Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Επιτροπή Φαντάρων Αθήνας:Ανισοτιμία και παιχνίδια στις πλάτες των φαντάρων με τα γκρουπ αδειών

Μόνο απορία και αίσθημα αδικίας δημιουργεί η επιλογή της στρατιωτικής ηγεσίας να χωρίσει τις άδειες των εορτών του Πάσχα σε 2 άνισα γκρουπ. Το πρώτο 9 ημερών και το δεύτερο 7 ημερών. Και όλα αυτά με επίσημη ανακοίνωση μόλις 3 μέρες πριν ξεκινήσουν οι άδειες του πρώτου γκρουπ. Επιλογή για να μην αφήσει χώρο στις αντιδράσεις των φαντάρων ή γραφειοκρατική καθυστέρηση; Και οι 2 περιπτώσεις (που δεν είναι αντικρουόμενες) δεν δίνουν καμία καλή εξήγηση για αυτή την επιλογή ανισότιμης μεταχείρισης των φαντάρων.

Αποτελεί άραγε τόσο μεγάλη επιβάρυνση για τα στρατόπεδα που έχουν γεμίσει από τις μεγαλύτερες ΕΣΣΟ, που έχουν εμφανιστεί εδώ και χρόνια, να μπορέσουν οι φαντάροι και του 2ου γκρουπ αδειών να έχουν ίσες άδειες με το πρώτο; Και αυτό την ιδία στιγμή που οι συνθήκες της πανδημίας και του επιβαλλομένου εγκλεισμού μέσα στα στρατόπεδα που βίωσαν οι φαντάροι για τόσους μήνες, υπηρετώντας στην παραμεθόριο και συνεχίζουν να βιώνουν όσοι υπηρετούν ακόμα, επιβάλλουν περισσότερες μέρες άδειας και για τα 2 γκρουπ όπως τηρήθηκε τα Χριστούγεννα.

 Συνάδελφοι, αυτή η ανισοτιμία δεν προέρχεται από την επιλογή ή την τύχη της κλήρωσης σε ποιο γκρουπ θα ανήκει ο καθένας. Προέρχεται από τις επιλογές της στρατιωτικής ηγεσίας και των διοικητών των μονάδων που καταλήγουν σύμφωνα με καταγγελίες φαντάρων σε περιπτώσεις να μην αποδώσουν καν τις άδειες των εορταστικών γκρουπ. Η ανάγκη μας, ενώ μας έχει επιβληθεί η υποχρεωτική αγγαρεία-θητεία που μας  υποβάλει ο ελληνικός στρατός, να περάσουμε χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους και να "αποδράσουμε" από τις συνθήκες των στρατοπέδων είναι απ' ότι φαίνεται μικρή στα μάτια της στρατιωτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης. Το κατεστημένο της βυσματοκρατείας από την μια και της αδιαλλαξίας απέναντι στην πλειοψηφία των φαντάρων που πιέζονται οικονομικά και ψυχολογικά από την άλλη είναι η συνειδητή στάση του ΓΕΕΘΑ και της κυβέρνησης που αύξανε την θητεία στο 12μηνο, έχει φιλοπόλεμες σκέψεις για τα συμφέροντα μιας χούφτας επιχειρηματιών ντόπιων και ξένων και εξυπηρέτησης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και καταλήγει πως η εμπέδωση αυτών των βλέψεων και επιλογών θα στηρίζεται στο καψόνι και την αποδοχή της αδικίας διότι "αποφασίστηκε και διατάχτηκε".

 Η στάση στο γκρουπ εορτών είναι μια μικρή ένδειξη όλης αυτής της λογικής της στρατιωτικής ηγεσίας αλλά κινείται σε αυτή την κατεύθυνση που στρέφεται απέναντι στον πολίτη με στολή, τα δικαιώματα και τις ανάγκες του.

 Όχι άλλος εμπαιγμός με τις άδειες των φαντάρων. 15 μέρες άδεια ορκωμοσίας!

 Αγωνιζόμαστε ενάντια στις νέες συνθήκες που επιβάλλει ο στρατός απέναντι στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Καταγγέλλουμε-διεκδικούμε συλλογικά-βγαίνουμε στην αναφορά-στεκόμαστε αλληλέγγυα δίπλα στους συναδέλφους μας!

Επιτροπή φαντάρων Αθήνας

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου