Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Το Ελληνικό κράτος επιστρέφει στη Λιβύη μετά την παταγώδη Αποτυχία να στηρίξει τον τυχοδιώκτη στρατηγό Χαφτάρ για να διαπραγματευτεί θαλάσσιες ζώνες

Μετά την παταγώδη αποτυχία της ελληνικής διπλωματίας να στηρίξει τον στρατηγό Χαφτάρ για την οποία γράφαμε πρόσφατα:
Η κυβέρνηση της ΝΔ επιστρέφει στην Λιβύη.
Είναι επομένως σκέτη προπαγάνδα ότι το ελληνικό κράτος δεν παράγοντας αστάθειας για την Λιβύη, δεν έχει το μερίδιο που του αναλογεί στον εμφύλιο της Λιβύης και κυρίως το μερίδιο αθλιότητας στο δράμα των προσφύγων. Στην Κρήτη, στο ΚΕΝΑΠ εκπαιδεύονται οι αλήτες του Λιμενικού των φυλάρχων των Λιβύης, πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν σε όλους τους στόλους ΝΑΤΟ και ΕΕ που περιπολούν ενάντια σε πρόσφυγες-μετανάστες στη Μεσόγειο.
Εμείς δεν θα κρίνουμε την Διπλωματία του ελληνικού κράτους από την αποτελεσματικότητα της. Είναι άλλος ο ρόλος μας, δίπλα στους λαούς και στους πρόσφυγες.
Θα κρίνουμε όμως τις επιδιώξεις της.
Και οι επιδιώξεις αυτές, που κρύβουν μια ατζέντα αίματος και ΑΟΖ-Κοιτασμάτων, αποκαλύπτονται μέσα από το ταξίδι του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Δένδια.
Δεν είναι Ειρηνιστής ο Δένδιας.
Ντύνεται περιστέρι της ειρήνης ταυτιζόμενος με τους Γάλλους ιμπεριαλιστές και την Αίγυπτο του Δικτάτορα Σίσι γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντα του ελληνικού αστικού κράτους στον ανταγωνισμό του με το αντίστοιχο Τουρκικό. 

Την ώρα λοιπόν που το ελληνικό κράτος δείχνει το βαθμό ταύτισης του με τους αμερικανικούς σχεδιασμούς [Στους Αμερικανούς και τα Ναυπηγεία στην Ελευσίνα-Φρεγάτες και ενέργεια τα Επίδικα! http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/07/blog-post_20.html]ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας δηλώνει:

Είχα σήμερα τη χαρά να επισκεφθώ, εδώ στη Λιβύη, τον Πρόεδρο του μόνου εκλεγμένου θεσμού στη λιβυκή πραγματικότητα, του Λιβυκού Κοινοβουλίου, τον Aguila Saleh, ήδη επισκέπτη μας στην Ελλάδα. 

Είχαμε την ευκαιρία να συμφωνήσουμε μαζί στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπισθεί η λιβυκή κρίση, που προϋποθέτει τη Διαδικασία του Βερολίνου και επίσης την πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Αιγύπτιου Προέδρου Al-Sisi. Συμφωνήσαμε με τον Aguila Saleh ότι η αυριανή πραγματικότητα στη Λιβύη προϋποθέτει την απομάκρυνση όλων των ξένων δυνάμεων. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Η Ελλάδα βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση με τη συμμετοχή της στην επιχείρηση «Ειρήνη» στη θάλασσα και είναι έτοιμη να βοηθήσει ακόμη περισσότερο.

Επίσης, πρέπει να πω ξεκάθαρα ότι, συμφωνήσαμε ότι η Τουρκία έχει ιστορικές ευθύνες για αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Λιβύη, όπως πολύ σωστά είπε χθες ο Πρόεδρος Macron. Η μεταφορά μισθοφόρων από τη Συρία και η παραβίαση του εμπάργκο όπλων είναι στοιχεία τα οποία βαρύνουν την τουρκική στάση. Δημιουργούν, όπως είπα και πριν, ιστορικές ευθύνες.

Από εκεί και πέρα συζητήσαμε για το μέλλον των σχέσεων της Ελλάδας με τη Λιβύη. Συνεννοηθήκαμε για τη δυνατότητα να λειτουργήσει Ελληνικό Προξενείο στη Βεγγάζη, το οποίο να διευκολύνει τις εμπορικές συναλλαγές. Η Λιβύη επιθυμεί να αντικαταστήσει τα τουρκικά προϊόντα με άλλα, ευρωπαϊκής και μάλιστα ελληνικής προέλευσης.
Συζητήσαμε, επίσης, για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, στο πλαίσιο, βεβαίως, όχι της αυθαιρεσίας που συνιστά το φερόμενο ως μνημόνιο Sarraj-Τουρκίας, αλλά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, σε συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης το 2010. Και, βεβαίως, είχα τη χαρά να ανακοινώσω στον Πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου την απόφαση του Κώστα Τασούλα, του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, για την επαναλειτουργία της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδος-Λιβύης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Χτίζει γέφυρες ο Δένδιας;
Και αναζητά όρους για νέο μοίρασμα των Θαλάσσιων ζωνών;
Εκεί όμως βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος, εκεί είναι η απειλή της πολεμικής διακρατικής ελληνο-τουρκικής σύγκρουσης και Οικολογικής Καταστροφής της Μεσογείου!
Το λέμε ξανά:

Ήμασταν και είμαστε ενάντια στο Διεθνές Ιμπεριαλιστικό Δίκαιο που "επιτίθεται" στα Διεθνή Ύδατα και εκφράζει την επιδίωξη των αστικών κρατών να επεκταθούν με τις ΑΟΖ, να αρπάξουν θάλασσες και ενεργειακά κοιτάσματα για το συμφέρον συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων. 

ΑΟΖ-Ενεργειακά Κοιτάσματα-έλεγχος θαλάσσιων ενεργειακών και εμπορικών ροών παγκόσμιας σημασίας είναι οι αιτίες της επιθετικότητας και του επεκτατισμού ελληνικού και τουρκικού κράτους. 
Που μας απειλούν με πρωτόγνωρη οικολογική καταστροφή και διακρατική πολεμική σύγκρουση, διεκδικώντας αναβάθμιση του ρόλου τους. 
Ο ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκίας για την κυριαρχία σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο εντάσσεται στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της έξαρσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που αιματοκυλούν τους λαούς από τον Καύκασο μέχρι τα Βαλκάνια, από την Αφρική μέχρι την Ασία.
Πόλεμοι, δυστυχία και προσφυγιά είναι το παρόν και το μέλλον που χαράσσουν για τους λαούς. 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ και την Εκμετάλλευση των Ενεργειακών Κοιτασμάτων 

Είμαστε ενάντια σε όλους τους Ιμπεριαλιστές: ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα 
Πρέπει να Αρνηθούμε τους εθνικούς σχεδιασμούς και τα εθνικά δίκαια της άρχουσας τάξης. 
Πρέπει να Αρνηθούμε να είμαστε εμείς οι Αναλώσιμοι της καπιταλιστικής κερδοφορίας πρώτα απ΄όλα στο εργοστάσιο, το γραφείο, την οικοδομή και έπειτα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, 
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 
ΔΕΝ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ Τούρκοι και Έλληνες φαντάροι 
για τα συμφέροντα των αστικών κρατών και του κόσμου του πλούτο.
[όταν 9χρονα λιποθυμούν από την πείνα, η Ανεργία και η Φτώχεια Απογειώνονται, οικογένειες προσφύγων πετιούνται στις πλατείες και τον Σεπτέμβριο μας απειλούν με τις ΑΟΖ και τις έρευνες τους για πετρέλαια...., πραγματικά δεν θα ξέρεις πιο σύνθημα είναι πιο αιχμηρό και επίκαιρο]
Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να αγωνιστούν Ενωμένοι ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τα πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα που μας οδηγούν στον πόλεμο, τον Μεγαλοϊδεατισμό της Επέκτασης του ελληνικού καπιταλισμού και στον Νεο-Οθωμανισμό του καθεστώτος Ερντογάν, το καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων. 
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παρέμβει τώρα και να Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής. 
Καλώντας σε μαζική Ανυπακοή στα «εθνικά» πολεμοκάπηλα σχέδια τους. 
Να Αρνηθούμε να μπούμε εμείς στην "πρώτη τη γραμμή" για τα συμφέροντα εφοπλιστών, εργολάβων, καναλαρχών, τραπεζών, επιχειρηματιών της ενεργειακής βιομηχανίας. 
Κομβικό ζήτημα η ανάπτυξη του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και φασισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου