Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ: ενώ ο Κορονοιός επελαύνει κάνουν ασκήσεις για να μοιράσουν την Ανατολική Μεσόγειο!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι είναι μεγάλο λάθος να στεκόμαστε απέναντι στις εξελίξεις χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας την συνέχεια εσωτερικής και εξωτερικής αστικής πολιτικής. 
Είναι ολέθριο πλήγμα για τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία στο εσωτερικό να τοποθετούμαστε με όρους ταξικής πάλης και στο εξωτερικό να υπερασπιζόμαστε "εθνικά ενωμένοι" τα συμφέροντα του αστικού κράτους και των επιχειρηματιών! 
Ιδιαίτερα σήμερα που μετρούμε καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς συνανθρώπους μας εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας της κυβέρνησης ΝΔ και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά στη μείωση των δαπανών για την Υγεία το 2021 κατά 13%, ενώ τα στρατιωτικά κονδύλια αυξάνονται 42%!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η κυβέρνηση επιβάλλει Κατάσταση Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης για να στερήσει κάθε δικαίωμα, να θεσμοθετήσει την εξαφάνιση  κάθε εργατικής αμφισβήτησης και διαμαρτυρίας μετατρέποντας την Ελλάδα μια χώρα προσέλκυσης επενδύσεων λόγω του πολύ χαμηλού εργατικού κόστους.
Την ίδια περίοδο δρομολογούνται τρελές πολεμικές δαπάνες της τάξης των πολλών ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ και γιγαντώνεται όσο ποτέ το Μισθοφορικό τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων με την πρόσληψη 15.000 Μισθοφόρων Στρατιωτών, ενώ επίσης αυξάνουν και την στρατιωτική θητεία.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε έναν λαό που οδήγησαν στην χρεωκοπία και σήμερα τον αφήνουν να πεθάνει. Τώρα απαιτούν νέες θυσίες σε χρήμα και σε αίμα...
Το συμπέρασμα ότι είμαστε όλοι Αναλώσιμοι, εντός και εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων, σε Πόλεμο και Ειρήνη πηγάζει από τις εξελίξεις.
Σε όλο τον κόσμο οι Πολεμικές Ασκήσεις Ακυρώνονται λόγω του Κορονοιού.
Όποιος δεν τις ακυρώσει, το πληρώνει, μαζεύοντας Κρούσματα Κορονοιού. Πρόσφατα η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε σε Νατοϊκή άσκηση στην Ισπανία, από όπου ειδική πτήση C 130 ανέλαβε να μεταφέρει τους έξι (6) πιλότους που παρουσίασαν κρούσματα!
Με βάση αυτά τα δεδομένα, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκτιμώντας τους κινδύνους μετάδοσης του Ιού αλλά και αμφισβητώντας τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς που στόχο έχουν το μοίρασμα της Ανατολικής Μεσογείου, απαιτεί την Ακύρωση της Άσκησης ΜΕΔΟΥΣΑ.
Η Διεθνή διακλαδική Άσκηση Μέδουσα ξεκινάει στις 30 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 6 Δεκεμβρίου. Βασικοί πυλώνες της μεγάλης  άσκησης Ελλάδας – Αιγύπτου. Είναι μια ακόμη εκδήλωση των Πολεμικών Αξόνων των αστικών κρατών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου,  βασικές συνιστώσες του εντεινόμενου ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού.
Μάλιστα, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο επιχειρησιακό σκέλος της άσκησης που αφορά τις Ειδικές Δυνάμεις για πολύ εύλογους λόγους.
Γι' αυτό σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και 1η ΤΑΞΑΣ.
Το τι συμβαίνει όμως σε αυτές τις δύο μονάδες μας το περιγράφουν οι φαντάροι σε επιστολές τους:
Διαβάστε περισσότερα:
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/11/blog-post_469.html

http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/11/32.html

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι πρόσφατα Φρεγάτα που περιπολούσε Ανατολική Μεσόγειο, έπιασε λιμάνι για να αποβιβάσει στέλεχος που ήταν θετικό κρούσμα στον Κορονοιό!
Όμως είπαμε, η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Άμυνας δεν λογαριάζουν την ζωή κανενός.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Συντονιστικό ρόλο έχει αναλάβει η 1η Μεραρχία. Τμήματα από την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών με οχήματα ΗMMMWVs και λέμβους καθώς και προσωπικό από την 1η ΤΑΞΑΣ με ελικόπτερα AH-64D και CH-47D βρίσκονται υπ’ ατμόν.
Η άσκηση βασίζεται στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και διαρκώς διευρύνεται με τη συμμετοχή και άλλων κρατών.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην άσκηση Μέδουσα η Γαλλία θα συμμετάσχει με 1 έως 3 πολεμικά πλοία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 2 έως 6 μαχητικά αεροσκάφη Μirage-2000.
Η Κύπρος με ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ειδικές δυνάμεις, ενώ η Αίγυπτος με το γιγαντιαίο ελικοπτεροφόρο που διαθέτει και άλλα πολεμικά πλοία, καθώς και με μαχητικά αεροσκάφη F-16, Rafale και Μirage-2000.

Η ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΔΟΥΣΑ ΔΙΕΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ
Η άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ εκφράζει τον συγκερασμό κρατικών και επιχειρηματικών συμφερόντων που έχουν συγκεκριμένες επιθετικές και κυριαρχικές βλέψεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με βλέψεις στα ενεργειακά κοιτάσματα και επιδιώξεις στον έλεγχο θαλάσσιων δρόμων ενέργειας-εμπορίου στρατηγικής σημασίας με πλανητικό ενδιαφέρον.
Αυτό εκφράζει η σημαντική συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και η προβολή Πολεμικής Ισχύος, ενώ δεν κρύβεται η διάθεση διεμβολισμού διεθνών πολιτικών εξελίξεων.
Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Άσκηση συνυπολογίζει στη διεξαγωγή της και τις προτάσεις για την πραγματοποίηση Διάσκεψης των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Μια πρόταση που αρνείται κατηγορηματικά ο δικτάτορας της Αιγύπτου. Θέση που φέρεται να τόνισε στις 11 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της του Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, καθώς εκτιμά ότι είναι μια πρωτοβουλία του Τουρκικού κράτους που βρίσκει την συμφωνία της Γερμανίας και προωθεί ο Μισέλ.
Στόχος αυτών των διπλωματιών διεργασιών είναι να ιδρυθεί ένας νέος θεσμός στο πλαίσιο της πολυμερούς συνεργασίας που θα αναλάβει να ομαλοποιήσει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και να δημιουργήσει ένα νέο πλέγμα ασφάλειας.
Το ερώτημα όμως παραμένει: ποιος θα σφραγίσει, ελέγξει τις εξελίξεις;
Οι ανταγωνισμοί και οι βλέψεις των τοπικών παικτών αλληλοδιαπλέκονται με τους σχεδιασμούς των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Καθοριστικός ο ρόλος της Γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ, των ΗΠΑ όπου ποτέ δεν έφυγαν από την περιοχή στην οποία έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ Ρωσία και Κίνα δηλώνουν παρόν και έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα και βλέψεις.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει ξανά και ξανά επισημάνει ότι η ένταση στις σχέσεις Ελληνικού και Τουρκικού κράτους δεν είναι ορατή. 
Έχουμε περιγράψει με σαφήνεια τους λόγους που μας οδηγούν σε αυτή την εκτίμηση που βασίζεται σε μια ανάλυση των όρων διεξαγωγής του μεταξύ τους ανταγωνισμού, αφήνοντας κατά μέρος το εθνικό αφήγημα περί "μονομερούς Τουρκικής επιθετικότητας-επεκτατισμού του τρελού Ερντογάν"!
O Ελληνο-Τουρκικός ανταγωνισμός είναι ληστρικός και αντεργατικός και από τις δυο μεριές του Αιγαίου, άρα το εργατικό κίνημα δεν έχει κανένα "εθνικό συμφέρον", κανένα "εθνικό δίκαιο" να υπερασπιστεί.
 οι φαντάροι και το κατώτερο στελεχικό προσωπικό είναι η βασική καύσιμη και αναλώσιμη ύλη σε αυτή την αντεργατική αναμέτρηση. 
Το αξιόμαχο του στρατού για τα κυριαρχικά δικαιώματα με ή χωρίς ΝΑΤΟ, είναι το όχημα-φονιάς για τις ζωές χιλιάδων στελεχών που δεν έχουν κανένα ρόλο στο σχεδιασμό και την επιχειρησιακή εξειδίκευση των πολεμικών σχεδίων και της καθημερινής τρέλας του στρατού. 
Για εμάς το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη ενός εργατικού Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Αντικυβερνητικού Αντικαπιταλιστικού κινήματος που θα Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής, θα σταθεί απέναντι σε Μητσοτάκη-Ερντογάν, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Η Κοινή πάλη του κόσμου της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία, η Άρνηση των Φαντάρων να γίνουν κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους είναι όρος για την Ειρήνη και την Ευημερία των λαών.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com
 diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου