναι να ορθώνουν Τείχη του Αίσχους, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή. 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ και την Εκμετάλλευση των Ενεργειακών Κοιτασμάτων 
Είμαστε ενάντια σε όλους τους Ιμπεριαλιστές: ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα 
Πρέπει να Αρνηθούμε τους εθνικούς σχεδιασμούς και τα εθνικά δίκαια της άρχουσας τάξης. 
Πρέπει να Αρνηθούμε να είμαστε εμείς οι Αναλώσιμοι της καπιταλιστικής κερδοφορίας πρώτα απ΄όλα στο εργοστάσιο, το γραφείο, την οικοδομή και έπειτα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, 
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 
ΔΕΝ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ Τούρκοι και Έλληνες φαντάροι 
για τα συμφέροντα των αστικών κρατών και του κόσμου του πλούτο.
[όταν 9χρονα λιποθυμούν από την πείνα, η Ανεργία και η Φτώχεια Απογειώνονται, οικογένειες προσφύγων πετιούνται στις πλατείες και τον Σεπτέμβριο μας απειλούν με τις ΑΟΖ και τις έρευνες τους για πετρέλαια...., πραγματικά δεν θα ξέρεις πιο σύνθημα είναι πιο αιχμηρό και επίκαιρο]
Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να αγωνιστούν Ενωμένοι ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τα πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα που μας οδηγούν στον πόλεμο, τον Μεγαλοϊδεατισμό της Επέκτασης του ελληνικού καπιταλισμού και στον Νεο-Οθωμανισμό του καθεστώτος Ερντογάν, το καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων. 
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παρέμβει τώρα και να Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής. 
Καλώντας σε μαζική Ανυπακοή στα «εθνικά» πολεμοκάπηλα σχέδια τους. 
Να Αρνηθούμε να μπούμε εμείς στην "πρώτη τη γραμμή" για τα συμφέροντα εφοπλιστών, εργολάβων, καναλαρχών, τραπεζών, επιχειρηματιών της ενεργειακής βιομηχανίας. 
Κομβικό ζήτημα η ανάπτυξη του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και φασισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου