Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Αντιπολεμική μέρα δράσης σε 13 + 1 πόλεις (φωτο+βίντεο)

Πανελλαδική διάσταση πήρε η σημερινή αντιπολεμική, αντιμιλιταριστική, αντιιμπεριαλιστική μέρα δράσης καθώς διοργανώθηκαν κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε 13 πόλεις σήμερα και θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα αύριο Κυριακή. Το αρχικό κάλεσμα για τη σημερινή μέρα δράσης είχε απευθυνθεί από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και την Επιτροπή Αλληλεγγύη Στρατευμένων. Την πανελλαδική μέρα δράσης στηρίζουν πανελλαδικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΚΚΕ (μ-λ) και άλλες πολιτικές κινήσεις. Οι κινητοποιήσεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς οξύνονται οι επικίνδυνοι αστικοί ανταγωνισμοί και οι επιθετικοί ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην ευρύτερη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα:




Στην Αθήνα, από τα Προπύλαια η διαδήλωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 1.00 μ.μ. αφού είχε προηγηθεί συγκέντρωση με μικροφωνική. Η πορεία μέσω Πανεπιστημίου και Σταδίου έφτασε στη Βουλή και κατέληξε στα Προπύλαια.

Στην κεφαλή το κοινό πανό των σωματείων-συλλογικοτήτων-οργανώσεων, ακολουθούσαν φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες και πιο πίσω οι οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς, με μαχητικό το μπλοκ του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α.
Στην κεφαλή της πορείας πορεύτηκαν τρεις στρατευμένοι με τις στολές τους.
Η αστυνομία προσπάθησε να περιορίσει τη διαδήλωση, “περικυκλώνοντάς” την με αστυνομικούς της ΟΔΟΣ και με διμοιρίες ΥΜΕΤ. Στην πλατεία Κλαυθμώνος οι διαδηλωτές απαίτησαν και πέτυχαν την απομάκρυνσή τους. Οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν όμως αρκετά κοντά.
Μερικές φωτογραφίες από τη διαδήλωση της Αθήνας:

 

Στη Θεσσαλονίκη, το αγωνιστικό κάλεσμα ήταν στις 12 μ. στον Λευκό Πύργο και ακολούθησε πορεία προς το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, το αμερικανικό προξενείο με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στην κινητοποίηση καλούσαν η Ε’ και Γ’ ΕΛΜΕ, πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», η περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία, η δημοτική κίνηση Δύναμη Ανατροπής Θεσσαλονίκης, η κίνηση Antiwar και από πολιτικές οργανώσεις το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΟΚΔΕ, η Ταξική Αντεπίθεση, η Συνάντηση, η Αναμέτρηση και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.




Στην Πάτρα, η συγκέντρωση έγινε το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου και μεταξύ άλλων καλούσαν η Ταξική Πτέρυγα, η περιφερειακή κίνηση Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Πάτρα – Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο.

Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση έγινε στην Περιφέρεια, με κάλεσμα της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο και της δημοτικής κίνησης Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ (μ-λ)



Στο Βόλο στη συγκέντρωση καλούσαν η Πρωτοβουλία Φοιτητών-Μαθητών Βόλου, η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, η περιφερειακή κίνηση Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή.


Στα Χανιά η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Αγοράς, με κάλεσμα από την τοπική ΕΛΜΕ, την περιφερειακή κίνηση Ανυπότακτη Κρήτη, την Πρωτοβουλία Αντίστασης, συλλογικότητες, καθώς και από το ΝΑΡ, η νΚΑ και το ΚΚΕ (μ-λ). Την Κυριακή 18/4 στις 5 μ.μ. στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το αντιπολεμικό κίνημα σήμερα.


Στο Ηράκλειο Κρήτης η συγκέντρωση έγινε στα Λιοντάρια. μεταξύ άλλων καλούσε η περιφερειακή κίνηση Ανυπότακτη Κρήτη.

Στη Μυτιλήνη, θα γίνει συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς. Στηρίζουν οι περιφερειακές κινήσεις Ανταρσία στο Βόρειο Αιγαίο και Άλλος Δρόμος, καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ (μ-λ).

Στο Καρλόβασι Σάμου, τη συγκέντρωση στήριξαν οι περιφερειακές κινήσεις Ανταρσία στο Βόρειο Αιγαίο και Άλλος Δρόμος, καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ (μ-λ).

Στην Αλεξανδρούπολη το ραντεβού ραντεβού δόθηκε στο Αναγνωστήριο. Καλούσε η περιφερειακή κίνηση Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

Στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε εξόρμηση σε Εμβολιαστικό Κέντρο και Ιατρεία ΕΟΠΠΥ από την τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στα Τρίκαλα αύριο 18 Απρίλη, στις 12 μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου), καλούν η Λέσχη Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – παράρτημα Τρικάλων κ.α.

Συγκεντρώσεις ήταν προγραμματισμένες και σε Ξάνθη και Ηγουμενίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου