Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Έτσι φτάσαμε σε μια ακόμη Αυτοκτονία-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ φαντάρου στον Στρατό

Άλλη μια Δολοφονία στον Ελληνικό Στρατό.
Άλλο ένα παλικάρι συντρίφτηκε από τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό και τον σεξισμό και ωθήθηκε στην Αυτοκτονία.
Άλλο ένα παλικάρι, 23 χρονών, αλέστηκε στην καφρίλα των πελατειακών σχέσεων και του βύσματος που συγκροτεί προνομιούχους τσάτσους των διοικήσεων που επιτίθενται έχοντας την ανοχή της Ιεραρχίας.
Άλλο ένα παλικάρι έπεσε θύμα της ζούγκλας που επικρατεί σε όλα τα στρατόπεδα με τα παράλογα-αναποτελεσματικά μέτρα του Υπουργείου Άμυνας για τον Κορονοιό που απογειώνουν την ψυχολογική πίεση στους φαντάρους, ενισχύουν κάθε βαρβαρότητα και στρέφουν τελικά τον ένα μας ενάντια στον άλλο, στο βαθμό που δεν βρεθεί διέξοδο μέσα από τις διεκδικήσεις των φαντάρων.
Ας παρακολουθήσουμε την πορεία του άτυχου παλικαριού στον Στρατό που ουσιαστικά περιγράφουν όλα αυτά.
Ο 23χρονος είχε ξαναπάει φαντάρος πέρυσι για 2 μήνες στον Έβρο.
Δυσκολευόταν πολύ, δεν άντεξε όπως και πολλοί συνάδελφοι του και πήρε αναβολή.
Αργότερα κατατάχθηκε ξανά στον Στρατό για να τελειώσει και να συνεχίσει τις σπουδές του.
Το Σάββατο, λίγο πριν πάρει την μοιραία απόφαση, είπε στα συγγενικά του πρόσωπα ότι δέχεται επιθέσεις, είναι θύμα μπούλινγκ.
Εκμυστηρεύτηκε στους δικούς του ανθρώπους ότι γίνονται καψόνια και μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να του βάζουν  στάχτη στον καφέ του μαι Κόπρανα στο κρεβάτι!
Ο πατέρας του Κυριάκου Ευαγγελάτου αποκαλύπτει ότι ο θάνατος του παιδιού του το περασμένο Σάββατο με το αυτοκίνητο που οδηγούσε και έπεσε στη θάλασσα στην Κεφαλονιά, δεν ήταν ατύχημα, αλλά Αυτοκτονία, εξαιτίας του bullying που δεχόταν από φαντάρους και αξιωματικούς στο στρατό που υπηρετούσε.
Ο Κυριάκος ήταν ένα παιδί αρκετά ευαίσθητο μη μπορώντας να αντεπεξέλθει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. 
Ο άτυχος Κυριάκος Ευαγγελάτος υπηρετούσε στο ΚΕΤΧ.
Τι συμβαίνει στο εν λόγω στρατόπεδο μας περιγράφει απολυμένος στρατιώτης:
Με θλίψη και οργή διαβάζω την είδηση για την αυτοκτονία του φαντάρου που υπηρετούσε στο ΚΕΤΧ Πάτρας και τη σύνδεση που κάνει ο γονιός του με τις συμπεριφορές που επικρατούσαν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο. Είχα περάσει από αυτή τη μονάδα για εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της θητείας μου πριν δύο χρόνια. 
Η αίσθηση που είχε αφήσει τόσο προσωπικά όσο και σε άλλα παιδιά με τα οποία ήμασταν παρέα ήταν ότι πρόκειται για ένα στρατόπεδο όπου ο αυταρχισμός και η βυσματοκρατία βασίλευε. 
Στην περίπτωση μας είχαμε καταγγείλει αυτά τα φαινόμενα και την έλλειψη σεβασμού προς τους φαντάρους που δεν ήταν βύσματα ακριβώς για να αποφευχθεί το χειρότερο. 
Κι όμως υπήρχαν στελέχη που μας την έλεγαν, μας έλεγαν φλώρους, δειλούς ή πως ότι και δημοσιεύσουμε στο Σπάρτακο η συμπεριφορά ή μέριμνα δεν θα αλλάξει. 
Η διοίκηση τότε μάλιστα είχε απειλήσει αυτούς που σας έγραφαν και διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες με τον εντοπισμό τους από την ΕΥΠ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ;
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ; 
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΚΡΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ!!!
Θυμίζουμε:
ΚΕΤΧ: Αυτοκτονία στον Στρατό μετά από Καψόνια και Μπούλινγκ
Ενώ όλοι μας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων στο χώρο του πολιτισμού και αθλητισμού, δεν μπορεί κανείς να αδιαφορήσει για τα αντίστοιχα δραματικά περιστατικά που μαστίζουν τον Στρατό.
Οι καταγγελίες τόσο για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις όσο και τα πολύ άγρια καψόνια που συχνά λαμβάνουν τον χαρακτήρα μπούλινγκ, αυξάνονται.
Δραματικά επεισόδια που έχουν παρελθόν και δυστυχώς παρόν, με συνέπεια ακόμη και Αυτοκτονίες-Δολοφονίες συναδέλφων φαντάρων.
Πρόσφατα, πατέρας αποκάλυψε ότι το 23χρονο στρατευμένο παιδί Κ.ΕΥΑΓ. που υπηρετούσε σε μονάδα της Αχαϊας, αυτοκτόνησε επειδή δεχόταν bullying στο στρατό.
Η οικογένεια του άτυχου συναδέλφου που έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Κεφαλονιά, το μεσημέρι του Σαββάτου, καταγγέλλει ότι το παιδί τους δεχόταν bullying κατά τη στρατιωτική του θητεία. 
Αυτός ήταν ο λόγος που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. Βρισκόταν στην Κεφαλονιά κάνοντας χρήση 7ήμερης άδειας, αλλά την τρίτη ημέρα πήρε το αυτοκίνητό του, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και έπεσε στη θάλασσα, απ’ όπου δεν βγήκε ποτέ.
Ουσιαστικά πρόκειται για Δολοφονία.
O 23χρονος συνάδελφος ωθήθηκε στην Αυτοκτονία.
Ωθήθηκε να αφαιρέσει την ζωή του.

ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 23χρονος συνάδελφος έπεσε στη θάλασσα, από ένα σημείο μάλιστα, όπου σύμφωνα με τους ντόπιους έχουν πέσει αρκετά. 
Το όχημα βυθίστηκε στο νερό με τον νεαρό να μην το εγκαταλείπει. 

Είναι χαρακτηριστική η κραυγή του γονιού που περιγράφει το πως ο Στρατός του αφαίρεσε την ζωή:
«Ο γιος μου έδωσε τέλος στη ζωή του. Τον έστειλα να υπηρετήσει την πατρίδα, όπως την υπηρέτησα και εγώ. Τον προέτρεπα γιατί αυτό θεωρούσα ότι ήταν το σωστό, όπως έκανα και εγώ. 
Δυστυχώς όμως εκεί που πήγε του ασκήθηκε απίστευτη ψυχολογική βία και από φαντάρους και από υψηλόβαθμους αξιωματικούς, ήταν πυροβολητής και υπηρετούσε στην Πάτρα. 
Όλοι αυτοί θα πληρώσουν, γιατί δεν θέλω να θρηνήσουμε άλλα παιδιά όπως εγώ. 
Γιατί κανένας γονέας δεν αξίζει αυτό το πράγμα».

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την Αλληλεγγύη και την οδύνη του για την τραγική απώλεια.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι στο πλευρό της οικογένειας, των φίλων και συναδέλφων του.
Απαιτούμε από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να διερευνήσουν το δραματικό περιστατικό και να αποδώσουν ευθύνες.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί κανείς νέα παιδιά να οδηγούνται στον θάνατο στην Στρατό.
Να μας Υποχρεώνουν σε Στρατιωτική θητεία και να μας ωθούν στην Αυτοκτονία-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ εξαιτίας της βαρβαρότητας που πηγάζει από τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό και τον σεξισμό τους.
  Συνάδελφοι, γονείς, μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπιστούμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου