Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Η στρατηγική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ σημαίνει Πόλεμο-Καταστολή-Οικολογική Καταστροφή


Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδικάζει την στρατηγική συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ.
Είναι μια συμφωνία που εντάσσεται στους ενεργειακούς και πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης που συγκροτεί ένα πλέγμα Αξόνων του Πολέμου με το Ισραήλ, την Κύπρο, Αίγυπτο και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ και Γαλλία.
Σημαίνει όξυνση του πολέμου εναντίον του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης, εναντίον των προσφύγων και του κόσμου της εργασίας. 
Εξάλλου το αποκαλύπτουν το σύνολο των πολεμικών-κατασταλτικών μέσων που το Ισραήλ προμηθεύει το ελληνικό κράτος.
Σημαίνει την χάραξη νέων δρόμων κερδοφορίας για τους Έλληνες εμπόρους και κυρίως επιχειρηματίες της Πολεμικής και κατασταλτικής βιομηχανίας.
Για αυτό η συμφωνία αυτή βρίσκει την προβολή των χρυσοπληρωμένων από την κυβέρνηση της ΝΔ καθεστωτικών ΜΜΕ, ψηφίζεται από τη ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. «Παρών», δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Παραθέτουμε αποσπάσματα των παρεμβάσεων του Υπουργού Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλου, που αποκαλύπτει τους στόχους του ελληνικού κεφαλαίου. Ο υπουργός επισήμανε ότι με την υπογραφή της συμφωνίας για τον East-Med, άνοιξε ένας δρόμος κοινών γεωπολιτικών συμφερόντων, ιδίως στο πεδίο της εκμετάλλευσης ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Αυτό έχει αντίκτυπο και στο πεδίο της αμυντικής συνεργασίας», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι πρόσφατα έγινε το ταξίδι του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής στο Ισραήλ, όπου εκεί επιβεβαιώθηκαν τα μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στο πεδίο της άμυνας και της ασφάλειας.

«Θα έλεγα, δώσαμε διαβεβαιώσεις για εντατικοποίηση των επαφών με ισραηλινές εταιρείες στον χώρο της παραγωγής αμυντικού υλικού, οι οποίες ενδιαφέρονται για συνέργειες και συνεργασία, ακόμα και με όρους συμπαραγωγής στην Ελλάδα, με ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας, σε μια πλειάδα αμυντικού υλικού», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 και πρόσθεσε πως αν δεν ήταν οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού, θα είχαν ήδη αρχίσει οι επισκέψεις των Ισραηλινών αξιωματούχων, των στελεχών των εταιρειών, στην Ελλάδα. «Θεωρώ δεδομένο ότι από τον επόμενο μήνα θα έχουμε μεγάλη κινητικότητα και συγκεκριμένες προτάσεις στο τραπέζι», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πρότυπο Υποκρισίας καθώς δήλωσε παρόν στη διαδικασία ψηφοφορίας, αλλά νωρίτερα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, είχε επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, είχε ακολουθήσει μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και στο πλαίσιο αυτής, είχε προετοιμάσει τη σύναψη της συμφωνίας αυτής.

«Η συμφωνία που συζητάμε σήμερα ξεκίνησε στο πλαίσιο συνεργασίας της χώρας με το Ισραήλ για προμήθειες εξοπλισμού και υπηρεσιών άμυνας και έγινε στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και της κοινώς ωφέλειας των δύο χωρών», είπε η βουλευτής.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνει σταθερά στο πλευρό της Παλαιστίνης, των προσφύγων-μεταναστών, του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, τις ασύμμετρες απειλές για το αστικό σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα που έρχεται να εφαρμόσει όλες τις κατασταλτικές-πολεμικές πρακτικές που το διδάσκει το Ισραηλινό κράτος, αντλώντας εμπειρία από την πολύχρονη Κατοχή-Καταπίεση-Εκμετάλλευση του λαού της Παλαιστίνης.
Αυτό είναι το κράτος Άμυνας/Ασφάλειας του Ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτισμού.
Δεν ταυτιζόμαστε με τα εθνικά-αστικά δίκαια και συμφέροντα.
Κλιμακώνουμε την προσπάθεια μας ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου