Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Στην άσκηση που κάνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο έχει μαζί πλοία Ιταλίας και ΗΠΑ

Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Στην άσκηση που κάνει η Τουρκία Νοτίως της Κρήτης έχει μαζί πλοία Ιταλίας και ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του  militaire.gr.
Άλλα δημοσιογραφικά μέσα, όπως το armyvoice.gr γράφουν "Το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Τσώρτσιλ» κλάσης Arleigh Burke βρίσκεται σήμερα στην περιοχή δίπλα στις NAVTEX που έχουν εκδώσει ΕλλάδαΤουρκία [...] Το πλέον λογικό είναι ότι δεδομένης της ώρας που έχει ανακοινώσει η Τουρκία για την άσκηση και έχει δεσμεύσιε την περιοχή νότια της Κρήτης, θα πρέπει να εμφανιστούν από απόψε τα συμμαχικά πλοία για να λάβουν μέρος στην άσκηση, εφόσον βέβαια ισχύει κάτι τέτοιο.
Επίσης, στο ίδιο σάιτ διαβάζουμε:
Ένα ιταλικό πολεμικό, το αντιτορπιλικό Durand de la Penne, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες πολύ κοντά στην περιοχή της τουρκικής NAVTEX νότια της Κρήτης, ενώ όλη τη νύχτα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη έπαιρναν θέσεις για σήμερα το πρωί. [...] Ήδη από χθες όπως αναφέραμε νότια της τουρκικής NAVTEX βρίσκεται το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Τσώρτσιλ», με ένα ακόμα βοηθητικό πλοίο και σε μικρή απόσταση ελληνική φρεγάτα.
Δυο τουρκικές φρεγάτες, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το Armyvoice.gr έχουν καταπλεύσει στην περιοχή της τουρκικής NAVTEX νότια της Κρήτης. Η TCG Salihreis (F-246) , κλάσση Barabros και η TCG Göksu (F-497).

Την ώρα που από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ καλλιεργείται πολεμικό κλίμα και ότι λίγο πολύ επίκειται σύγκρουση τις επόμενες ώρες…

Σε συνδυασμό με την μονότονη προπαγάνδα περί «τουρκικής επιθετικότητας», «απομονωμένης Τουρκίας», ενώ το Ελληνικό ΥΠΕΞ θριαμβολογεί την στήριξη της επιθετικής-επεκτατικής πολιτικής του ελληνικού κράτους από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τις ΗΠΑ… 

Η πραγματικότητα των ασκήσεων αποκαλύπτει ότι το "εθνικό αφήγημα" Μπάζει. 

Για να δούμε λοιπόν: 

Με αντι-Navtex για αεροναυτική άσκηση με πυρά στην περιοχή των ερευνών απάντησε το ελληνικό κράτος στην ανανέωση μέχρι τις 27/08 της τουρκικής Navtex . 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ελληνική Navtex δεσμεύει την περιοχή εντός της ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Κρήτης, Ρόδου, Καρπάθου και νότια του Καστελόριζου. 

Το Τουρκικό επιχειρώντας να ακυρώσει την αεροναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά που ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δημοσιοποίησε νέα NAVTEX. 

Στην άσκηση αυτή όμως δεν συμμετέχουν μονάδες μόνο του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Στην περιοχή της NAVTEX είναι 2 τουρκικές φρεγάτες, μία ιταλική φρεγάτα και 2 πλοία του αμερικανικού ναυτικού. Μια κίνηση που δέχεται πολλές ερμηνείες...

Πρέπει να επισημάνουμε ότι εκτός του γαλλικού κράτους που βρίσκεται σε έναν εντεινόμενο ανταγωνισμό με το Τουρκικό κράτος, καθώς οι επεκτατικές τους βλέψεις συγκρούονται σε Αφρική-Μέση Ανατολή-Μεσόγειο… 

Συγκεκριμένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, την στήριξη των οποίων διαφημίζει το ελληνικό αστικό κατεστημένο, πάντα μιλούν για Συνεργασία και Συνδιαχείριση, απεύχονται τον Αποκλεισμό και την Προβολή Στρατιωτικής Ισχύος κάθε μεριάς! 

Εμείς θεωρούμε ότι οι Λαοί δεν έχουν ανάγκη από Προστάτες. 

Δεν έχουν ανάγκη τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα. 

Δεν έχουν ανάγκη τους Μισθοφόρους Στρατιώτες και τις Αγορές Όπλων. 

Μόνο με Κοινούς Αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας σε Τουρκία και Ελλάδα μπορεί να υπάρξει Ειρήνη και Ευημερία, μπορεί να ηττηθεί ο κόσμος των πλουσίων και η αστική πολιτική των πολέμων, της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου