Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Εντατικές προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη για την 17/04, ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Με ένα πλούτο δράσεων σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται η καμπάνια για την Αντιπολεμική Αντιμιλιταριστική Αντιμπεριαλιστική Ημέρα Δράσης στις 17/04.
Με εξορμήσεις σε χώρους εργασίας και εκπαίδευσης, συσκέψεις μεταξύ συλλογικοτήτων και αγωνιστών, που πραγματοποιούνται σε Πανελλαδικό επίπεδο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη με συνεχείς παρεμβάσεις ιδιαίτερα στα πανεπιστήμια που βρίσκονται σε αναβρασμό.
  
Πρέπει να σημειώσουμε την ιδιαίτερη αίσθηση που έκανε η παρέμβαση φαντάρου σε συνελεύσεις του Φοιτητικού Κινήματος της Θεσσαλονίκης.
Θυμίζουμε:
Παρέμβαση φαντάρου σε γενικές συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων στην Θεσσαλονίκη-Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταριστικό κάλεσμα Αγώνα
Ένα πολύ ιδιαίτερο και εξίσου σημαντικό επεισόδιο της δράσης του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό εξελίχθηκε στη Θεσσαλονίκη όταν αγωνιστής φαντάρος έκανε παρέμβαση σε Συνελεύσεις Φοιτητικών Συλλόγων καλώντας σε συμμετοχή  στην Αντιπολεμική – Αντιμιλιταριστική - Αντιιμπεριαλιστική Ημέρα Δράσης στις 17/4/2021!
Μας μετέφερε την παρέμβαση του
Εμείς οι μέχρι πρότινος φοιτητές που τώρα κάνουμε τη θητεία μας στο στρατό παρακολουθούμε με ενθουσιασμό το φοιτητικό κίνημα που έχει ξεσηκωθεί το τελευταίο διάστημα ενάντια στο ν. Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, ενάντια στην αυξανόμενη χουντικού τύπου αστυνομική καταστολή, ενάντια στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από το σύστημα και άλλα τόσα. 
Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις στους δρόμους που βρισκόμασταν και μεις μέχρι πριν λίγο καιρό και πραγματικά η καρδιά μας και το μυαλό μας βρίσκονται σ' αυτούς τους αγώνες. Βλέποντας τα γεγονότα ως φαντάροι πλέον έχουμε να βάλουμε στην κουβέντα 2-3 πράγματα σχετικά με τον στρατό και τον πόλεμο.
Ως νέοι φαντάροι λοιπόν βιώνουμε με τον πιο έντονο τρόπο στο πετσί μας την πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους. 
Με το συνεχές ιδεολογικό κοπάνημα "για την Αγιά Σοφιά που θα πάρουμε για τους Γυφτοσκοπιανούς, για το πόσο αναγκαίο είναι να σκοτώσεις και να σκοτωθείς στον πόλεμο με την Τουρκία". 
Με την εξαντλητική σωματικά και πνευματικά εκπαίδευση. Εκπαίδευση σε άθλιες συνθήκες μέσα στο κρύο και με επικίνδυνα όπλα με το ατύχημα συνεχώς να ελλοχεύει. 
Έτσι χτίζει ο ελληνικός στρατός το αξιόμαχο του και καλά για να είμαστε σε ετοιμότητα να υπερασπιστούμε τα σύνορα της πατρίδας όπως λέει και ο όρκος του στρατιώτη αλλά μάλλον τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Καθώς βλέπουμε τον ελληνικό στρατό να επιχειρεί και εκτός συνόρων, να είναι έτοιμος να πολεμήσει για ΑΟΖ και ενεργειακούς δρόμους εκατοντάδες ναυτικά μίλια πέρα από τα χωρικά ύδατα της χώρας μας.
Τις επιπτώσεις της πολεμικής προετοιμασίας όμως δεν τις βιώνουμε μόνο εμείς οι φαντάροι. Τη βιώνετε και σεις η φοιτητική νεολαία και όλη η κοινωνία ευρύτερα καθώς την ίδια στιγμή που σπαταλούνται δισεκατομμύρια για Ραφάλ και εξοπλισμούς τα νοσοκομεία καταρρέουν. Την ίδια στιγμή που αυξάνεται η θητεία τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά εδώ και ένα χρόνο. 
Την πολεμική προετοιμασία την βιώνουμε όμως και στο κομμάτι της καταστολής. 
Όταν ένα κράτος έχει τόσο μεγαλεπήβολα σχέδια προς το εξωτερικό (αοζ, Βαλκάνια κλπ) πρέπει να έχει εξουδετερώσει τις αντίθετες φωνές στο εσωτερικό του. 
Να υπάρχει ο εθνικός κορμός της συναίνεσης. Να μην είμαστε και τόσο διχασμένοι που λέει ο Μητσοτάκης. Εξ ου και οι επιφυλάκες στα στρατόπεδα για τα γεγονότα με τους αναρχικούς και τον Κουφοντίνα. Θέλανε να μας βγάλουνε στο δρόμο να δείρουμε εσάς συναγωνιστές!!! Φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο. 
Όπως και τον Δεκέμβρη του 2008 το Δίκτυο Σπάρτακος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μη βγει ο στρατός στο δρόμο παρά τις διαφορετικές βλέψεις της τότε κυβέρνησης.
Αυτή είναι λοιπόν η πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους στα πλαίσια του άδικου και επικίνδυνου και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και υπό το πρίσμα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή στα οποία το ελληνικό κεφάλαιο προσδένεται και για δικό του συμφέρον.
Εμείς φωνάζουμε δυνατά ότι δεν θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα του κεφαλαίου δεν θα καταστείλουμε το κίνημα. 
Δεν θα κυνηγήσουμε πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα. Θέλουμε όμως να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να πολεμήσουμε ενάντια στην αστική πολιτική που μας θυσιάζει για κέρδη. 
Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε μαζικό αντιπολεμικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό σε αντιιμπεριαλιστική διεθνιστική αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. 
 Χρειάζεται αυτό το αντιπολεμικό κίνημα να συνδεθεί με το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα (που εκ των πραγμάτων συνδέονται). 
Ώστε να κινηθούν νικηφόρα σε ανατρεπτική κατεύθυνση συνολικής εναντίωσης με την πολιτική που ρημάζει την υγεία, την παιδεία, τις ελευθερίες μας τη ζωή μας συνολικά.
Στις 17/4 προγραμματίζεται πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στην αύξηση της πολεμικής θητείας και πολεμοκαπηλειας. 
Καλούμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους να την εντάξουν στον αγωνιστικό τους σχεδιασμό και να εμπλουτίσουν τις αποφάσεις τους με αντιπολεμικό περιεχόμενο και κινητοποιήσεις σε μια τέτοια λογική.
Σας καλούμε εσάς που είναι να στρατευτείτε σύντομα να έρθετε σε επικοινωνία με το Δίκτυο Σπάρτακος.
Να καταγγείλετε περιστατικά αυθαιρεσίας και καταπίεσης μέσα στα στρατόπεδα και να επιχειρήσετε να ζυμωθείτε με την κατάλληλη μεθοδολογία με τους συναδέλφους μέσα στα στρατόπεδα για το ζήτημα του στρατού και του πολέμου! 
Καλή συνέχεια στον αγώνα σας! Θα είναι νικηφόρος!

Όλοι και όλες στην Αντιπολεμική – Αντιμιλιταριστική - Αντιιμπεριαλιστική ημέρα δράσης στις 17/4/2021!
Δεν θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας στα χακί!
Λαός και νεολαία στην πρώτη γραμμή για μια ζωή ελεύθερη.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου