Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Εγκρίθηκαν επιπλέον 5 ΗΕΕ στο στρατιωτικό προσωπικό- τους Φαντάρους των 8,7 ευρώ βάζουν να πληρώνουν τα πάντα!


Oι άδειες των φαντάρων ανακλήθηκαν δύο φορές μέσα στο καλοκαίρι καθώς η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ προχώρησε σε Πολεμική Κινητοποίηση του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι συνάδελφοι φαντάροι που είχαν απόλυτη ανάγκη αυτές τις Άδεις μετά την πολύμηνη Φυλάκιση του στρατόπεδα λόγω του πολέμου που κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Πρόσφυγες, αλλά και της Καταντίνας μόνο για αυτούς λόγω Κορονοιού αναγκάστηκαν να τις χάσουν.
Σε πολλές περιπτώσεις με το που έφτασαν σπίτι Διατάχθηκαν να επιστρέψουν στις μονάδες, φυσικά αναλαμβάνοντας οι ίδιοι όλο το κόστος.
Άλλοι συνάδελφοι που είχαν κλείσει δαπανηρά αεροπορικά εισιτήρια τα έχασαν. Ούτε λόγος για Αποζημίωση.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ανέδειξε αυτά τα ζητήματα και απαίτησε λύσεις.
Απαιτήσαμε και απαιτούμε από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να αποζημιώσουν τους φαντάρους και να τους δώσουν επίσης τις άδειες τους.
Το Υπουργείο Άμυνας Αδιαφόρησε.
Θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να μας Υποχρεώνουν σε Στρατιωτική Στράτευση αλλά εμείς και οι οικογένειες μας να αναλαμβάνουμε το οικονομικό κόστος. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις περιπτώσεις που προβλέπεται ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ και δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων, όπως με τον Ιδιωτικοποιημένο ΟΣΕ, η έκπτωση δεν αναγνωρίζεται και οι συνάδελφοι Υποχρεώνονται να καταβάλλουν το κόστος της μετακίνσης για τις ανάγκες του Στρατού.
Αυτό συνέβη με την Κατάταξη της ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου.
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο λαός μας αντιμετωπίζει μεγαλύτερη Ανεργία και Φτώχεια, ενώ μειώνονται οι Μισθοί.
Τέλος, αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλλει Αύξηση της Στρατιωτικής θητείας, χωρίς όμως να λέει κουβέντα για  το επιπλέον κόστος των 1500 ευρώ που μας φορτώνουν.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ απαιτούν από το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει όλο το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης των φαντάρων.
Το ΓΕΣ πρέπει να μεριμνεί για τη Δωρεάν Μετακίνηση μας σε Εξόδους και Άδειες.
'Ολα τα κόμματα εξουσίας πρέπει να δεσμευτούν ότι θα αυξηθεί ο Μισθός του Φαντάρου στο Ύψος του Βασικού Μισθού, θα μας δίνουν Ένσημα για το χρονικό διάστημα της Θητείας και με την Απόλυση μας θα εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας.
Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δίνουν Επιδόματα και οικονομικές Αποζημιώσεις στους Στρατιωτικούς.
Είναι λογικό αφού αυτοί θα μας διατάξουν να μπούμε στην Πρώτη Γραμμή και να σκοτωθούμε για ξένα συμφέροντα.
Οι Μισθοφόροι Στρατιωτικοί θα μας διατάξουν να κυνηγήσουμε Πρόσφυγες και Μετανάστες, να σπάσουμε απεργίες και να συντρίψουμε  εργατικούς αγώνες όπως προβλέπουν τα επιχειρησιακά σενάρια Καταστολής Πλήθους.
Συνάδελφοι πρέπει να Αντισταθούμε σε όλα αυτά.
Ελάτε στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να παλέψουμε για τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Για να αποδείξουμε το καθεστώς Διακρίσεων, Αδικίας και Ανισοτήτων που χωρίζει φαντάρους από στελέχη δημοσιοποιούμε τις σχετικές αποφάσεις του.
Δείτε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Μόνο όμως με Κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό μπορούμε να απαντήσουμε στην Εργασιακή-Οικονομική Εκμετάλλευση και την καταπίεση Στρατού, κυβέρνησης και Εργοδοτών. 
ΓΕΣ: Εγκρίθηκαν επιπλέον 5 ΗΕΕ στο στρατιωτικό προσωπικό
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ):
Μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, την 30η Σεπτεμβρίου 2020, ότι κατόπιν πρωτοβουλίας της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με την εισήγηση της Στρατιωτικής Ηγεσίας, εγκρίθηκε έκτακτο κονδύλι ύψους 15.000.000 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι τα παραπάνω ποσά είναι επιπρόσθετα της καταβληθείσας αποζημίωσης λόγω ανάκλησης των θερινών αδειών του προσωπικού προκειμένου αυτής να ανταποκριθούν στις έκτακτες συνθήκες του τελευταίου τριμήνου, η Ομοσπονδία μας, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1470/2020 έγγραφό μας αναδείξαμε την ανισοκατανομή των ποσών που διατέθηκαν από το κάθε Γενικό Επιτελείο και ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προκειμένου να υπάρξει ίση και δίκαιη κατανομή σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που ενεπλάκη σε ενέργειες εκ του σκοπού των οποίων διατέθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Έτσι, με το υπ΄ αριθμ. Φ.814/341/1275489/Σ.4724/18.11.2020/ΓΕΣ/ΔΟΙ έγγραφό του, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, υιοθετώντας της ως άνω πρότασή μας, εγκρίνει τη χορήγηση αποζημίωσης επιπλέον πέντε (5) ημερών εκτός έδρας (ΗΕΕ) στο στρατιωτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου