Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Οι δέκα (10) λόγοι που Αυξάνουν τη Θητεία, επιβάλλουν Στράτευση στα 18, προσλαμβάνουν 15 χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες

 

1. Η κυβέρνηση της ΝΔ συγκροτεί το Ισραήλ των Βαλκανίων για να επεκταθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, να αρπάξει ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα, να αναλάβει ρόλο Χωροφύλακα των λαών και μπράβου των επενδυτών, συμμετέχοντας παράλληλα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 

2. Πρόκειται για ένα αντιδραστικό μέτρο τομή που αποσκοπεί στην τιθάσευση και στην συντριβή του ριζοσπαστισμού της νεολαίας. 

Εντάσσεται στην συνολική ταξική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η αστική τάξη εις βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας, καθώς τα όποια δικαιώματα και οι ελευθερίες εξαφανίζονται. 

Για να επιβληθούν, με την μονοφωνία των ΜΜΕ, τον νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, την πρωτόγνωρη αστυνομοκρατία και την συνδρομή του Στρατού στην "εσωτερική ασφάλεια", οι απαιτήσεις κερδοφορίας του κεφαλαίου και των επενδυτών [εν μέσω Πολεμικής Κινητοποίησης εκπαιδευόταν η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία σε αποστολές Καταστολής Πλήθους, ενώ στην Τήνο απαγορεύτηκαν οι κινητοποιήσεις για να μπουν οι Ανεμογεννήτριες].

3. Από το σχολείο στον Στρατό γιατί θέλουν υπάκουα-ακούνητα-πειθαρχημένα-αναλώσιμα στρατιωτάκια για μια ζωή. Αντί ο νέος να γνωρίζει την πανεπιστημακή γνώση και να έρχεται σε επαφή με τις τάσεις αμφισβήτησης της φοιτητικής νεολαίας,  θα περνά την Πύλη του Στρατοπέδου για να τον αρπάξει ο Μιλιταρισμός και οι Στρατιωτικοί: 

καταπίεση και εκμετάλλευση, συντριβή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας, μάθημα στην υποταγή στην κάθε εξουσία και στα "εθνικά δίκαια".  Γρανάζι στον στρατό και έπειτα γρανάζι της παραγωγικής διαδικασίας, πάντα Αναλώσιμος για τα κέρδη του κεφαλαίου.

3. Συγκροτούν ένα Στρατό Φτωχών για να Υπερασπίζει τα συμφέροντα των πλουσίων. Στρατός που κυνηγά Πρόσφυγες, σπάει απεργίες, αντιμετωπίζει τους ανταγωνιστές τους και να συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με νέους φαντάρους από τα φτωχά κοινωνικά στρώματα. Με χιλιάδες Μισθοφόροι Στρατιώτες που σπρώχνονται από την φτώχεια, την ανάγκη και τα αδιέξοδα, σε μια "καριέρα" Πραιτοριανού. 

4. Απαιτούν τους νέους στον Στρατό στα 18 για να μην Υπερασπίζουν τα Δικαιώματα τους, να μην Αντιστέκονται στην Αυθαιρεσία και την Εθνικιστική Προπαγάνδα, να μην Διεκδικούν. Εκτιμούν ότι όσο πιο μικρός σε ηλικία Καταταγείς τόσο  πιο χειρίσιμος θα είσαι, άβουλο εκτελεστικό όργανο που θα εκτελεί χωρίς διαφωνία τις διαταγές τους. Τους προβληματίζει σοβαρά η δράση του Κινήματος των φαντάρων, η ανυποχώρητη καθημερινή προσπάθεια για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με στολή, η ύπαρξη όρων ανάπτυξης ενός πραγματικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.

5. Αυξάνουν ακόμη περισσότερο τα οικονομικά βάρη για την λαϊκή οικογένεια, που υποβάλουν σε έμμεση φορολόγηση μέσω της υποχρεωτικής στράτευσης. Θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει ο φαντάρος να πληρώνει για όλα, ρούχα, φαγητό, μετακινήσεις κλπ. 

6. Είναι το σύγχρονο κράτος Άμυνας/ Ασφάλειας με χιλιάδες προσλήψεις Αστυνομικών-Στρατιωτικών-Συνοριοφυλάκων που στρέφεται ενάντια στις Ασύμμετρες Απειλές, τον εσωτερικό εχθρό: τα κινήματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, τους πρόσφυγες και τις μειονότητες. 

7. Αυξάνουν για πρώτη φορά την Στρατιωτική Θητεία από τη Μεταπολίτευση. Ονομάζουν Ισότητα τη θητεία του βύσματος ναύτη της ΝΔ στην παραμεθόριο του Σκαραμαγκά και του σμηνίτη στη 112 ΠΜ Ελευσίνας με τον φαντάρο που υπηρετεί Καστελόριζο, Νίσυρο και Έβρο. Είναι ισότητα η θητεία του φαντάρου παρέα με τους κοριούς, τις κατσαρίδες, τη βρωμιά σε μονάδες και φυλάκια της Παραμεθορίου, με την αραxτή θητεία του σμηνίτη και ναύτη, που επιπλέον λαμβάνουν τρεις (3) ή και τέσσερις (4) μήνες άγραφης άδειας;

8. Ενισχύουν τη βυσματοκρατεία και τις πελατειακές σχέσεις. Ενισχύουν την εξουσία και την κυριαρχία τους μέσω της άθλιας συνδιαλλαγής και της ψηφοθηρίας. 

9. Αυξάνουν την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων καταστρέφοντας θέσεις εργασίας: θέλουν περισσότερα γκαρσόνια στις Λέσχες Αξιωματικών και Υπηρέτες που εργάζονται δωρεάν στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, στα Πρατήρια κλπ. 

10. Δεν προχωρούν στο κλείσιμο άχρηστων μονάδων για να βολεύουν Ταξιάρχους-Στρατηγούς, για να εξυπηρετήσουν τα ρουσφέτια και τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί την νεολαία, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους άνεργους και εργαζόμενους να ενωθούν μαζί μας και να γενικεύσουμε τις Αντιστάσεις μας, με κινηματικές πρωτοβουλίες Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου