Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Τους (2) Έλληνες Στρατιωτικούς θα τους Επαναπατρίσουν από το Αφγανιστάν; ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τι έκανε ο Ελληνικός Στρατός

Το ΝΑΤΟ αφού ολοκλήρωσε το καταστροφικό του έργο αποχωρεί από το Αφγανιστάν ενώ οι Ταλιμπάν βρίσκονται προ των πυλών.
Όλες οι χώρες φροντίζουν να αποχωρήσουν τα κατοχικά τους στρατεύματα.
Το Υπουργείο Άμυνας τι σκέφτεται να κάνει με τους (2) Έλληνες Αξιωματικούς; 

Βρίσκουμε όμως την ευκαιρία μέσα από τις ανακοινώσεις μας να παρουσιάσουμε ένα χρονολόγιο  των αποφάσεων των κυβερνήσεων, αλλά και του ρόλου του ελληνικού στρατού στο Αφγανιστάν.
Γράφαμε στις 13/04/2009
ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Παρά τις προπαγανδιστικού χαρακτήρα διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή ότι η ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν δεν πρόκειται να αυξηθεί, στην πραγματικότητα αυτή σχεδόν διπλασιάζεται. 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Δ.Γράψα το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταλούν δύο ομάδες υγειονομικού που θα τις απαρτίζουν 18-20 άτομα, 20 Έλληνες αξιωματικοί που θα συμμετέχουν στην εκπαίδευση των επιτελείων του αφγανικού στρατού, ενώ τους επόμενους μήνες θα προστεθούν 40 επιπλέον στελέχη στην υπάρχουσα δύναμη των 125 μελών του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος, που αναλαμβάνει τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ, τον Απρίλιο του 2010.
Είναι σαφές ότι όχι απλώς αναβαθμίζεται η παρουσία των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην πολύπαθη χώρα, αλλά και ο ελληνικός στρατός επεκτείνει τη δράση του, καθώς μεταφέρεται ολοένα σε πιο εμπόλεμες ζώνες. Ήδη έχουν αρχίσει οι αναγνωριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή Χεράτ που πρόκειται να μετακινηθεί.
Η ελληνική κυβέρνηση που ήδη έχει βάψει τα χέρια της στο αίμα των λαών του Ιράκ-Αφγανιστάν-Παλαιστίνης-Αφρικής-Βαλκανίων φαίνεται αποφασισμένη να εμπλακεί ακόμα περισσότερο επιδιώκοντας την αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού της ρόλου. Τα κόμματα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και τα συμφέροντα που εκφράζουν είναι αδίστακτα. Στέλνουν ελληνικά στρατεύματα ως δυνάμεις κατοχής, διαλύουν χώρες, εκμεταλλεύονται λαούς, προκαλούν τεράστια μεταναστευτικά ρεύματα και μετά ετοιμάζονται να ορθώσουν απάνθρωπα δολοφονικά τείχη στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας στις 22 Ιουνίου 2009
ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΕΡΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ 
Αποκαλυπτική των προθέσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, με την στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, να συνεχίσει με κάθε τίμημα την πολιτική συμμετοχής του ελληνικού στρατού σε ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, προκειμένου να αναβαθμίσει τον ιμπεριαλιστικό περιφερειακό του ρόλο ο ελληνικός αστικός κόσμος και να πάρουν ένα μερίδιο από την πίτα των κερδών εφοπλιστές-κατασκευαστές κλπ είναι η απόφαση αποστολής νέων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.
Αιφνιδιαστικά λοιπόν, μια βδομάδα μετά τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση που κατά τα άλλα «δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος», υλοποιεί τις δεσμεύσεις απέναντι σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, στέλνοντας επείγον σήμα σε μονάδες τους στρατού, μέσω του οποίου (80) περίπου μόνιμα στελέχη καλούνται να μετατεθούν στο Αφγανιστάν.
Οι δεσμεύσεις επομένως που έχουν αναλάβει ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκης και η υπουργός εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη προβλέπουν την συγκρότηση νέας Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ-2) που θα σταθμεύει στην ιδιαίτερα επικίνδυνη επαρχία Χεράτ.
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πολυεθνικών Δυνάμεων στο Κιλκίς και αφού περάσουν το στάδιο εκπαίδευσης μέχρι το τέλος Ιουλίου θα μεταφερθούν στο Αφγανιστάν.
Χαρακτηριστικό της «βιασύνης» της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των αντιδράσεων που αναμένονταν στην συγκρότηση του εν λόγω σώματος είναι το γεγονός ότι το ΓΕΣ δεν κάλεσε να δηλώσουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, αλλά διέταξε τα συγκεκριμένα στελέχη που επιλέγησαν.
Με αυτή τη μεθόδευση, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού στρατού παραβιάζει ωμά το Σύνταγμα, αφού ο όρκος των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων αφορούν την Υπεράσπιση της Άμυνας της Χώρας και του ίδιου του Συντάγματος και όχι την συμμετοχή σε αποστολές εκτός ελληνικής επικράτειας. Όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, επικαλείται τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα, για να τους υποχρεώσει να συμμετάσχουν σε αποστολές εκτός ελληνικής επικράτειας. Ακριβώς για αυτό το λόγο υπάρχει και η παράμετρος του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, που στην συγκεκριμένη περίπτωση παραβιάζεται βίαια, στοχεύοντας στη δημιουργία αρνητικών δεδομένων και για τις επόμενες αποστολές.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την συμπαράσταση των ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, αποδεικνύει ότι θεωρεί το σύνολο των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων ως Αναλώσιμους, ενώ η επιλογή συγκρότησης ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ στοχεύει στην κάμψη των κοινωνικών αντιστάσεων για την συμμετοχή σε τέτοιου είδους αποστολές, αλλά και στον περιορισμό των αντιδράσεων εν όψει των φέρετρων που αναμένονται.
Και πραγματικά, τα αστικά κόμματα εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, υπολογίζουν ότι πλέον από το Αφγανιστάν έφτασε η στιγμή να επιστρέψουν τα πρώτα φέρετρα. 
Επίσης, πρόσφατα ο Ελληνικός Στρατός επιτάχυνε τις εξελίξεις προμήθειας του νέου τροχοφόρου ΤΟΜΑ, καθώς τον προηγούμενο μήνα το ΓΕΣ, με επείγον σήμα στους Έλληνες Ακολούθους Άμυνας (ΑΚΑΜ) σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο απαιτούσε την προμήθεια (10) μεταχειρισμένων οχημάτων 6Χ6 ή 8Χ8 από τα αποθέματα των συμμαχικών στρατών.
Ο λόγος είναι η μετακίνηση του ΤΕΣΑΦ (Τάγμα Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν) από την «ήρεμη» Καμπούλ στην επικίνδυνη περιοχή της Χεράτ, προκαλώντας αυξημένες απαιτήσεις μεταφοράς προσωπικού και υλικών με «υψηλό επίπεδο ασφάλειας». Υπενθυμίζεται ότι στο Αφγανιστάν ο ελληνικός στρατός έχει στείλει μόνο ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης VBL και μη θωρακισμένα οχήματα γενικής χρήσης Mercedes-Benz MB-240GD.
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις περιορισμού των πολεμικών εξοπλισμών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι δαπάνες για τις αποστολές εκτός συνόρων αυξάνονται.
Δεν είναι μόνο το αυξημένο μισθολογικό κόστος των ελληνικών στρατευμάτων εκτός συνόρων-χωρικών υδάτων (συνυπολογίζοντας τις δύο φρεγάτες που συμμετέχουν στην Νατοϊκή και Ευρωπαϊκή αρμάδα στη Σομαλία). Το κόστος των (10) επιπλέον τεθωρακισμένων για το Αφγανιστάν υπολογίζονται στα 300000 ευρώ.

Στις  12 Νοεμβρίου 2009 γράφαμε:
Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΨΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ
Στο Αφγανιστάν λοιπόν, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της ΝΔ, ετοιμάζεται να στείλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διπλάσιο δυναμικό και μάλιστα στην πιο επικίνδυνη ζώνη. Στα 300 στελέχη θα φτάσουν έως το Μάρτιο του 2010 τα στελέχη του ελληνικού στρατού που θα συμμετέχουν στις Νατοϊκές δυνάμεις Κατοχής.
Πιο συγκεκριμένα, το ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ έχει σχεδιάσει το μετασχηματισμό του ενός λόχου Μηχανικού που σήμερα υπηρετεί στην Καμπούλ, σε πλήρη μονάδα Μηχανικού-Οδοποιίας-Γεφυροποιίας, που θα αποτελείται από δύο Λόχους Μηχανικού και ένα λόχο Ασφάλειας.
Αυτή η ελληνική μονάδα πρόκειται άμεσα να μετακινηθεί 1000 χιλιόμετρα δυτικά της Καμπούλ στην εμπόλεμη ζώνη στην πόλη Φάραχ «για την κάλυψη της Νατοϊκής απαίτησης για Τάγμα Μηχανικού στην Ταξιαρχία Δύσης της ISAF».
Η Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν θα ενισχυθεί με 48 στελέχη, μια πλήρη ομάδα OMLT (εκπαιδευτές)» που θα αναλάβουν την εκπαίδευση του «Τάγματος Υποστήριξης της Μεραρχίας Πρωτεύουσας του Αφγανικού Στρατού».
Επίσης, από τα τέλη Μαρτίου 2010, η ελληνική πολεμική Αεροπορία αναλαμβάνει εκ νέου τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ για (6) μήνες, και ενδεχομένως για (6) επιπλέον μήνες.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Η προπαγάνδα του ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ περί δήθεν «ανθρωπιστικού έργου» της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Τα 300 και πλέον στελέχη του ελληνικού στρατού που υποχρεώθηκαν να πάνε στο Αφγανιστάν συμμετέχουν και θα συμμετέχουν ενεργότερα στο πόλεμο που κήρυξε το ΝΑΤΟ στον Αφγανικό λαό σκοτώνοντας (ποιος ξεχνά την εκτέλεση 4μελους Αφγανικής οικογένειας από Έλληνες Μισθοφόρους το 2005;) και πλέον αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να γυρίσουν φέρετρα με γαλανόλευκες από τη Φάραχ.

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία το έχουν πάρει απόφαση ότι θα γυρίσουν νεκροί Έλληνες Μισθοφόροι από το Αφγανιστάν. Οι ίδιοι και οι οικογένειες τους το ξέρουν;
Γνωρίζουν άραγε τη μυστική έκθεση του ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ που προβλέπει και απώλειες, δηλαδή νεκρούς, οι οποίες όμως, όπως εκτιμάται, θα είναι αναλογικά μικρότερες από αυτές που έχουν οι Αμερικάνοι!!!
Για αυτό κ.Γ.Παπανδρέου σε ψήφισε ο λαός μας με περισσότερες από δέκα μονάδες διαφορά από τη ΝΔ;
Για να φέρεις στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, του Πειραιά, της Μακεδονίας και της Θράκης, από εκεί δηλαδή που στρατολογείς πάμφτωχους Μισθοφόρους ΕΠ.ΟΠ. λιγότερα φέρετρα από αυτά που επιστρέφουν στα αμερικανικά γκέτο;
Στα 65 εκ. ευρώ θα φτάσει το κόστος της ελληνικής παρουσίας στο Αφγανιστάν και θα προστεθεί στα 300 εκ. ευρώ που πληρώνουμε κάθε χρόνο για να βρίσκεται ο ελληνικός στρατός σε 15 χώρες του εξωτερικού.

Στις 23 Νοεμβρίου 2019 τονίζαμε:
O Ελληνικός Στρατός έκανε ΚΑΤΟΧΗ στο Αφγανιστάν, προκαλούσε Προσφυγιά, δεν μοίραζε γάλατα!
Οι Αφγανοί είναι Μετανάστες και πρέπει να Απελαθούν, αφού προηγουμένως περιοριστούν σε κλειστά Στρατόπεδα Συγκέντρωσης....
Αυτή είναι η κυρίαρχη προπαγάνδα των καθηγητάδων, των δημοσιοκάφρων και της κυβέρνησης ΝΔ...
Παρανομαστής της άθλιας επιχειρηματολογίας τους ότι στο Αφγανιστάν δεν υπάρχει πόλεμος, άρα οι Αφγανοί δεν είναι Πρόσφυγες...
Στην πραγματικότητα βεβαίως στο Αφγανιστάν γίνεται πόλεμος μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Ταλιμπάν, υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ.
Μάλιστα, ο αριθμός των θυμάτων από τις συγκρούσεις και τις βομβιστικές επιθέσεις μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις αντίστοιχες εκατόμβες στην Συρία και την Υεμένη.
Το στοιχείο που κρύβεται επιμελώς είναι ο ρόλος του Ελληνικού Στρατού που συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στις ορδές του ΝΑΤΟ που ζήτησαν εκδίκηση για την 11η Σεπτέμβρη και την επίθεση που δέχτηκαν οι ΗΠΑ.
Η καθεστωτική προπαγάνδα επιχείρησε να καμουφλάρει την πολεμική συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην εξαγωγή του Δυτικού τύπου Δημοκρατίας αλά Μπους διαδίδοντας ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί μοίραζαν τρόφιμα, έφτιαχναν δρόμους και νοσοκομεία.
Στην πραγματικότητα όμως οι Ελληνικές Δυνάμεις  ενεπλάκησαν σε μάχες, σκότωσαν οικογένειες αμάχων, εκπαίδευσαν τους Αφγανούς στρατιωτικούς που σήμερα συγκρούονται με τους Ταλιμπάν (με τους τελευταίους να συνομιλούν με τις ΗΠΑ για την το μέλλον του Αφγανιστάν). 
Το γεγονός ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αφγανιστάν ήταν Κατοχική δύναμη και αντιμετωπίστηκαν ως τμήμα των κατακτητικών Νατοϊκών δυνάμεων αποκαλύπτει η ενίσχυση τους με τα αμερικανικά τεθωρακισμένα MRAP, ώστε να μπορούν να περιπολούν.
Πρόσφατα, μιλιταριστικά σάιτ έφεραν στη δημοσιότητα σχετικές φωτογραφίες καθώς προέκυψε ζήτημα παραχώρησης οχημάτων MRAP (Mine Resistant Ambush Protected: Ανθεκτικά Ναρκών Προστατευόμενων έναντι Ενεδρών) από τις ΗΠΑ στον Ελληνικό Στρατό (μπορείτε να διαβάσετε την είδηση εδώ).
Διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση του defence-point.gr:
αξίζει να θυμηθούμε ότι για διάστημα περίπου 10 μηνών ο Ελληνικός Στρατός και συγκεκριμένα το Τάγμα Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ) της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΟΥ ΔΙΑΛΕΤΗ» επιχείρησε μικρό αριθμό οχημάτων της κατηγορίας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν τότε αποδεσμευτεί, την 8η Φεβρουαρίου 2011 παραδόθηκαν στο Στρατόπεδο “Gazi” από τις αμερικανικές δυνάμεις πέντε (5) οχήματα MRAP με καθεστώς δανεισμού για ένα έτος.
Επρόκειτο για οχήματα MaxxPro κατασκευής της αμερικανικής εταιρείας INTERNATIONAL (USA) που επανδρώνονται από εφτά (7) άτομα (οδηγός, συνοδηγός, πολυβολητής και τέσσερα άτομα πλήρωμα).
Όπως σημειώνεται στην ενημέρωση, τα οχήματα MRAP έχουν σχήμα σκάφους τύπου “V” ώστε να εκτονώνεται η έκρηξη από νάρκες ή από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED) και να μην διοχετεύεται στο όχημα. Έχουν θωράκιση επιπέδου «4» η οποία προσφέρει προστασία από πυρά φορητών όπλων. Υπάρχει εγκατάσταση ΡΒΧ προστασίας και είναι δυνατή η τοποθέτηση ενεργής θωράκισης η οποία εξασφαλίζει και αντιαρματική προστασία.
Τα οχήματα χρησιμοποιήθηκαν από το ΤΕΣΑΦ για τις μετακινήσεις της μονάδας και των εκπαιδευτών και γενικά για κινήσεις οι οποίες γίνονταν στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής της ελληνικής δύναμης στο Αφγανιστάν.
Στα οχήματα η ελληνικής δύναμη τοποθέτησε τα εθνόσημα και άρχισε να τα αξιοποιεί επιχειρησιακά. Προφανώς με την αποχώρηση του ΤΕΣΑΦ από το Αφγανιστάν τα τέλη Νοεμβρίου 2012, τα πέντε οχήματα MaxxPro επεστράφησαν στον Στρατό των ΗΠΑ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ-ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ 
ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ-ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ
Να ανοίξουν τα Σύνορα και να επιτραπεί η Ελεύθερη Μετακίνηση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε Πρόσφυγες-Μετανάστες. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
Κανένας Φαντάρος Έξω από τα σύνορα
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων. 
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε. 
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία. 
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου