Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

211 ΤΕ Ρόδου: 20 Κρούσματα-Απαράδεκτη και επικίνδυνη η διαχείριση της διάδοσης του covid-19

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Απαράδεκτη και επικίνδυνη η διαχείριση της διάδοσης του covid-19 στο 211 ΤΕ Ρόδου
Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε έξαρση η διάδοσή του covid-19 στο 211, η οποία μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί μόνο μεταξύ των φαντάρων που είχαν τεθεί σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς την πιθανότητα διάδοσης του ιού και στο υπόλοιπο στρατόπεδο.

Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε πριν από περίπου ένα 10ημερο. 
Εκείνη την περίοδο όμως είχαν πέρασει περισσότερες από δυο εβδομάδες από τη στιγμή που είχε μπει η ΕΣΣΟ Μαρτίου στο στρατόπεδο για τα ΣΥΠΟ. 
Αυτό σημαίνει ότι ο ιός δεν μπήκε στο στρατόπεδο από τους φαντάρους, οι οποίοι είχαν βρεθεί όλοι αρνητικοί μετά από rapid tests που τους έγιναν κατά την έλευση τους στο στρατόπεδο. 
Το πιθανότερο είναι ότι ο ιός μπήκε μέσα από τα στελέχη που μπαινοβγαίνουν στο στρατόπεδο και στην τεράστια πλειοψηφία τους δεν τηρούν τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοσή του ιού (πέρα από το "φαίνεσθαι"). Έτσι οι εκπαιδεύσεις ήδη απ' την πρώτη ημέρα γίνονταν συχνά με τις μάσκες κατεβασμένες (ή και στις τσέπες) των εκπαιδευτών και κατά συνέπεια αρκετών φαντάρων που επαναπαύονταν από το γενικό κλίμα χαλαρότητας που επικρατούσε. 
Ακόμα πιο επιβαρυντικός όμως για την κατάσταση ήταν ο συνωστισμός, ο οποίος -παρά τις σχετικές άνωθεν εντολές- προκαλούνταν αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, ακριβώς επειδή δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να μην σταλούν πολλοί νεοσύλλεκτοι εξ αρχής στο στρατόπεδο. 
Οι θάλαμοι των νεοσυλλέκτων ήδη από τις πρώτες ημέρες είχαν σχεδόν γεμίσει (των οποίων τα μέτρα αποσυμφόρησης λήφθηκαν αργοπορημένα και εν μέρει αναποτελεσματικά) και ως εκ τούτου σε τουαλέτες, ντουζιέρες και μαγειρεία ο συνωστισμός ήταν καθημερινό φαινόμενο. Παρά τα αρνητικά tests που είχαν διενεργηθεί, οι πρώτες εβδομάδες των νεοσυλλέκτων στο 211 είχαν φτιάξει εύφορο έδαφος για την ταχεία εξάπλωση του covid-19 στο στρατόπεδο.

Αργά ή γρήγορα έγινε η στραβή και βρέθηκε το πρώτο κρούσμα. Και τότε η Διοίκηση του στρατοπέδου αποφάσισε να αντιμετωπίσει την διαφαινόμενη κρίση με μέτρα ικανά μεν να σταματήσουν τη διάδοση στην πλειοψηφία του στρατοπέδου, όμως θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μιας μεγάλης ομάδας φαντάρων οι οποίοι τέθηκαν σε αυστηρό περιορισμό εντός ενός κτηρίου που απομονώθηκε πλήρως από το υπόλοιπο στρατόπεδο. Στην καραντίνα μπήκαν πολλοί στρατιώτες που είχαν επαφή με τα πρώτα κρούσματα, ακόμα και φαντάροι στους οποίους είχαν μόλις γίνει rapid tests (όχι επί τούτου, αλλά τυχαία, επειδή ήταν προγραμματισμένο μετά την ορκωμοσία να μετατεθούν σε άλλο στρατόπεδο, όμως παρ όλα αυτά τέθηκαν σε καθεστώς καραντίνας)!

Από την ημέρα που ξεκίνησε η καραντίνα και μετά η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο! Αφού πέρασαν κάποιες ημέρες από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων (τα οποία έχουν μεταφερθεί σε άλλο στρατόπεδο εκτός του 211) άρχισαν πλέον καθημερινά να εμφανίζονται νέα κρούσματα, τα οποία πιθανότατα δεν θα υπήρχαν αν δεν είχαν στοιβαχτεί τόσα άτομα σε ένα κτήριο που κυκλοφορούσε ήδη ο ιός! 
Το αποτέλεσμα είναι μέχρι σήμερα να έχουν βρεθεί περίπου 20 κρούσματα του ιού στο κτήριο της καραντίνας του 211 ΤΕ! 
Ουσιαστικά κόλλησαν στρατιώτες που διαφορετικά δεν θα είχαν εκτεθεί στον ιό, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν πολλά άτομα σε ένα κτήριο, αντί να απομονωθούν σε περισσότερα κτήρια (και εκτός του στρατοπέδου) με λιγότερα άτομα, αντί να τους γίνουν έγκαιρα tests και να τεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα εκτός κινδύνου. 
Είναι προφανές ότι αρκετά από τα μέχρι στιγμής κρούσματα του 211 δεν θα είχαν κολλήσει αν από την πρώτη ημέρα τους είχαν γίνει μοριακά tests, που είναι πολύ πιο αξιόπιστα από τα αναποτελεσματικότερα rapid tests. Αντί αυτού όμως προκρίθηκε ο σκληρός περιορισμός τόσων ατόμων, που εξέθεσαν σε κίνδυνο την υγεία τους, επειδή ο στρατός δεν ήταν διατεθειμένος να καλύψει το κόστος των tests και να αναλάβει την ευθύνη του διαχωρισμού τους σε μικρότερες ομάδες καραντίνας που θα περιόριζε και τον κίνδυνο να κολλήσουν μεταξύ τους σε τόσο μεγάλη έκταση.

Φυσικά εκτός της διάδοσης του ιού θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το ψυχολογικό κόστος που έχει προκαλέσει ο πολυήμερος εγκλεισμός των φαντάρων, οι οποίοι βρίσκονται σε μια καραντίνα χωρίς διαφαινόμενο τελος, αφού κάθε φορά που εντοπίζεται νέο κρούσμα η καραντίνα τους επεκτείνεται για άλλες 14 ημέρες! Ο φόβος μην κολλήσουν και ο εγκλεισμός έχουν διαμορφώσει μια ανυπόφορη κατάσταση για τους φαντάρους που βρίσκονται στην καραντίνα.

Παράλληλα, παρ' ότι στο υπόλοιπο στρατόπεδο δεν έχει εκδηλωθεί κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής, κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει, αφού δεν έχουν γίνει -όπως αρμόζει στην περίπτωση- μαζικά tests στους φαντάρους. 
Τα μέτρα πρόληψης (και αντίστοιχα οι υποδείξεις για την αυστηρή τήρησή τους) έχουν ενταθεί μεν, όμως είναι αναποτελεσματικά εφόσον δεν υπάρχει σαφής εικόνα για πιθανή διάδοση του ιού και σε άλλα άτομα εντός του στρατοπέδου, που πιθανόν να είναι ασυμπτωματικά. 
Γιατί μπορεί μεν να μην υπάρχει επαφή με τα άτομα της καραντίνας, όμως δεν παύει το κτήριό τους να βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο, ενώ παράλληλα τα στελέχη συνεχίζουν να μπαινοβγαίνουν όπως και πριν (την ίδια ώρα που οι φαντάροι που δεν έχουν διαμονή στη Ρόδο κλείνουν σε λίγες ημέρες ένα μήνα στο στρατόπεδο και έχουν πάρει μόνο μια 2ωρη έξοδο μέχρι σήμερα, λόγω των μέτρων)!

Αλήθεια, τι απαντά το ΓΕΣ για όλες αυτές τις καταγγελίες;
Αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική τους;
Πότε θα λάβουν σοβαρά μέτρα;
Πότε θα κάνουν Μοριακά ΤΕΣΤ σε όλους, απολυμάνσεις και ΤΕΣΤ μετά από τις εξόδους-άδειες;
Πότε θα Υπολογίσουν την Υγεία και την Ζωή μας;
Αυτός είναι ο νέος Ελληνικός Στρατός που συγκροτεί η Ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ και το αντιδραστικό στρατιωτικό κατεστημένο.
Συνάδελφοι πρέπει να Αντισταθούμε.
Εμείς, με το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό θα αγωνιστούμε για να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, την Υγεία, την Ζωή και την Αξιοπρέπεια μας.
Καλούμε τους γονείς να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους, να ενισχύσουν την προσπάθεια της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και να διαμαρτυρηθούν, απαιτώντας την λήψη μέτρων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου