Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Στρατιωτική Παρέμβαση της Γαλλίας με πρόσχημα Ελληνο-Γαλλική Άσκηση

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Νέα χαρακτηριστικά λαμβάνει η Πολεμική Ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας μετά την Στρατιωτική Παρέμβαση του Γαλλικού Ιμπεριαλισμού.
Με πρόσχημα κοινή άσκηση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Γαλλίας σε Αιγαίο και Μεσόγειο, ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν έστειλε μία φρεγάτα, ένα ελικοπτεροφόρο Mistral και δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale στην Κρήτη.
Οι γαλλικές δυνάμεις έφτασαν τα ξημερώματα και ήδη από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9, έγινε συνεκπαίδευση με ελληνικές δυνάμεις.
Ο Γαλλικός ιμπεριαλισμός βρίσκεται σε ανταγωνισμό με το Τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τα συμφέροντα της ΤΟΤΑL που έχει τη δυνατότητα εκμετάλλευσης σε θαλάσσια οικόπεδα στην Κύπρο και την Ελλάδα όπου και συμμετέχει σε Κοινοπραξία μεταξύ των EXXON-MOBIL, TOTAL, ΕΛ.ΠΕ. ωθούν να κλιμακώσει την πολεμική του παρέμβαση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Επίσης, η γαλλική Πολεμική Βιομηχανία διεκδικεί την προμήθεια δύο φρεγατών από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, κόστους 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ Ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος των οπλικών συστημάτων!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι γράφει το ΑΠΕΜΠΕ
Την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από τις μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές έρευνες, οι οποίες θα πρέπει να σταματήσουν για να υπάρξει διάλογος μεταξύ των γειτονικών χωρών και συμμάχων στους κόλπους του ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η γαλλική στρατιωτική παρουσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρεία.

«Προκειμένου να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή της Μεσογείου και να δείξει τη βούλησή του ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, ο πρόεδρος αποφάσισε να ενισχύσει προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο εντός των επόμενων ημερών, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Υπενθυμίζοντας τη σπουδαιότητα να επιλυθούν οι τρέχουσες διαφορές μέσω του διαλόγου», υπογράμμισε «την ανάγκη βαθύτερου διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και χαιρέτισε, ως προς αυτό, τη μεσολαβητική πρωτοβουλία της Γερμανίας», συνεχίζει το κείμενο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου