Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Ο Μπάιντεν παγώνει τις πωλήσεις όπλων σε Σ. Αραβία και ΗΑΕ, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ χτίζει συμμαχίες!

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ο Μπάιντεν παγώνει τις πωλήσεις όπλων σε Σ. Αραβία και ΗΑΕ.
Αυτό διακινεί η καθεστωτική αρθρογραφία.
Δεν ξέρουμε αν είναι υποκριτικό, συμβολικό, θα το αλλάξει αργότερα.
Το Θέμα είναι ότι ενώ και ο Μπάιντεν στέλνει μηνύματα διεθνώς μέσω της στάσης του απέναντι σε Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ, την ίδια περίοδο η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει συμμαχίες.
Με κράτη που αιματοκυλούν την Μέση Ανατολή και χώρες της Αφρικής, αντιδραστικά κράτη που χρηματοδοτούν και υποστηρίζουν το ISIS!
Αυτό όμως είναι το νέο ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που η Αστυνομία εισβάλει στα Πανεπιστήμια για να συνεχίσει το έργο της Χούντας, απαγορεύει την αμφισβήτηση και συμμαχεί με Ισραήλ,  Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ...
Τις συμφωνίες πώλησης όπλων και στρατιωτικού υλικού που έχουν εγκριθεί επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, αξίας πολλών δισ. ευρώ, επανεξετάζει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε σε προσωρινό «πάγωμα» στις πωλήσεις όπλων από τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, στο μικροσκόπιο βρίσκεται και η συμφωνία για τα μαχητικά F-35 στο Αμπού Ντάμπι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχει έλεγχος των στρατιωτικών πωλήσεων, οι οποίες έχουν πάρει έγκριση από την προηγούμενη κυβέρνηση. Μάλιστα, τόνιζαν πως πολλές από τις συμφωνίες αυτές ενδέχεται τελικά να υλοποιηθούν. 

Ωστόσο, εάν ισχύουν οι προεκλογικές υποσχέσεις του Μπάιντεν, η Ουάσιγκτον αναμένεται να επιδιώξει τη διασφάλιση ότι τα αμερικανικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της στρατιωτικής εκστρατείας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, όπου η σύγκρουσή της με τους φιλο-Ιρανούς αντάρτες Χούτι είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή. 

Ο Τζο Μπάιντεν «έχει καταστήσει σαφές ότι θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τη στρατιωτική εκστρατεία, με ηγέτη τη Σ. Αραβία, στην Υεμένη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, την περασμένη βδομάδα, δίνοντας τον τόνο των μελλοντικών ενεργειών της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου