Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Το Ελληνικό κράτος εντάσσεται σε πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας: πτήσεις πάνω από το Αιγαίο Αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών που ήρθαν από βάση στη Ντακότα!


φώτο αρχείου από κοινή πτήση ελληνικών F 16 και βομβαρδιστικού των ΗΠΑ
Οι πολεμικές Ασκήσεις πάνω από το Αιγαίο των Αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών που ήρθαν από βάση στην Νότια Ντακότα  είναι πηγή πλούσιων συμπερασμάτων.
Καταρχήν, αποκαλύπτουν ότι οι αστικές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ εμπλέκουν τον λαό μας σε πολύ επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Το ελληνικό κράτος ταυτίζεται με τις αμερικανικές επιθετικές βλέψεις που στοχοποιούν την Ρωσία και αντιμετωπίζουν την Κίνα ως Απειλή. 
Οι συνεχείς ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, η μετατροπή της ελληνικής επικράτειας σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο που στρέφεται ενάντια στους λαούς από τον Καύκασο και τα Βαλκάνια, έως την Αφρική και τον Περσικό Κόλπο, οι συνομιλίες για την αποστολή ακόμη περισσότερων στρατευμάτων στο εξωτερικό με πιο ενεργό πολεμικό ρόλο  αποδεικνύουν ότι η ελληνική αστική τάξη και το κράτος της είναι παράγοντες Ανασφάλειας και Αστάθειας, ένας μεγάλος κίνδυνος πρώτα απ' όλα για τον λαό μας και την νεολαία. Εμείς πρέπει να υποταχθούμε σε αυτές τις πολεμικές κρατικές επιλογές, να τις τροφοδοτήσουμε με χρήμα και αίμα, είτε ως Μισθοφόροι Στρατιώτες είτε ως εκείνοι που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της εκδίκησης.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο η ιμπεριαλιστική αναγκαιότητα ελέγχου των θαλάσσιων περασμάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο εντείνει τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, καθώς επίδικο και για τα δύο αστικά κράτη είναι το ποιο θα αναβαθμιστεί ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη, εξυπηρετώντας και τους ευρύτερους αμερικανικούς επιθετικούς σχεδιασμούς. Εθνικοί αστικοί και αμερικανικοί ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί αλληλοδιαπλέκονται, αλληλοτροφοδοτούνται και αλληλοεξυπηρετούνται!
Όχι φυσικά επί ίσης όροις...
Αυτή την σχέση δεν θέλει να δει το ΚΚΕ και καταλήγει στα γνωστά αδιέξοδα της πολιτικής υπεράσπισης κρατικών κυριαρχικών δικαιωμάτων που μεταφράζονται σε δικαίωση του επεκτατισμού και της επιθετικότητας του ελληνικού κράτους. Καταθέτοντας μια πολιτική πρόταση εχθρική προς την απαραίτητη συγκρότηση ενός εργατικού διεθνιστικού αντικυβερνητικού και αντικαπιταλιστικού μετώπου που θα συνενώνει σε κοινούς στόχους και κοινούς αγώνες τον κόσμο της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ας επιστρέψουμε όμως στην άσκηση των Αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών που πέταξαν πρόσφατα πάνω από το Αιγαίο. Σε μια περίεργη χρονική σύμπτωση, αμερικανικά μαχητικά μετακινούνται από την Νατοϊκή βάση στο Αβιάνο, ιπτάμενο τάνκερ και UAV έρχονται στην Ελληνική επικράτεια στο πλαίσιο της διεθνής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ, ενώ στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας υπάρχει έντονος ο κίνδυνος πολεμικής ανάφλεξης. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να παραβλέψει τις εξελίξεις στην Συρία και το γεγονός ότι ένας από τους σημαντικότερους διαύλους για τον Ρωσικό Στόλο είναι τα Δαρδανέλια, το Αιγαίο, σε μια διαδρομή που καθοριστικός είναι ο ρόλος της Κρήτης και της Κύπρου!
Για αυτό επισημαίνουμε ότι είναι πολύ σημαντικός ο έλεγχος των θαλάσσιων δρόμων σε περιοχές που ταυτόχρονα διατυπώνονται οι βλέψεις της ελληνικής άρχουσας τάξης για ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα. Οι συμμαχίες κυρίως με ΗΠΑ και δευτερευόντως με Γαλλία, οι Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου και οι συμφωνίες με τις πετρελαϊκές εταιρείες είναι ο δρόμος διεκδίκησης του Ελληνικού Μεγαλοϊδεατισμού, η "Γαλάζια Πατρίδα" και η προβολή Στρατιωτικής Ισχύος είναι η τοποθέτηση του Νεοθωμανισμού του τουρκικού αστικού κατεστημένου!

Προχθές λοιπόν, ανακοινώθηκε από την U.S. European Command (USEUCOM, τη διοίκηση των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπεύθυνη για τις επιχειρήσεις τους στην Ευρώπη, τμήματα της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, στον Αρκτικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό:

«Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της USEUCOM για την επίδειξη των εκτεταμένων δυνατοτήτων των στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών της Αμερικής, 2 βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1 Lancer των ΗΠΑ που σταθμεύουν στην Αεροπορική Βάση Ellsworth στη Νότια Ντακότα, πραγματοποίησαν σήμερα αποστολές υπέρπτησης στο Αιγαίο Πέλαγος», συγκεκριμένα στο βόρειο, σύμφωνα με πηγές. 
Σε αυτήν τη «μονοήμερη αποστολή των υπερηχητικών βαρέων βομβαρδιστικών» καλύφθηκαν συνολικά 12.000 ναυτικά μίλια, και «απέδειξε στα κράτη συμμάχους και εταίρους ότι οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερές στη δέσμευσή τους για την ευρωπαϊκή ασφάλεια». 
Συνεχίζοντας η ανακοίνωση, τονίζει ότι τέτοιες αποστολές βομβαρδιστικών «πραγματοποιούνται στο ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων από το 2018, με περισσότερες από 200 εξόδους, σε συντονισμό με συμμάχους και εταίρους… αυτές οι αποστολές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των μακροχρόνιων επιχειρήσεων για την αύξηση της ετοιμότητας και της διαλειτουργικότητας με τους συμμάχους και εταίρους».

Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε όλους τους ιμπεριαλιστές και τους πολεμικούς τους σχεδιασμούς.
Ο λαός μας πρέπει να παλέψει για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και τη διάλυση της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.
Καλούμε στρατευμένους και μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΝΑΤΟ.
Να παλέψουμε για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Αντιπολεμική Αντιμιλιταριστική Αντιιμπεριαλιστική Ημέρα Δράσης στις 17/04 ενάντια στην Αύξηση Θητείας και την Πολεμοκαπηλεία.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου