Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Στους 12 μήνες η θητεία στον Στρατό Ξηράς και 8 μήνες στα σύνορα

Η φωτογραφία προέρχεται από το 2012, όταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έστειλε την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία ενάντια σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου συναντήθηκε το Συμβούλιο Άμυνας στη λεωφόρο Μεσογείων, προκειμένου να εξετάσει τα εξοπλιστικά μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Το Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ) αποτελεί το ανώτατο συμβουλευτικό όργανο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε θέματα δομής δυνάμεων, εξοπλιστικών και ερευνητικών προγραμμάτων, προϋπολογισμού και προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και εκτίμησης καταστάσεων που, ενδεχομένως, επηρεάσουν την ασφάλεια ή τις σχέσεις της Χώρας με άλλα κράτη.
Συγκροτείται από τον ΥΕΘΑ, τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας, Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και τυχόν άλλα πρόσωπα που μπορεί να κληθούν από τον ΥΕΘΑ.
Όπως διαρρέουν, στο Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ) έχει γίνει προετοιμασία για εισήγηση σχετικά με τη θητεία αλλά και τις προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Αναφορικά με την αύξηση της θητείας για τον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες, προτείνεται η παραμονή των φαντάρων στις παραμεθόριες περιοχές αυστηρά οκτώ μήνες, και στη συνέχεια μετάθεση στην ενδοχώρα εφόσον το επιθυμούν.
Τι ακούγεται για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες οι πρώτες προσλήψεις από τους 15.000 Μισθοφόρους Στρατιώτες αναμένεται να προκηρυχθούν το 2021.
Τι σημαίνουν οι εξαγγελίες του Κ.Μητσοτάκη για τον Στρατό στη ΔΕΘ

Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης ΝΔ είναι να εκμεταλλευτεί την ένταση στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις για να επιβάλλει τα εξοπλιστικά προγράμματα των 10,5 δις ευρώ και την πρόσληψη 15.000 Μισθοφόρων Στρατιωτών.

Αυτό απαιτεί η συγκρότηση του Ισραήλ των Βαλκανίων που εξυπηρετεί την παρατεταμένη ελληνο-τουρκική αντιπαράθεση για τις ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα-έλεγχο θαλάσσιων ενεργειακών-εμπορικών ροών σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, ενταγμένη στους σχεδιασμούς ανασυγκρότησης του αστικού παραγωγικού μοντέλου με τον πόλεμο «Πυλώνα καπιταλιστικής ανάπτυξης», τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με τον μεταξύ τους ανταγωνισμό να οξύνεται.

Είναι αναγκαιότητες που απαιτούν τις τεράστιες αγορές όπλων με ωκεάνιες φρεγάτες και αεροσκάφη 4,5 γενιάς, που δεν σχετίζονται με την άμυνα. Ικανοποιούν την επιθετικότητα και τον επεκτατισμό του ελληνικού κράτους.

Αναδεικνύεται έτσι ο νέος ρόλος του στρατού στο πλαίσιο του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας, χωροφύλακας των λαών και Παρόχου Ασφάλειας των επενδυτών (όπως έλεγε ο πρώην ΥΕΘΑ Αποστολάκης), κυνηγού προσφύγων - μεταναστών σε Έβρο και Αιγαίο, συμμέτοχου στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και στην Καταστολή των κινητοποιήσεων του κόσμου της εργασίας  [αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών].  

Γι’ αυτό ο Στρατός γίνεται πιο Μισθοφορικός.

Στρατολογώντας ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ. από το βούρκο της Ανεργίας και της φτώχειας, της μαύρης εργασίας και της εργασιακής εκμετάλλευσης, γαλουχημένους σε αντιλήψεις κοινωνικού εκφασισμού που δρομολογούν κυβερνητικά επιτελεία και καθεστωτικά ΜΜΕ. Εντείνοντας την τρομερή Στρατιωτικοποίηση με τον ασύγκριτο, με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, αριθμό χιλιάδων στρατιωτικών-αστυνομικών-συνοριοφυλάκων, αλλά και  Εθνοφυλάκων, Ακροδεξιών Λεσχών Εφέδρων. Ο Αλκιβιάδης Στεφανής, σημερινός ΥΦΕΘΑ, ΑΓΕΣ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνει το αίσθημα της συνέχειας της αστικής πολιτικής! Έχοντας προαναγγείλλει την συγκρότηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη!

Όποιος προσέξει τον χειρισμό για την πρόσληψη Μισθοφόρων, θα διαπιστώσει ότι οι κυβερνήσεις μείωναν τη θητεία για να αυξήσουν τους Μισθοφόρους. Αυτή ήταν και η πρόθεση του πρώην ΥΕΘΑ Μεϊμαράκη όταν μείωσε τη θητεία στους 9 μήνες, αλλά τα Μνημόνια απαγόρεψαν την πρόσληψη 10000 ΕΠ.ΟΠ.

Τώρα η κυβέρνηση απειλεί ότι και θα προσλάβει Μισθοφόρους, θα αυξήσει τη θητεία για πρώτη φορά στην Μεταπολίτευση και θα επιβάλλει την Στράτευση στα 18. Σε συνδυασμό με τις τρομερές Αγορές όπλων, η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται ότι ζητά ταυτόχρονα οικονομικές θυσίες και θυσίες σε Αίμα.

Αίμα φτωχών. Προχωρά στην συγκρότηση ενός στρατού με ξεκάθαρα ταξικά χαρακτηριστικά, στρατολογώντας τους φτωχούς -είτε τους φτωχούς νέους στα 18 είτε τους Μισθοφόρους- Πραιτοριανούς και πολεμιστές για τα συμφέροντα των πλουσίων.

Διαρροές κάνουν λόγο ότι γενικευμένη εφαρμογή της Στράτευσης στα 18 δεν μπορεί να γίνει, αλλά εξετάζεται στράτευση δυο ταχυτήτων. Όσοι μαθητές περνάνε σε σχολές χρήσιμες για τον στρατό (γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί, σε ειδικότητες Η/Υ κλπ) θα παίρνουν αναβολή, ενώ οι υπόλοιποι θα πηγαίνουν φαντάροι. 

Παράλληλα, η ταξικότητα του νέου Στρατού αποκαλύπτεται καθώς στην Ελλάδα έχει δοθεί  η δυνατότητα οι νέοι μεσαίων-ανώτερων στρωμάτων να εξαγοράζουν τη θητεία στα 32 χρόνια, με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην Κύπρο, με απόφαση όλων των κομμάτων, οι εφοπλιστές και οι γόνοι τους απαλλάσσονται της στρατιωτικής θητείας.

Τι όμως σημαίνει Στράτευση στα 18;

Αντί ο νέος να γνωρίζει την πανεπιστημακή γνώση και να έρχεται σε επαφή με τις τάσεις αμφισβήτησης της φοιτητικής νεολαίας,  θα περνά την Πύλη του Στρατοπέδου για να τον αρπάξει ο Μιλιταρισμός και οι Στρατιωτικοί, να «στάξει» στην καταπίεση και εκμετάλλευση, να του συντρίψουν προσωπικότητα και αξιοπρέπεια, ώστε γαλουχημένος σε υποταγή και "εθνικά δίκαια" να παραδοθεί στον εργοδότη!

Εκτιμούν ότι όσο πιο μικρός περάσεις την πύλη του στρατοπέδου, τόσο λιγότερο θα τους αντισταθείς, θα υπερασπίσεις τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς αυξάνουν τα οικονομικά βάρη για την λαϊκή οικογένεια, την Αδικία και Ανισότητα, την ευνοιοκρατία, την βυσματοκρατία και ψηφοθηρία.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί νεολαία και εργαζόμενους να γενικεύσουμε τις Αντιστάσεις, με κινηματικές πρωτοβουλίες Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου