Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Κείμενο Υπογραφών Φαντάρων και Γονιών-Διεκδικούμε Άδειες, μέτρα κατά του Συνωστισμού και Κορονοιού-Υπερασπιζόμαστε τα Δικαιώματα μας


Συνάδελφοι παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Εμείς θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συναδέλφους μας από τον Κορονοιό.
Με τον Τσαμπουκά μας να πάρουμε τις Άδειες και τα Εορταστικά Γκρουπ
Στο Κείμενο αυτό των Υπογραφών και των Γονιών φιλοδοξούμε να καταγράψουμε την οργή και την αγανάκτηση, την ανησυχία για την πολιτική της κυβέρνησης, απαιτώντας τη λήψη μέτρων.
Ένα κείμενο υπογραφών που πρέπει να συνδυαστεί με το ξετύλιγμα της αμφισβήτησης και τον συλλογικό αγώνα για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή 

Ζούμε μια τεράστια φάρσα… 

Γνωρίζαμε ότι όταν θα καλούμασταν να διεκπεραιώσουμε τη στρατιωτική μας θητεία θα ερχόμασταν αντιμέτωποι με την ουσία του παράλογου. Αλλά αυτό που ζούμε τους τελευταίους μήνες με αποκορύφωμα το Νοέμβρη ξεπερνά κάθε φαντασία, κάθε έννοια λογικής. 
Η "αδιανόητη ανικανότητα" της Κυβέρνησης και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων να διαχειριστούν το δεύτερο κύμα της πανδημίας ουσιαστικά αποκαλύπτει τις επιλογές τους: 
είναι η συγκρότηση του Ισραήλ των Βαλκανίων για την αναβάθμιση της Στρατηγικής θέσης των Ελλήνων επιχειρηματιών που τους ωθεί να δαπανούν ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ για πολεμικές-κατασταλτικές δαπάνες και να περικόπτουν κονδύλια από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Για αυτό θέλουν να στείλουν στρατό στο Μάλι, για αυτό στέλνουν αντιαεροπορικά PATRIOT και προσωπικό στην Σαουδική Αραβία. 
Για την κυβέρνηση εμείς είμαστε κρέας στα κανόνια, είμαστε Αναλώσιμοι
Η επίθεση στα δικαιώματα των φαντάρων-σμηνιτών-ναυτών διεξάγεται ταυτόχρονα με την επιβολή των πιο σκληρών αντεργατικών νόμων, την επίδειξη της πιο στυγνής κρατικής τρομοκρατίας, της πιο απάνθρωπης πολιτικής απέναντι σε πρόσφυγες-μετανάστες.
ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ
Ο κυριότερος παράγοντας διασποράς του κορωνοϊού στα στρατόπεδα έχει την αιτία του στις εγκληματικές πρακτικές διαχείρισης του ιού από τους ιθύνοντες. Είναι οι επιλογές του Υπουργείου Άμυνας. Έχουμε και λέμε: 

- Η απόφαση για διενέργεια μοριακού Τεστ (χρειάζεται 24 ώρες για να βγει το αποτέλεσμα) στη σειρά κατάταξης του Σεπτεμβρίου μέσα στα στρατόπεδα υποδοχής όπου ο συνωστισμός ήταν τεράστιος, είχε ως αποτέλεσμα προτού βγουν τα αποτελέσματα οι φαντάροι που ήταν θετικοί στον ιό να έρθουν σε επαφή με υγιείς φαντάρους. Στη συνέχεια, μας κατένειμαν στα γύρω στρατόπεδα της περιοχής με αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού σε αυτά. 

- Αφού ο ιός άρχισε να θερίζει τα στρατόπεδα, το Υπουργείο και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αντί να πάρουν μέτρα κατά του συνωστισμού και της διασποράς του ιού, λαμβάνουν τα ακριβώς αντίθετα μέτρα. Αρχικά, επιλέγουν να μην σπάσουν τη μεγαλύτερη ΕΣΣΟ της χρονιάς (του Νοεμβρίου), την οποία τροφοδότησε η διακήρυξη της Κυβέρνησης για αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, με αποτέλεσμα το φουλάρισμα των στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια, αποφασίζουν να διενεργήσουν rapid test (το αποτέλεσμα βγαίνει αμέσως, αλλά έχει ως 30% πιθανότητα λάθους), τα οποία όπως είναι προφανές δεν έδειξαν όλα τα θετικά κρούσματα. Ως εκ τούτου, εμφανίστηκαν κάποιες μέρες αργότερα μαζί με πολλά περισσότερα, διασπείροντας έτσι τον ιό ακόμη περισσότερο. 

Λόγω των παραπάνω πρακτικών, κάθε μέρα μας ανακοίνωναν ολοένα και περισσότερα κρούσματα του ιού και έστηναν καραντίνες στα στρατόπεδα κάτω από τις πιο άθλιες συνθήκες υγιεινής (π.χ. συγχρωτισμός πολλών ατόμων σε μικρούς θαλάμους ή και κοντέινερ με σχεδόν καθόλου εξαερισμό). Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αποφάσισαν τον εγκλεισμό μας στα στρατόπεδα, έκοψαν τις άδειες και τις μεταθέσεις που δικαιούμασταν, αποκλείοντας οποιαδήποτε διέξοδο από αυτή την κατάσταση. 
Αυτή τη στιγμή, ο συνωστισμός έχει χτυπήσει κόκκινο, μας έχουν στοιβαγμένους κυριολεκτικά τον έναν πάνω στον άλλο καθώς έχουν γεμίσει τους διαθέσιμους θαλάμους με κρεβάτια, έχοντας δημιουργήσει μια υγειονομική βόμβα τεραστίων διαστάσεων μέσα στα στρατόπεδα. 
Τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν είναι τουλάχιστον αστεία, καθώς αποστάσεις δεν μπορούν να κρατηθούν, οι απολυμάνσεις είναι ελάχιστες, αντισηπτικά δίνονται με το σταγονόμετρο, ενώ η έλλειψη ιατρικού προσωπικού σε πολλά στρατόπεδα συνθέτουν την τραγικότητα των μέτρων πρόληψης. 

Ο εγκλεισμός μέσα στα στρατόπεδα όμως δεν ισχύει παρά μόνο για εμάς τους φαντάρους και όχι όλους. Στα στελέχη και στους ντόπιους φαντάρους έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα να πηγαινοέρχονται από τα στρατόπεδα στο σπίτι τους, αποτελώντας μεγάλο κίνδυνο για τη μεταφορά του ιού τόσο στο εσωτερικό των στρατοπέδων, όσο και έξω στην κοινωνία. Παράλληλα με τον εγκλεισμό, η πραγματικότητα των συνεχόμενων υπηρεσιών, του «χωσίματος» σε αγγαρείες, των πολλαπλών ασκήσεων, της υποτιμητικής συμπεριφοράς των στελεχών απέναντί μας συνεχίζεται αμείωτη. 

Η στρατιωτική θητεία του παραλόγου, πλέον, απειλεί άμεσα τη σωματική και ψυχική μας υγεία και η ευθύνη για αυτό βαραίνει τόσο την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και αυτούς που στελεχώνουν τις ένοπλες δυνάμεις με κυριότερες ευθύνες της ιεραρχίας. Όσα συμβαίνουν στον ελληνικό στρατό τους τελευταίους μήνες, καταδεικνύουν με τον πλέον θρασύ τρόπο ότι για τους κυβερνώντες είμαστε αναλώσιμοι, καθώς οι ζωές μας υπολογίζονται στη βάση της λογικής κόστους-οφέλους. 

Όλο το καλοκαίρι και το Σεπτέμβρη μας έκοβαν τις άδειες, μας ανάγκαζαν να γυρίσουμε στα στρατόπεδα με δικά μας έξοδα και μας έκλειναν μέσα σε αυτά με κίνδυνο τη ζωή μας για να διαπραγματεύονται με την Τουρκία για το ποιος θα ελέγχει τα θαλάσσια οικόπεδα και τα πετρέλαια της Ανατολικής Μεσογείου. Τώρα αρνούνται να πάρουν μέτρα αποσυμφόρησης των στρατοπέδων γιατί αυτό θα σήμαινε έξοδα για περισσότερα τεστ και μετακινήσεις. 

Η οργή, η αγανάκτηση για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας και ο φόβος για τη σωματική και ψυχική μας υγεία κυριαρχεί ανάμεσά μας. Εν μέσω αυτής της κατάστασης ακούγεται ότι δεν θα πάρουμε τα γκρούπ των Χριστουγέννων για να γυρίσουμε στις οικογένειές μας, να πάρουμε μια ανάσα ελευθερίας. 
Δεν πρέπει να κάνουμε το χατίρι σε αυτούς που φροντίζουν να μας θυμίζουν καθημερινά πόσο αναλώσιμοι είμαστε για τα συμφέροντά τους. Πρέπει να βγούμε μαζικά μπροστά, να θέσουμε τα αιτήματά μας, να διαμαρτυρηθούμε στις διοικήσεις μας, να συνυπογράψουμε αυτό το κείμενο, να αγωνιστούμε συλλογικά για τις ζωές μας. 
Γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς, ποιος θα το κάνει; 

Διεκδικούμε ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας από τον ιό: 

1) Αποσυμφόρηση των στρατοπέδων: 

- Να λειτουργούν όλα τα στρατόπεδα με προσωπικό ασφαλείας. Να δίνονται άδειες ανά 15 ημέρες, μέχρι το τέλος της κρίσης, ώστε να καλύπτονται οι υπηρεσίες και να γίνει αποσυμφόρηση των στρατοπέδων. Από το παραπάνω να μην γίνεται καμία εξαίρεση μεταξύ στελεχών και φαντάρων. Όσοι πρόκειται να επιστρέψουν στις μονάδες να κάνουν μοριακό τεστ δύο μέρες πριν μπουν σε ιατρικά κέντρα της περιοχής τους. 

- Να γίνει άμεσα προγραμματισμός για τις άδειες των Χριστουγέννων. ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ. Τα έξοδα και ο τρόπος μεταφοράς να είναι υπό την ευθύνη του στρατού. Η μετακίνηση μας να γίνει με την επίδειξη της στρατιωτικής ταυτότητας και του φύλλου πορείας.

- Να δοθούν αμέσως οι μεταθέσεις που κόπηκαν και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη μεταφορά τους. Να γίνουν Μεταθέσεις στο 4μηνο.

2) Υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον ιό: 

- Να γίνουν εκ νέου σε όλους (φαντάρους και μόνιμο προσωπικό) μοριακά τεστ για να γνωρίζουμε ακριβώς τα επίπεδα εξάπλωσης μέσα στα στρατόπεδα. 

- Άμεσα μέτρα μέσα στα στρατόπεδα, όπως: 
Συνεχής χορήγηση αντισηπτικών και σαπουνιών σε όλους τους χώρους του στρατοπέδου (θάλαμοι, μπάνια, εστιατόρια, ΚΨΜ, κυλικεία, όρχοι). Να διαμορφωθούν οι θάλαμοι, ώστε να είναι δυνατή η τήρηση των αποστάσεων. Χορήγηση μασκών και γαντιών σε όλους μέσα στα στρατόπεδα. Τακτικές απολυμάνσεις (τουλάχιστον εβδομαδιαίες) σε όλους τους χώρους των στρατοπέδων και στα οχήματα. 

- Κανένα καθεστώς εξαίρεσης μεταξύ φαντάρων και στελεχών ως προς τα μέτρα προστασίας. 

3) Κάλυψη του κόστους Μετακίνησης από το κράτος και τον στρατό. 

- Τα έξοδα και ο τρόπος μεταφοράς να είναι υπό την ευθύνη του στρατού. Η μετακίνηση μας να γίνει με την επίδειξη της στρατιωτικής ταυτότητας και του φύλλου πορείας.

- Να γίνουν τα μοριακά τεστ, ΔΩΡΕΑΝ στα Δημόσια Νοσοκομεία. 

- Όλα τα αντισηπτικά, σαπούνια, μάσκες, γάντια, καθαριστικά κλπ. να καλύπτονται από το στρατό και όχι από τις τσέπες μας. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου