Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Μπαγκλαντές: Τέσσερις εργάτες νεκροί μετά από επίθεση της αστυνομίας σε διαδήλωση


Πηγή: Twitter
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν το Σάββατο καθώς η αστυνομία πυροβόλησε εργαζομένους που απαιτούν αύξηση των αποδοχών σε μια κινεζική μονάδα παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα στο νοτιοανατολικό Μπαγκλαντές, ανέφερε η αστυνομία.
Όπως ανέφερε ο Azizul Islam, τοπικός αξιωματικός της αστυνομίας, χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία όταν διαδηλωτές κινήθηκαν επιθετικά προς το υπό κατασκευή εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Chittagong.

“Τέσσερις πέθαναν και πολλοί τραυματίστηκαν … Προσπαθούμε να ελέγξουμε την κατάσταση”, δήλωσε ο Islam, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον έξι αστυνομικοί ήταν επίσης μεταξύ των τραυματιών.

Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που βρίσκεται 265 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Ντάκα, είναι μια σημαντική πηγή ξένων επενδύσεων στο Μπαγκλαντές και ένα έργο από μια σειρά που το Πεκίνο πιέζει ώστε να καλλιεργήσει στενότερους δεσμούς με τη Ντάκα.

Το 2016, η κινέζικη SEPCOIII Electric Power Construction υπέγραψε συμφωνία με την S Alam Group, έναν όμιλο στο Μπαγκλαντές που είναι υπεύθυνος για την κατασκευή κτιρίων στο εργοτάξιο.

Εκείνη τη χρονιά, τέσσερις διαδηλωτές που αντιτάχθηκαν στην κατασκευή του σκοτώθηκαν αφού συγκρούστηκαν χωρικοί υπέρ και εναντίον του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με την αστυνομία να ανοίγει πυρά.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου