Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Αύξηση Πολεμικών Δαπανών, πιο κοντά ΗΠΑ-Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στον Εχθρό Ρωσία και Θανάσιμο Ανταγωνιστή Κίνα

Η Σύνοδος των Υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ σκόρπισε χαρά και τρόμο.
Σκόρπισε χαρά στις πολεμικές βιομηχανίες καθώς οι πολεμικές δαπάνες των ευρωπαϊκών χωρών απογειώνονται.
Σκόρπισε τρόμο στους λαούς που πληροφορούνται ότι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται και πλέον το ΝΑΤΟ στοχοποιεί Ρωσία και Κίνα.
Η προεδρία Μπάιντεν γυρνά σελίδα. 'Ερχεται πιο κοντά στην ιμπεριαλιστική Ευρώπη και παράλληλα προωθεί τον συγκεντρωτισμό και την μεγαλύτερη συνοχή της δολοφονικής Νατοϊκής Συμμαχίας.
Έτσι μπορούμε να ερμηνεύσουμε το σχέδιο για το  ΝΑΤΟ 2030!
Η νέα στρατηγική και ο μετασχηματισμός της Συμμαχίας συζητήθηκε στην σύνοδο των ΥΠΑΜ. Μάλιστα εμφατικά περιγράφεται ότι ως "μοναδική ευκαιρία να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής". Αυτό τόνισε για την πρώτη συνάντηση των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ, με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση Μπάιντεν, ο ΓΓ της συμμαχίας Γιεςν Στόλτενμπεργκ.
Ο Στόλντενμπεργκ ο οποίος είναι και ο «πνευματικός πατέρας» του μετασχηματισμού «ΝΑΤΟ 2030», υποστήριξε ότι αφορά τον πολιτικό συντονισμό μεταξύ των Συμμάχων. «Να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο το ΝΑΤΟ ως πλατφόρμα διαβούλευσης και συντονισμού, σε περισσότερα θέματα και σε περισσότερες μορφές», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον εξαπέλυσε επίθεση σε Ρωσία και Κίνα, υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν την «τάξη» που βασίζεται σε κανόνες και δεν μοιράζονται τις κοινές αξίες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.
ΝΑΤΟ 2030: Η νέα στρατηγική συζητήθηκε στην σύνοδο των ΥΠΑΜ

Επίσης υποστήριξε ότι είναι η ώρα να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική του ΝΑΤΟ. Για να αντιμετωπίσουμε τις υπάρχουσες και τις αναδυόμενες προκλήσεις, να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής.
Αναφερόμενος στα οικονομικά ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των υπουργών άμυνας, ο Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι το 2021 θα είναι η έβδομη συνεχόμενη χρονιά αυξημένων πολεμικών δαπανών από τους Ευρωπαίους Συμμάχους και τον Καναδά. Εννέα Σύμμαχοι αναμένεται να δαπανήσουν το 2% του ΑΕΠ στην άμυνα. Σε σύγκριση με μόνο 3 το 2014.

Αυτοί είναι οι όροι για να εξυπηρετήσουν τα καπιταλιστικά κράτη και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τα συμφέροντα τους μέσω του ΝΑΤΟ.
Τρομοκρατία, Απειλή Πολέμου -με κάθε του μορφή-, Επεμβάσεις.
Αποτέλεσμα, η καταστροφή λαών, η προσφυγιά, οι νεκροί μας αλλά και τα κέρδη τους από την αρπαγή ζωτικού χώρου, πλουτοπαραγωγικών πηγών, Ανοικοδόμηση και το εμπόριο όπλων.
Να Αντισταθούμε ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ, πρώτα απ' όλα στην κυβέρνηση ΝΔ και τα αστικά συμφέροντα που εξυπηρετεί.
Όχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις Προσλήψεις χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών-Στρατιωτικών, την Αύξηση της Στρατιωτικής θητείας.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com 
diktiospartakos.blogspot.com 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου