Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Η ΤΟΤΑL φέρνει νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις-Να ποιοι μας οδηγούν στα πολεμικά σφαγεία για τα συμφέροντα τους!

Για ένταση στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις τον Σεπτέμβριο εξαιτίας των ερευνών τουρκικών σκαφών μεταξύ Καρπάθου-Κρήτης "μας προειδοποιούσαν"...
Αλλά την ένταση και την απειλή θερμού επεισοδίου ή διακρατικής πολεμικής σύγκρουσης φέρνει ο ιμπεριαλιστής Μακρόν και η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία TOTAL.
Έχει μάλιστα σημασία να δούμε το πως τα καθεστωτικά ΜΜΕ προβάλλουν τις επιθετικές κινήσεις του γαλλικού ιμπεριαλισμού που ευθυγραμμίζεται με τα επιθετικά-επεκτατικά σχέδια του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου, αφού είναι γνωστές οι βλέψεις μοιρασιάς της Μεσογείου από τους Άξονες Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, με την σύμπραξη ΗΠΑ-Γαλλίας-Ιταλίας και των πετρελαϊκών εταιρειών EXXON-MOBIL, TOTAL-ENI αλλά και των Ελληνικών πετρελαίων του Λάτση! Φυσικά, από την άλλη μεριά εκφράζεται η τουρκική επιθετικότητα με την προβολή στρατιωτικής ισχύος σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης και τη δράση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε Συρία-Λιβύη.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό διαβάζουμε στον realnews.gr ότι:
"Οι Γάλλοι σπεύδουν για έρευνες στην Κρήτη – Ηχηρό μήνυμα Μακρόν προς Ερντογάν

Άρχισαν οι περιπολίες του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή. Συναγερμός στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.

Οι Γάλλοι επισπεύδουν τις έρευνες στα ελληνικά θαλάσσια οικόπεδα που βρίσκονται νοτίως της Κρήτης. Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την Αθήνα κλιμάκιο της Total με επικεφαλής τον Μπερνάρ Κλεμάν, αντιπρόεδρο του τμήματος Ερευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της εταιρείας, και εξέφρασε στις ελληνικές Αρχές την πρόθεση να δρομολογηθούν άμεσα οι έρευνες.

Ταυτόχρονα, σύµφωνα µε πληροφορίες από γαλλικές πηγές, ενισχύεται και η παρουσία του γαλλικού πολεµικού ναυτικού στην περιοχή. Οι περιπολίες γαλλικών φρεγατών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου πυκνώνουν, ενώ πρόθεση και των Γάλλων είναι αυτή η ναυτική παρουσία να αποκτήσει µόνιµο χαρακτήρα µέσω της αµυντικής συµφωνίας που δροµολογείται ανάµεσα στις δύο χώρες.

Η επίσπευση των ερευνών νοτίως της Κρήτης αποτελεί τη δεύτερη γαλλική προειδοποίηση προς την Αγκυρα, µετά τις τουρκικές ανακοινώσεις για αδειοδότηση οικοπέδων µέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και το επεισόδιο µε τη γαλλική φρεγάτα «Κουρµπέ».

Η πρώτη ήταν, στις αρχές Ιουλίου, η απόφαση να αποσταλεί και να ελλιµενιστεί το πλοίο-γεωτρύπανο της Total «Torgsten Explorer» -συνοδεία µιας γαλλικής φρεγάτας στο λιµάνι της Λάρνακας. Οι γεωτρήσεις της Total στην κυπριακή ΑΟΖ είναι προγραµµατισµένες για το 2021".

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κράτη και οι πετρελαϊκές εταιρείες είναι αποφασισμένα να επιβάλλουν τους σχεδιασμούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους με κάθε πολεμικό μέσο.

Μακρόν και Μητσοτάκης σχεδιάζουν την προμήθεια του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με τις δύο πανάκριβες φρεγάτες τύπου «Belhara», που το κόστος τους χωρίς τα οπλικά συστήματα, υπολογίζεται σε 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ευρώ!

Παράλληλα, δρομολογείται διµερής πολεμική συµφωνία ανάµεσα στις δύο χώρες, η οποία θα προβλέπει τη µόνιµη παρουσία και στάθµευση του γαλλικού πολεµικού ναυτικού στην περιοχή.
Στα παραπάνω να προσθέσουμε την πίεση που ασκείται από τα ΜΜΕ για την προμήθεια επιπλέον 4 φρεγατών, 
την πρόσληψη επιπλέον Μισθοφόρων Στρατιωτών, 
ενώ δεν είναι τυχαίο ότι δρομολογείται η ενίσχυση της Ιδιωτικής Πολεμικής Βιομηχανίας (σύνδεση της με τα ΑΕΙ, συμφωνίες με Ισραήλ κλπ), 
ενώ ολοένα συχνότερα τονίζεται η απαίτηση του στρατιωτικούς κατεστημένου για Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας.
Διαβάστε περισσότερα:
Εκβιάζουν ξανά: Αύξηση θητείας ή Πρόσληψη Μισθοφόρων Στρατιωτών!
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/07/blog-post_85.html
Καταλαβαίνουμε επομένως ότι έχουμε μπει σε μια επικίνδυνη πορεία εξέλιξης των πραγμάτων, όσον αφορά τον εντεινόμενο ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό και με την παρέμβαση μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, έχοντας όμως ως προϋπόθεση την επιβολή των κυρίαρχων αστικών επιλογών στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριακάτικος καθεστωτικός τύπος έθιξε τρία (3) ζητήματα:

  1. Καταρχήν, ότι το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και ΜΜΕ θα πρέπει να πείσουν τον λαό για τις επιλογές τους...
  2. Δεύτερον, την αναγκαιότητα για το αστικό κατεστημένο Απαγόρευσης των Διαδηλώσεων για να υποταχθεί ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία στα σχέδια καπιταλιστικής οικονομικής ανάπτυξης και των πολεμικών τους τυχοδιωκτισμών...
  3. Τέλος, τον συγκερασμό των δύο αυτών κατευθύνσεων της  αστικής πολιτικής περιέγραψε με σαφήνεια σε συνέντευξή του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος:
    "Συντελεστής ισχύος εξίσου σημαντικός με την αμυντική ισχύ είναι και η οικονομία. Που σημαίνει, όπως έχει φανεί και από το παρελθόν, ότι δεν μπορείς να ανοιχτείς σε εξοπλισμούς αν αυτό λειτουργήσει φαλκιδεύοντας την εθνική σου οικονομία στο εγγύς μέλλον. Το είδαμε και το πληρώσαμε τα τελευταία χρόνια αυτό. Άρα τα εξοπλιστικά και η οικονομική ανάπτυξη έρχονται μαζί... "Πρώτον, συντελεστής ισχύος εξίσου σημαντικός με την αμυντική ισχύ είναι και η οικονομία. Που σημαίνει, όπως έχει φανεί και από το παρελθόν, ότι δεν μπορείς να ανοιχτείς σε εξοπλισμούς αν αυτό λειτουργήσει φαλκιδεύοντας την εθνική σου οικονομία στο εγγύς μέλλον. Το είδαμε και το πληρώσαμε τα τελευταία χρόνια αυτό. Αρα τα εξοπλιστικά και η οικονομική ανάπτυξη έρχονται μαζί..."
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ και την Εκμετάλλευση των Ενεργειακών Κοιτασμάτων 
Είμαστε ενάντια σε όλους τους Ιμπεριαλιστές: ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα 
Πρέπει να Αρνηθούμε τους εθνικούς σχεδιασμούς και τα εθνικά δίκαια της άρχουσας τάξης. 
Πρέπει να Αρνηθούμε να είμαστε εμείς οι Αναλώσιμοι της καπιταλιστικής κερδοφορίας πρώτα απ΄όλα στο εργοστάσιο, το γραφείο, την οικοδομή και έπειτα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, 
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 
ΔΕΝ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ Τούρκοι και Έλληνες φαντάροι 
για τα συμφέροντα των αστικών κρατών και του κόσμου του πλούτο.
[όταν 9χρονα λιποθυμούν από την πείνα, η Ανεργία και η Φτώχεια Απογειώνονται, οικογένειες προσφύγων πετιούνται στις πλατείες και τον Σεπτέμβριο μας απειλούν με τις ΑΟΖ και τις έρευνες τους για πετρέλαια...., πραγματικά δεν θα ξέρεις πιο σύνθημα είναι πιο αιχμηρό και επίκαιρο]
Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να αγωνιστούν Ενωμένοι ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τα πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα που μας οδηγούν στον πόλεμο, τον Μεγαλοϊδεατισμό της Επέκτασης του ελληνικού καπιταλισμού και στον Νεο-Οθωμανισμό του καθεστώτος Ερντογάν, το καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων. 
Ο Μακρόν δεν είναι περιστέρι της ειρήνης...
Είναι αυτός που αιματοκύλησε τα Κοινωνικά Κινήματα στη Γαλλία και πυροβόλησε-βασάνισε τους Διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων, εισβάλει και καταστρέφει λαούς, διώκει πρόσφυγες, υπερασπίζει τα συμφέροντα της TOTAL και της γαλλικής Πολεμικής Βιομηχανίας.
Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός φέρει τεράστια ευθύνη για τα Μνημόνια που επέβαλε στον λαό μας για να σώσει τις τράπεζες του από την Χρεωκοπία.
Να παλέψουμε λοιπόν ενάντια στους Πολεμικούς Εξοπλισμούς.
Ενάντια στην Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας-Να μειωθεί τώρα στους (6) μήνες.
Λέμε όχι στις Προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Να Αντισταθούμε στις Πολεμικές Συμμαχίες και Συμφωνίες με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Γαλλία. 
Να Ακυρωθούν οι Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.   
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παρέμβει τώρα και να Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής. 
Καλώντας σε μαζική Ανυπακοή στα «εθνικά» πολεμοκάπηλα σχέδια τους. 
Να Αρνηθούμε να μπούμε εμείς στην "πρώτη τη γραμμή" για τα συμφέροντα εφοπλιστών, εργολάβων, καναλαρχών, τραπεζών, επιχειρηματιών της ενεργειακής βιομηχανίας. 
Κομβικό ζήτημα η ανάπτυξη του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και φασισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου