Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Στρατόπεδο Αμπελώνα Λάρισας: συγκάλυψαν τις βαρύτατες ευθύνες Στρατιωτικών για τον σοβαρό τραυματισμό ασθενή φαντάρου και τώρα τον στέλνουν Στρατοδικείο!

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έστειλε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ γονιός που το παιδί του υπηρετεί στο Στρατόπεδο Αμπελώνα Λάρισας.
Ο γονιός μας καταγγέλλει ότι ενώ αρχικά οι υπεύθυνοι Στρατιωτικοί συγκάλυψαν τις βαρύτατες ευθύνες τους για τον τραυματισμό του στρατευμένου παιδιού τους που ήταν ασθενής και του αρνούνταν την Υγειονομική φροντίδα, ακολούθως στέλνουν τον στρατιώτη για να δικαστεί στο Στρατοδικείο με πολύ βαριές κατηγορίες!
Ο γονιός αποκαλύπτει ότι οι φαντάροι έχουν πολλές ώρες υπηρεσία και είναι κατάκοποι.
Επίσης, οι συνάδελφοι δέχονται συστηματικά μπούλινγκ από στέλεχος της μονάδας που τους βρίζει (τους αποκαλεί τούβλα, βλάκες κλπ) και τους απειλεί ότι "θα σας κάνω το βίο αβίωτο"! 
Το στρατευμένο παιδί του και ενώ εκτελούσε υπηρεσία Φρούρησης ασθένησε και ζήτησε "να τον αλλάξουν" γιατί δεν αισθάνονταν καλά!
Η απάντηση του αρμόδιου στελέχους που εκτελούσε υπηρεσία Επόπτη ήταν "δεν σε πάω σε γιατρό αν δεν λιποθυμήσεις"!
Ο στρατιώτης βρέθηκε σε απελπιστική θέση και καθώς ζαλιζόταν, έφυγε από την σκοπιά προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.
Έγινε αντιληπτός από το στέλεχος και στην συνεχεία τον Τιμώρησαν με 20 μέρες Φυλακή!
Βεβαίως ο Αρμόδιος Αξιωματικός της μονάδας δεν ενδιαφέρθηκε για τους λόγους που οδήγησαν το φαντάρο σε αυτή την απελπισμένη κίνηση (ο στρατιώτης του εξέθεσε τους λόγους της κίνησης του), αλλά περιορίστηκε να τον τιμωρήσει.  
Επίσης, αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι κανείς Αξιωματικός δεν ενδιαφέρθηκε για την υγεία του συναδέλφου και συνέχισαν να τον βάζουν κανονικά υπηρεσία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, την επόμενη μέρα και ενώ ο συνάδελφος ήταν σκοπιά, να λιποθυμήσει και να χτυπήσει πέφτοντας.
 Ο τραυματισμένος φαντάρος έγινε αντιληπτός από συνάδελφο που ενημέρωσε.
Ακολούθησε η μεταφορά του τραυματία φαντάρου στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ακολούθως κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Ο συνάδελφος παρέμεινε νοσηλευόμενος τρεις (3) μέρες και του έδωσαν αναρρωτική άδεια επτά (7) μέρες.

Τι έκανε η μονάδα; Τι πρωτοβουλίες έλαβε το ΓΕΣ;
Ο πατέρας αποκαλύπτει ότι μόνη έννοια των Αξιωματικών ήταν να μην κάνει μήνυση ο τραυματίας συνάδελφος και η οικογένεια του.
Μας καταγγέλλει ότι προτάθηκε συμφωνία:
"Δεν κάνετε Μήνυση-Δεν κάνουμε Στρατοδικείο"

Όμως κινήθηκε διαδικασία διεξαγωγής ΕΔΕ χωρίς να υπάρξει καμιά ενημέρωση για το περιεχόμενο και τα αίτια αυτής, τι ερχόταν να διερευνήσεις.
Όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας "ούτε στην Χούντα δεν γινόντουσαν αυτά".
Την ΕΔΕ διεξήγαγε Αξιωματικός της μονάδας και όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό.
Δεν υπήρξε ενημέρωση του φαντάρου αν η ΕΔΕ θα γινόταν για την "εγκατάλειψη της σκοπιάς από τον φαντάρο", αν θα διερευνούσε τα αίτια αυτής της πράξης ή αν η ΕΔΕ θα αναζητούσε τα αίτα και τις ευθύνες του τραυματισμού του φαντάρου!
Οι Αξιωματικοί τα απέκρυψαν όλα. Ουσιαστικά έγινε μια ΕΔΕ που απάλλαξε τους Στρατιωτικούς από κάθε ευθύνη και έριξε όλη την ευθύνη στον φαντάρο "για εγκατάλειψη θέσης".
Ο συνάδελφος ενημερώθηκε ότι πρέπει στις 29/05 να παρουσιαστεί στο Στρατοδικείο.
Ακολουθείται η ίδια μεθόδευση καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση για τα αίτια της κλήσης στο Στρατοδικείο, ούτε υπάρχει γνώση της δικογραφίας.

Εμείς απαιτούμε από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να διερευνήσουν τι έγινε και τι γίνεται στη μονάδα.
Δεν είναι δυνατόν να θρηνούμε στην Πάτρα ένα 23χρονο αδικοχαμένο παλικάρι, αλλά στη Λάρισα να επαναλαμβάνονται οι ίδιες καταδικαστέες πράξεις και συμπεριφορές. 
Και μάλιστα να οδηγείται ο συνάδελφος στο Στρατοδικείο.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επισημαίνει ότι στο στρατόπεδο δεν υπάρχει γιατρός, σύμφωνα με τις καταγγελίες του γονιού.
Αληθεύει;
Πρόσφατα το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα στείλει εφέδρους γιατρούς σε νησιά για να κάνουν το Αγροτικό τους και να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της Τουριστικής Βιομηχανίας! 
Ο τραυματίας συνάδελφος ήταν τυχερός -μέσα στην ατυχία του- καθώς έγινε γρήγορα αντιληπτός από τον άλλο φαντάρο!
Δεν είναι Αυτοσκοπός η Απαλλαγή των Στρατιωτικών από τις όποιες ευθύνες.
Το ζήτημα είναι να μην επαναληφθούν τα ίδια ακραία φαινόμενα  που εκθέτουν την Υγεία και την Ζωή των φαντάρων σε κίνδυνο.
Η πολεμοκαπηλεία τους μας Απειλεί.
Να αντιδράσουμε!
Θυμίζουμε την αρχική μας καταγγελία: 
     
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021
Στρατόπεδο Αμπελώνα Λάρισας: σοβαρός τραυματισμός φαντάρου ενώ υπάρχουν καταγγελίες για καψόνια και Αγριότητες Αξιωματικών
Συνεχείς είναι οι καταγγελίες των γονιών για τις βαρβαρότητες που συμβαίνουν στο Στρατόπεδο Αμπελώνα της Λάρισας.
Ο πρόσφατος όμως τραυματισμός του συναδέλφου απογειώνει την ανησυχία των γονιών.
Η οικογένεια του τραυματισμένου φαντάρου δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τη διοίκηση του Στρατοπέδου, αλλά και ούτε με το Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.
Εμείς απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας.
Δεν μπορούν να στέκουν Αδιάφοροι απέναντι σε όλες αυτές τις καταγγελίες για συστηματικές ασχήμιες και αγριότητες που παραβιάζουν τα Δικαιώματα και την Αξιοπρέπεια μας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μας.
Θυμίζουμε την χθεσινή ανακοίνωση μας:
Στρατόπεδο Αμπελώνα: Συνεχή Καψόνια, Βρισιές και Τραυματισμός φαντάρου
ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΚΑΨΩΝΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Ενοχλημένοι σφόδρα με τη συμπεριφορά αξιωματικού απέναντι σε φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατόπεδο του Αμπελώνα εμφανίζονται γονείς στρατιωτών που όπως υποστηρίζουν καθημερινά τα παιδιά τους έρχονται αντιμέτωπα με συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές τότε που τα καψώνια ήταν στην ημερήσια διάταξη και οι προσβολές στρατιωτών από αξιωματικούς κάτι το σύνηθες.
Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες η προσβολή της προσωπικότητας των φαντάρων, οι βρισιές και τα πάσης φύσης καψώνια είναι καθημερινά φαινόμενα, όπως και το άρον – άρον ξύπνημα σε ακατάλληλες ώρες.

Φαντάροι καλούνται να κάνουν πολύωρες υπηρεσίες και στη συνέχεια εργασίες καθαριότητας σε χώρους του στρατοπέδου με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να ξεπερνιούνται τα όρια αντοχής τους, ενώ και οι στερήσεις εξόδων ή η αναβολή εξόδου είναι τακτικά φαινόμενα.

Όπως καταγγέλλουν κάποιος φαντάρος ζήτησε μια μέρα να επισκεφθεί γιατρό γιατί αισθάνθηκε αδιαθεσία και αντιμετώπισε την άρνηση αξιωματικού ο οποίος τον “στόλισε” με απρεπείς εκφράσεις υποστηρίζοντας ότι αν δεν πέσει κάτω δεν πρόκειται να τον στείλει σε γιατρό.

Οι συμπεριφορές αυτές και τα καψώνια έχουν φέρει φαντάρους στα όριά τους με κάποιους να αναζητούν τρόπους να πάρουν αναβολή αφού άρχισαν να αντιμετωπίζουν ακόμη και ψυχολογικά προβλήματα.

Μάλιστα η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν σήμερα όταν φαντάρος τραυματίστηκε άγνωστο πως και μεταφέρθηκε άρον άρον στο νοσοκομείο με τον πατέρα του να ετοιμάζεται να υποβάλει μήνυση κατά αξιωματικού.

Αναμφισβήτητα οι καταγγελίες είναι σοβαρές και σε περίπτωση που έχουν βάση τότε θα πρέπει να επέμβει η διοίκηση του στρατοπέδου για να επαναφέρει σε τάξη όσους επιδίδονται σε καψώνια επιδεικνύοντας αναχρονιστικές συμπεριφορές.

Αυτή η καταγγελία δημοσιεύτηκε στο σαιτ paidis.com, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που νοιάζονται για τους φαντάρους και την νεολαία, δίνουν βήμα για να εκφραστεί η αγωνία του γονιού και κυρίως να υπάρξει πίεση στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να παρέμβει και να παύσουν επιτέλους αυτές οι ασχήμιες.
Η Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι υπόθεση των συναδέλφων και των γονιών, ενός ολόκληρου Κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου