Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

“Να πεθάνουμε για το Καστελόριζο”;

“Να πεθάνουμε για το Καστελόριζο”; 
Αυτό το ερώτημα έθεσε στα ΝΕΑ σε άρθρο του ο Γιάννης Πρεντεντέρης!
Σε άλλο άρθρο των ΝΕΩΝ εκφράζεται η απαίτηση να ενισχυθεί το Πολεμικό Ναυτικό με 10 Φρεγάτες ωκεάνιων δυνατοτήτων:
 τις δύο γαλλικές FREM κόστους 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ χωρίς τα πανάκριβα οπλικά τους συστήματα!!!
Και άλλες 4 φρεγάτες από τους Αμερικανούς. Αυτή βλέπεις είναι η προίκα της αμερικανικής ΟΝΕΧ αγοράζοντας τα Ναυπηγεία Ελευσίνας από τον Ταβουλάρη που τα μπατίρησε. Ναυπηγεία απαραίτητα στις ΗΠΑ για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη-Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για την συντήρηση του 6ου Στόλου.
Τέλος, 500 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση 4 Φρεγατών ΜΕΚΟ!
Φυσικά, όλες αυτές οι Φρεγάτες δεν είναι για την Άμυνα του Αιγαίου.
Καταρχήν δεν μπορούν λόγω όγκου να πλεύσουν εδώ.
Είναι για να καλύψουν την επεκτατική-επιθετική αστική πολιτική του ελληνικού κράτους που έχει συγκεκριμένες βλέψεις στη Μεσόγειο.
Αν επομένως την προηγούμενη βδομάδα ο αστικός τύπος εξέφραζε μια αισιόδοξη νότα για την αποκατάσταση διαύλων επικοινωνίας Μητσοτάκη-Ερντογάν, με την μεσολάβηση ΗΠΑ-Γερμανίας, αυτή τη βδομάδα δίνεται πάλι ένα πιο πολεμικό στίγμα.
Βεβαίως, προβολή Στρατιωτικής Ισχύος και Διπλωματία θα αλληλοδιαπλέκονται για καιρό. 
Η απειλή του Πολέμου είναι ενδεχόμενο της κλιμάκωσης του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, παράμετρος της διαπραγμάτευσης με πολλούς αποδέκτες, αλλά και φόβητρο για τους λαούς για να τους επιβληθεί η οποία λύση επιτευχθεί! Βλέπεις,  το ενδεχόμενο της διακρατικής πολεμικής σύγκρουσης είναι το απαραίτητα αντίμετρο στον εθνικισμό που καλλιεργείται είτε για να αποπροσανατολίσουν από τα σκληρά αντεργατικά και αυταρχικά μέτρα (απαγόρευση των διαδηλώσεων), είτε να έχουν τους εργαζόμενους ως Αναλώσιμους της καπιταλιστικής ανάπτυξης των κερδών τους και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών τους.
Ο Ροζάκης επομένως και ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν βρίσκονται αντιμέτωποι, αλλά επικοινωνούν στην εφαρμογή της αστικής πολιτικής που έχει ως παρανομαστή την καπιταλιστική βαρβαρότητα, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την πιθανότητα ανεπανόρθωτης Οικολογικής Καταστροφής της Μεσογείου.
Όμως γιατί το Καστελόριζο είναι κομβικής σημασίας;
Μας το αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο διεθνολόγος – γεωστρατηγικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος.




Η νήσος Στρογγύλη είναι το ανατολικότερο σημείο της επικράτειάς του ελληνικού κράτους. 

Λόγω Στρογγύλης η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν γεωλογική επαφή-όρια υφαλοκρηπίδας...

Η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο έχει ενισχύσει -στο πλαίσιο του εφικτού- στρατιωτικά τη Μεγίστη-Καστελλόριζο ως και τις Ρω-Στρογγύλη σε άνδρες αλλά και σε οπλικά συστήματα. Το σύμπλεγμα έχει αναβαθμιστεί σε Δύναμη Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) και επικεφαλής της μονάδας είναι συνταγματάρχης προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις (ως γνωστόν, ανήκει στην ΑΣΔΕΝ). 

Το σύμπλεγμα Μεγίστης-Καστελλόριζου προσφέρει λίαν υπολογίσιμο θαλάσσιο χώρο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας μας, όταν και αν προχωρήσει η ανακήρυξη-οριοθέτηση με γειτονική χώρα.
Μεταφράζοντας τα λόγια του αναλυτή θα λέγαμε ότι η επιδίωξη του ελληνικού κράτους που αντιμετωπίζει το Αιγαίο ως "ελληνική λίμνη", είναι να κηρύξει ΑΟΖ που θα εφάπτεται της Κυπριακής και μέσω των Αξόνων του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου να μοιράσουν την Ανατολική Μεσόγειο, αρπάζοντας τη μερίδα του λέοντος!!
Τη μερίδα του λέοντος όχι μόνο σε ενεργειακά κοιτάσματα, αλλά και στον έλεγχο εμπορικών-ενεργειακών ροών από τα Στενά του Βοσπόρου, Αιγαίο, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο!
Αυτός ο μαξιμαλισμός της ελληνικής άρχουσας τάξης, που καταρχήν στρέφεται ενάντια σε Ρωσία και Τουρκία, πότε δεν κέρδισε την συμφωνία των ΗΠΑ, καθώς δεν αποκλείουν την Τουρκία από τους σχεδιασμούς τους. 
Είναι ο ένας πόλος του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού που στην άλλη μεριά συναντά το Τουρκικό κράτος το οποίο επιχειρεί δια της Στρατιωτικής Ισχύος να μπλοκάρει αυτούς τους σχεδιασμούς και να προβάλλει το Νεο-Οθωμανικό του επεκτατικό-επιθετικό όραμα.   
Το λέμε ξανά:
Ήμασταν και είμαστε ενάντια στο Διεθνές Ιμπεριαλιστικό Δίκαιο που "επιτίθεται" στα Διεθνή Ύδατα και εκφράζει την επιδίωξη των αστικών κρατών να επεκταθούν με τις ΑΟΖ, να αρπάξουν θάλασσες και ενεργειακά κοιτάσματα για το συμφέρον συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων. 
ΑΟΖ-Ενεργειακά Κοιτάσματα-έλεγχος θαλάσσιων ενεργειακών και εμπορικών ροών παγκόσμιας σημασίας είναι οι αιτίες της επιθετικότητας και του επεκτατισμού ελληνικού και τουρκικού κράτους. 
Που μας απειλούν με πρωτόγνωρη οικολογική καταστροφή και διακρατική πολεμική σύγκρουση, διεκδικώντας αναβάθμιση του ρόλου τους. 
Ο ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκίας για την κυριαρχία σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο εντάσσεται στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της έξαρσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που αιματοκυλούν τους λαούς από τον Καύκασο μέχρι τα Βαλκάνια, από την Αφρική μέχρι την Ασία.
Πόλεμοι, δυστυχία και προσφυγιά είναι το παρόν και το μέλλον που χαράσσουν για τους λαούς. 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ και την Εκμετάλλευση των Ενεργειακών Κοιτασμάτων 
Είμαστε ενάντια σε όλους τους Ιμπεριαλιστές: ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα 
Πρέπει να Αρνηθούμε τους εθνικούς σχεδιασμούς και τα εθνικά δίκαια της άρχουσας τάξης. 
Πρέπει να Αρνηθούμε να είμαστε εμείς οι Αναλώσιμοι της καπιταλιστικής κερδοφορίας πρώτα απ΄όλα στο εργοστάσιο, το γραφείο, την οικοδομή και έπειτα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, 
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 
ΔΕΝ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ Τούρκοι και Έλληνες φαντάροι 
για τα συμφέροντα των αστικών κρατών και του κόσμου του πλούτο.
[όταν 9χρονα λιποθυμούν από την πείνα, η Ανεργία και η Φτώχεια Απογειώνονται, οικογένειες προσφύγων πετιούνται στις πλατείες και τον Σεπτέμβριο μας απειλούν με τις ΑΟΖ και τις έρευνες τους για πετρέλαια...., πραγματικά δεν θα ξέρεις πιο σύνθημα είναι πιο αιχμηρό και επίκαιρο]
Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να αγωνιστούν Ενωμένοι ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τα πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα που μας οδηγούν στον πόλεμο, τον Μεγαλοϊδεατισμό της Επέκτασης του ελληνικού καπιταλισμού και στον Νεο-Οθωμανισμό του καθεστώτος Ερντογάν, το καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων. 
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παρέμβει τώρα και να Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής. 
Καλώντας σε μαζική Ανυπακοή στα «εθνικά» πολεμοκάπηλα σχέδια τους. 
Να Αρνηθούμε να μπούμε εμείς στην "πρώτη τη γραμμή" για τα συμφέροντα εφοπλιστών, εργολάβων, καναλαρχών, τραπεζών, επιχειρηματιών της ενεργειακής βιομηχανίας. 
Κομβικό ζήτημα η ανάπτυξη του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και φασισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου