Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Στρατός Καστελόριζο: δεν δίνουν Εορταστικές Άδειες στους φαντάρους και βολεύουν τα βύσματα που επιστρέφουν στις πόλεις

Εξοργισμένοι γονείς επικοινώνησαν με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Αυτά που μας καταγγέλλουν είναι η πραγματικότητα του Στρατού όπου κυριαρχεί η Αδικία, η Ανισότητα, το βύσμα και οι πελατειακές σχέσεις της κυβέρνησης, το ακραίο χώσιμο των φαντάρων και η οικονομική εκμετάλλευση τους.
Ενώ είναι γνωστές οι ημερομηνίες των Εορταστικών Γκρουπ για το Πάσχα...
Ενώ ζητήθηκε από τους συναδέλφους να δηλώσουν σε ποιο γκρουπ επιθυμούν να συμμετάσχουν...
Ακόμη και σήμερα δεν τους έχουν ενημερώσει υπεύθυνα τι θα γίνει, πότε και να θα φύγουν.
Οι γονείς μας τονίζουν ότι έχουν ξανά και ξανά επικοινωνήσει με τη  μονάδα, αλλά με διάφορες υπεκφυγές, αποφεύγουν να συνομιλήσουν μαζί τους και να απαντήσουν οι Αρμόδιοι Αξιωματικοί.
Αλήθεια, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
Γιατί βασανίζουν έτσι τους συναδέλφους.
Έχουν καμιά σχέση όλα αυτά με τους διαξιφισμούς και την ένταση στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων περασμάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο;  
Για να έχουμε μια εικόνα για το τι σημαίνει Εορταστική Άδεια και ταξίδι από το Καστελόριζο πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι το πλοίο χρειάζεται τέσσερις (4) ώρες από Καστελόριζο για να φτάσει Ρόδο και μετά άλλες (18) ώρες ταξίδι για να φτάσει Πειραιά.
Χρειάζονται επομένως (22) ώρες ταξίδι σε ένα συνάδελφο για να φτάσει Πειραιά, για να συνεχίσει μετά μέχρι τον τόπο καταγωγής του που μπορεί να είναι Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα κλπ.
Από τις οχτώ (8) μέρες Εορταστικής Αδείας, τουλάχιστον οι δύο (2) μέρες είναι ταξίδι.
Και αυτό το λέει ισότητα το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας....
Όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών και στο Καστελόριζο επικρατεί η Βυσματοκρατία.
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ φρόντισε να βολέψει τα "γαλάζια παιδιά" και να τα στείλει Μετάθεση σε ευνοϊκές θέσεις στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, και στην Κρήτη!!!
Αμέσως μετά την Ορκωμοσία.
Για πια Ισότητα μας μιλούν στον Στρατό;
Για ποια "εθνική ενότητα" κάνουν λόγο;
Αυτοί δεν είναι που Αυξάνουν την διάρκεια της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες λέγοντας ότι έτσι θα έχουν καλύτερη επάνδρωση οι μονάδες της Παραμεθορίου; 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει σταθεί απέναντι στην Αύξηση της Στρατιωτικής θητείας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση συγκροτεί έναν Στρατό πιο Ταξικό-Εκμεταλλευτικό-Καταπιεστικό, με τους φτωχούς είτε ως φαντάρους, είτε ως Μισθοφόρους στρατιώτες Αναλώσιμους για τα κέρδη των EXXON-MOBIL, TOTAL, Λάτση και Βαρδινογιάννη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φαντάροι στα Καστελόριζο που τους έχουν να φυλάνε βραχονησίδες στο πιο μακρινό σημείο της ελληνικής επικράτειας, βρίσκονται να φυλάνε 8ωρες σκοπιές, την ώρα που τα βύσματα "περνάνε καλά" σε προνομιακές θέσεις, πολύ μακριά από τα σύνορα και την Πρώτη Γραμμή. 
Αλήθεια, το ΓΕΝ επιβεβαιώνει όλες αυτές τις σοβαρές καταγγελίες;
Εμείς Απαιτούμε όχι μόνο να ενημερωθούν άμεσα οι συνάδελφοι για τις Εορταστικές Άδειες.
Τους καλούμε, αυτούς και τους γονείς τους να δώσουμε μαζί τον συλλογικό αγώνα που απαιτείται, να ενισχύσουν την προσπάθεια για Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, ενάντια σε ΝΑΤΟ και βάσεις του θανάτου.
 Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί (12) μέρες Εορταστική Άδεια το Πάσχα και (15) μέρες Άδεια Ορκωμοσίας για όλες τις ΕΣΣΟ από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021.
Απαιτούμε το ΓΕΣ να βάλει στρατιωτικά οχήματα και να μεταφέρει ΔΩΡΕΑΝ, με Ασφάλεια τους συναδέλφους και όχι να μας Υποχρεώσει να τροφοδοτήσουμε την κερδοφορία των ιδιωτικών ΚΤΕΛ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των αεροπορικών εταιρειών.

Συνάδελφοι, τίποτε δεν πρόκειται να μας χαριστεί.
Μόνο με τον συλλογικό μας αγώνα μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα μας.
Βγείτε Παραπονούμενοι στην Αναφορά.
Ζητείστε Ακρόαση από τον Ταξίαρχο και τον Στρατηγό.
Καλούμε τους γονείς να αντιδράσουν και να εκφράσουν τα Παράπονα τους στους Διοικητές, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας.
Συνάδελφοι, στηρίξτε την προσπάθεια συγκέντρωσης Υπογραφών όπως και εκατοντάδες φαντάροι σε δεκάδες στρατόπεδα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου