Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ-ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ: Μας έχωσαν 120 μέρες, μας έφαγαν τις Άδειες, μας Αύξησαν την Θητεία!


ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ: Μας έχωσαν 120 μέρες, μας έφαγαν τις Άδειες, μας Αύξησαν την Θητεία!
Οι Αθλιότητες του Υπουργείου Άμυνας με τις Εορταστικές Άδειες κόστισαν πανάκριβα. Σε κόπο και χρήμα. Μας εξάντλησαν σωματικά και ψυχολογικά. Μας φυλάκισαν για 120. Έλιωσαν τους φαντάρους από μακρινούς τόπους καταγωγής φορτώνοντας τους τις Υπηρεσίες των στρατιωτικών που απαλλάσσονταν, αλλά και των ντόπιων στρατιωτών που έπαιρναν Διανυχτέρευση. Όχι μόνο δεν έδωσαν ούτε μια επιπλέον άδεια αλλά μας Αδίκησαν ακόμη περισσότερο με ταΆνισα Γκρουπ Εορταστικών Άδειων (9) και (7) ημερών. Που ανακοίνωσαν την τελευταία στιγμή για να χρυσοπληρώσουμε τα πανάκριβα εισιτήρια! Ουσιαστικά συνάδελφοι μειώνοντας τις Άδειες Ορκωμοσίας μόλις σε (4) από (15) που ήταν στην ΕΣΣΟ Σεπτεμβρίου 2020 που παρουσιάστηκε ο γιος του Μητσοτάκη, αλλά και τις Εορταστικές Αύξησαν την Στρατιωτική θητεία και σε αυτούς που Υπηρετούν ήδη.   

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ-ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!

Η κυβέρνηση ΝΔ τολμά να αυξήσει τη θητεία σε μια περίοδο που μέσα και έξω από τα στρατόπεδα η νεολαία βράζει. Από τη μία έρχονται αμέτρητες καταγγελίες στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος από συναδέλφους που μιλάνε για ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης. Τα 12ωρα υπηρεσιών που στο ενδιάμεσο συμπληρώνονται με αγγαρείες, φαντάροι σωματοφύλακες αξιωματικών, φαντάροι για να κόβουν συντάξεις αλλά και φαντάροι εμβολιαστές. Όχι μόνο συντηρούνται τα στρατόπεδα στις πλάτες των εξουθενωμένων συναδέλφων αλλά γεμίζουν και τα κενά στο δημόσιο με φαντάρους αντί να γίνουν οι  προσλήψεις τις οποίες τόσο έχει ανάγκη και μια μερίδα του λαού που βρίσκεται στην ανεργία.  Όλα αυτά συμπληρώνονται με τις ευνοϊκές μεταθέσεις-αποσπάσεις των βυσμάτων με τους συναδέλφους που απομένουν πίσω να φορτώνονται τα βάρη. Από την άλλη οι συνάδελφοι που θα καταταχθούν με τη σειρά του Μαίου εδώ και ένα χρόνο είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους στα πλαίσια της δολοφονικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση. Πασχίζουν να πάρουν το πτυχίο τους με τις σχολές τους κλειστές ή πασχίζουν να τα φέρουν βόλτα με μισοδουλείες, σε καθεστώς ακραίας εκμετάλλευσης. 

Το δέχεστε αδιαμαρτύρητα συνάδελφοι να σας λέει μια κυβέρνηση ότι είτε θα υπηρετήσετε 12 μήνες υπό τέτοιες συνθήκες είτε θα πάτε 9μηνο αμετάθετο στην παραμεθόριο για να στελεχώσετε την πολεμική μηχανή και να κυνηγάτε τους πρόσφυγες;  Αυτό το ρόλο θέλουν να δώσουν στο στρατό. Πάροχος Ασφάλειας σε πετρελαϊκές εταιρείες και εφοπλιστές, συμμέτοχος στους αμερικανικούς-νατοϊκούς σχεδιασμούς ενάντια στην Ρωσία, με αποστολή στρατευμάτων σε Σαουδική Αραβία και Μάλι, διεκδικώντας ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, συντρίβοντας Απεργίες και κοινωνικά κινήματα άμα χρειαστεί!

Συνάδελφοι, με μοιρολατρία ή με μια λογική του “στρατός είναι θα περάσει” δεν κερδίζουμε τίποτα. Το φοιτητικό κίνημα μας θύμισε πως έρχονται οι νίκες (έστω και μικρές έστω και παροδικές) απέναντι στην κυβέρνηση και τα σχέδιά της για πανεπιστημιακή αστυνομία. Ας κάνουμε το ίδιο και με την αύξηση της θητείας και με την βάρβαρη καθημερινότητα των στρατοπέδων. Μετράμε (6) νεκρούς το τελευταίο μήνα και δύο (2) ευτυχώς Αποτυχημένες Απόπειρες Αυτοκτονίας συναδέλφων σε Ρόδο και ΕΛΔΥΚ. Το καψόνι, οι Απειλές, η Τρομοκρατία, η Αυθαιρεσία, οι Προσβολές και οι φυλακές-κρατήσεις είναι καθεστώς. Όπως και η Πολεμοκαπηλεία, ο Εθνικισμός και Ρατσισμός   

Μόνο με Κίνημα μέσα και έξω από το στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Να βγούμε Παραπονούμενοι, να Διεκδικήσουμε συλλογικά. Συγκροτείστε επιτροπές στα στρατόπεδα, ενισχύστε την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  και στείλτε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επιστολές με τις καταγγελίες σας. Δεν θα Πολεμήσουμε-Δεν θα Καταστείλλουμε για Ελληνική Ολιγαρχία-ηπα-ΕΕ-ΝΑΤΟ! Μη συμμετέχετε στις ασκήσεις των φονιάδων όπως ο Ηνίοχος.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παίζει καθοριστικό ρόλο στο να βελτιωθούν οι συνθήκες που ζούμε.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com diktiospartakos.blogspot.com ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου