Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Αντιπολεμική μέρα δράσης σήμερα 17/4 σε 13 + 1 πόλεις

Πανελλαδική διάσταση παίρνει η σημερινή αντιπολεμική, αντιμιλιταριστική, αντιιμπεριαλιστική μέρα δράσης καθώς διοργανώνονται κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε 14 πόλεις, 13 σήμερα και μία αύριο. Το αρχικό κάλεσμα για τη σημερινή μέρα δράσης είχε απευθυνθεί από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και την Επιτροπή Αλληλεγγύη Στρατευμένων. Την πανελλαδική μέρα δράσης στηρίζουν πανελλαδικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΚΚΕ (μ-λ) και άλλες πολιτικές κινήσεις. Οι κινητοποιήσεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς οξύνονται οι επικίνδυνοι αστικοί ανταγωνισμοί και οι επιθετικοί ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην ευρύτερη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα:

Στην Αθήνα, εκπαιδευτικά σωματεία, ο σύλλογος εργαζομένων στον ΕΛΓΟ Δήμητρα, ο φοιτητικός σύλλογος ΤΕΑΠΗ, πλήθος συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι και πορεία στη βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση καλείται στις 12 μ. στον Λευκό Πύργο και θα ακολουθήσει πορεία προς το Γ’ Σώμα Στρατού, το αμερικανικό προξενείο με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στην κινητοποίηση καλούν η Ε’ και Γ’ ΕΛΜΕ, πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», η περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία, η δημοτική κίνηση Δύναμη Ανατροπής Θεσσαλονίκης, η κίνηση Antiwar και από πολιτικές οργανώσεις το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΟΚΔΕ, η Ταξική Αντεπίθεση, η Συνάντηση, η Αναμέτρηση και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην Πάτρα, η συγκέντρωση είναι στις 12 μ. στην πλατεία Γεωργίου και μεταξύ άλλων καλούν η Ταξική Πτέρυγα, η περιφερειακή κίνηση Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Πάτρα – Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο.

Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση είναι στις 12 μ. στην Περιφέρεια, όπου καλεί και η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και η δημοτική κίνηση Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα.

Στο Βόλο η συγκέντρωση είναι στις 12 μ. στο , καλούν η Πρωτοβουλία Φοιτητών-Μαθητών Βόλου, η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, η περιφερειακή κίνηση Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή.

Στα Χανιά η συγκέντρωση είναι στις 12 μ. στην πλατεία Αγοράς, όπου καλεί η τοπική ΕΛΜΕ, η περιφερειακή κίνηση Ανυπότακτη Κρήτη, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, συλλογικότητες, καθώς και το ΝΑΡ, η νΚΑ και το ΚΚΕ (μ-λ). Την Κυριακή 18/4 στις 5 μ.μ. στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το αντιπολεμικό κίνημα σήμερα.

Στο Ηράκλειο Κρήτης η συγκέντρωση είναι στα Λιοντάρια στις 12 μ., μεταξύ άλλων καλεί η περιφερειακή κίνηση Ανυπότακτη Κρήτη.

Στη Μυτιλήνη, θα γίνει συγκέντρωση στις 12 μ. στην πλατεία Σαπφούς, στηρίζουν οι περιφερειακές κινήσεις Ανταρσία στο Βόρειο Αιγαίο και Άλλος Δρόμος, καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ (μ-λ).

Στο Καρλόβασι Σάμου, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία Καρλοβάσου στηρίζουν οι περιφερειακές κινήσεις Ανταρσία στο Βόρειο Αιγαίο και Άλλος Δρόμος, καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ (μ-λ).

Στην Αλεξανδρούπολη το ραντεβού είναι στις 12 μ στο Αναγνωστήριο, καλεί και η περιφερειακή κίνηση Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

Στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση σε Εμβολιαστικό Κέντρο και Ιατρεία ΕΟΠΠΥ στις 12 μ. από την τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στα Τρίκαλα αύριο 18 Απρίλη, στις 12 μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου), καλούν η Λέσχη Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – παράρτημα Τρικάλων κ.α.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα και σε Ξάνθη και Ηγουμενίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου