Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Τι δουλειά έχει η ελληνική Φρεγάτα ΥΔΡΑ να κάνει ασκήσεις στον Περσικό Κόλπο; Ποια σύνορα και χωρικά ύδατα υπερασπίζεται;

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέσαμε το ερώτημα:
Γιατί καίγονται να αγοράσουν Φρεγάτες; Ποιος ο ρόλος του Πολεμικού Ναυτικού;
Το τελευταίο χρονικό διάστημα εντείνεται η προπαγάνδα για την αναγκαιότητα απόκτησης τεσσάρων Φρεγατών, εκσυγχρονισμού των ΜΕΚΟ, ελικοπτέρων, τορπιλών και άλλων όπλων για το Πολεμικό Ναυτικό. Πολεμικές βιομηχανίες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Βρετανία ανταγωνίζονται σκληρά για να κερδίσουν τα πολεμικά συμβόλαια αξίας πολλών ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ Ευρώ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και το εθνικό μπλοκ που συγκροτεί το σύνολο της αντιπολίτευσης, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, όλος ο αστικός κόσμος κάνουν λόγο για τις ανάγκες που παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της πολεμικής κρίσης με την Τουρκία.
Όμως είναι έτσι τα πράγματα;
Θέτουμε αυτό το ερώτημα αφενός γιατί η ίδια η κρίση είχε ως διακύβευμα τους όρους μοιρασιάς της Ανατολικής Μεσογείου, αφετέρου αν δούμε προσεκτικά τις δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, στρατιωτικών και αναλυτών, κανείς δεν μιλά πλέον για «αμυντικές ανάγκες». Εν προκειμένω, περιγράφεται ένα πολύ πιο επιθετικό, επεκτατικό σχέδιο που εμπεριέχει τους όρους διεξαγωγής του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, αλλά θέλει ως πεδίο δράσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μια πολύ ευρύτερη ζώνη, από τα Βαλκάνια έως την Ανατολική Μεσόγειο, από την Αφρική έως τον Περσικό Κόλπο και τον Ινδικό Ωκεανό! 
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/02/blog-post_650.html

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο η πρόσφατη Συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» με ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την Συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας  "ΥΔΡΑ" με τα περιπολικά USCG ADAK και USCG MAUI των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, διεξήχθη χθες στη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι συνεκπαίδευση αυτή πραγματοποιούνταν με την πρώτη αμερικανική επίθεση στην Συρία επί Προεδρίας Μπάιντεν.
Οι Δολοφόνοι των ΗΠΑ βομβάρδισαν στόχους στην ανατολική Συρία! 
17 νεκροί και μήνυμα Εκδίκησης στο Ιράν
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/02/17.html

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ενταχθεί οργανικά στους νατοϊκούς-αμερικανικούς πολεμικούς σχεδιασμούς με ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έχονγτας την στήριξη της αστικής αντιπολίτευσης, της Ακροδεξιάς και των ΜΜΕ. Οι ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ περιγράφουν με σαφήνεια τον ρόλο που παίζει πλέον ο Ελληνικός Στρατός, το βαθμό εμπλοκής του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα επιχειρησιακά αντικείμενα αυτών των Συνεκπαίδεύσεων. Διαβάζουμε: 
"η συνεκπαίδευση περιλάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών. Συνέβαλε δε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διασυμμαχικό πλαίσιο, δείχνοντας έμπρακτα τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ.
Η εν λόγω δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] με τις ΗΠΑ".


Η ανακοίνωση όμως είναι ένα αποκαλυπτικό κείμενο καθώς αναδεικνύει την χυδαιότητα της κυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ελληνικού Στρατού συμμέτοχου και συνένοχου στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, συνιστώσα στην Ανασφάλεια και Αποσταθεροποίηση, κίνδυνο για τους λαούς
Ο Ελληνικός Στρατός στέκει Φονιάς δίπλα στους άλλους Φονιάδες των λαών.
Αλήθεια ποιος ξεχνά το ρόλο των ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και μέσων, σε συνδυασμό με τις αμερικανικές βάσεις στην ελληνική επικράτεια εναντίον των λαών της Γιουγκοσλαβίας, της Λιβύης, του Αφγανιστάν, της Σομαλίας;
Και έχουν το θράσος αυτοί που έπαιξαν και παίζουν αυτό τον βρώμικο ρόλο εναντίον των λαών που κατέστρεψαν και εξώθησαν στην προσφυγιά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης και συγκεκριμένων επιχειρηματιών που άρπαξαν τμήμα της λείας των πολεμικών επεμβάσεων να αναφέρουν ότι ο ρόλος τους είναι θετικός για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα.
Τα λέει αυτά η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που στέλνει τις Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν συνεκπαίδευση με τις αμερικανικές δυνάμεις ενάντια σε Ρωσία-Κίνα-Ιράν! 
Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που πλέει σε πελάγη Υποκρισίας:
"Η εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις των 2 χωρών στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής καθώς και την εμβάθυνση της συνεργασίας που συντελείται διαρκώς στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] με τις ΗΠΑ".

Ουσιαστικά η τρομοκρατική αστυνομική βία στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στους φοιτητές ακόμη και μέσα στα Πανεπιστήμια που επικροτεί η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και απαιτεί το αστικό κατεστημένο βρίσκει την προέκταση της στην κτηνώδη βία ενάντια στους Πρόσφυγες-Μετανάστες, ντύνεται στα χακί για να παίξει το ρόλο του Χωροφύλακα των λαών και να επιτεθεί με το σύγχρονο και αναβαθμισμένο οπλοστάσιο της από τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, από την Λιβύη και το Μάλι, μέχρι την Σαουδική Αραβία και τον Ινδικό Ωκεανό.
 Εμείς Καλούμε τους ναύτες και το σύνολο του προσωπικού να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους ιμπεριαλιστικές αποστολές.
Δεν έχουμε δώσει κανένα όρκο να συμμετέχουμε σε αποστολές εκτός Ελληνικών χωρικών υδάτων.
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΛΕΣ 
ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση ενός Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό βασίζεται αφενός στην Αλληλεγγύη αφετέρου σε Υλικά συμφέροντα της εργασίας και του κόσμου της εργασίας.
Είναι αναγκαιότητα η ανάπτυξη ενός αγωνιστικού μετώπου μαθητών-φοιτητών-εργαζόμενων-προσφύγων σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, της αντεργατικής επίθεσης και κρατικής τρομοκρατίας.
Ενάντια στο εθνικό μέτωπο που συγκροτεί το σύνολο του αστικού κόσμου, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να αντιτάξουμε τις κοινωνικές ανάγκες και τα ταξικά συμφέροντα, προτάσσοντας το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com 
diktiospartakos.blogspot.com 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου