Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ο Πολεμοκάπηλος Παναγιωτόπουλος το λέει δυνατά: Η ισχυρή Άμυνα είναι αναγκαία για μια πιο ισχυρή Ευρώπη

Ο Έρωτας και η Πολεμοκαπηλεία δεν κρύβονται....
Τη χαρά και την τιμή του για την ανάληψη της προεδρίας της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Δέσμευσή μου αποτελεί η τοποθέτηση των ζητημάτων Άμυνας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα» αναφέρει ο Ν. Παναγιωτόπουλος.
«Η ισχυρή Άμυνα είναι αναγκαία για μια πιο ισχυρή Ευρώπη για το μέλλον των επόμενων γενεών» υπογραμμίζει ο Έλληνας υπουργός.
Στη συνέχεια συμμετείχε στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Ε.Ε. στο οποίο συμμετέχει ο Έλληνας υπουργός. 
Πρόσφατα γράφαμε:
Μια πιο πολεμική και κατασταλτική Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ
Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην υλοποίηση της πολιτικής της άρχουσας τάξης που επιδιώκει την στρατηγική αναβάθμιση της διαμέσου του πολέμου.
Ένας σχεδιασμός που αποκαλύπτεται μέσα από τον πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο που αναλαμβάνει από τα Βαλκάνια μέχρι τον Περσικό Κόλπο, στην αλληλεπίδραση εθνικών και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών όπου ο Ελληνικός Στρατός αναλαμβάνει συγκεκριμένο ρόλο ενάντια στην Ρωσία, στην όξυνση του πολέμου κατά των προσφύγων όπου το ελληνικό κράτος επιχειρεί να αναβαθμίσει τη θέση του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνοντας την περιφρούρηση των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο, αλλά στους όρους διεξαγωγής του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού με τις ελληνικές αστικές κυβερνήσεις να θέλουν να μετατρέψουν τις αντιθέσεις των δύο κρατών, σε αντίθεση Ε.Ε.-Τουρκίας. 
Εδώ βρίσκεται και ο παράγοντας της αντιδραστικής ανασυγκρότησης του Ελληνικού Στρατού, οι τεράστιοι εξοπλισμοί και οι χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών-Στρατιωτικών, η Αύξηση της Θητείας, η ανασυγκρότηση της Εθνοφυλακής.
Αυτοί είναι οι λόγοι που ωθούν την κυβέρνηση της ΝΔ να ταυτίζεται με την γαλλική απόπειρα που εκπροσωπεί ο Πρόεδρος Μακρόν προτείνοντας την ενίσχυση της πολιτικής πολέμου-καταστολής της ΕΕ, επιδιώκοντας την συγκρότηση της ένωσης σε πολύ πιο αυταρχική κατεύθυνση στο εσωτερικό, αλλά και την πολεμική της αναβάθμιση ώστε να παρεμβαίνει σε πλανητικό επίπεδο.
Οι κατευθύνσεις αυτές, που μεταξύ άλλων αναζητούν μια νέα ισορροπία των σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, με την διακυβέρνηση Μπάιντεν να σηματοδοτεί μια ακόμη πιο επιθετική πολιτική, αποτυπώθηκαν στην παρέμβαση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο πολιτικό εργαστήριο για τη «Στρατηγική Πυξίδα» της Ε.Ε.
Το πρόσχημα που προβάλλεται είναι η προστασία της Ε.Ε. και των πολιτών της από εξωτερικές απειλές, που τονίζεται ότι πρέπει να αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα.
Είναι αποκαλυπτική η τοποθέτηση του ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλου που επεσήμανε ότι κάθε κράτος – μέλος αντιμετωπίζει διαφορετικές απειλές και προκλήσεις, που περιλαμβάνουν σε μερικές περιπτώσεις αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας του, και η αντιμετώπισή των απειλών αυτών πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Ε.Ε., στο πλαίσιο των αρχών της αμοιβαιότητας και της αλληλεγγύης.
Όπως ανακοινώθηκε, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης, ο Ν. Παναγιωτόπουλος είχε διμερή συνάντηση με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί, με την οποία συζήτησε θέματα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, εξελίξεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων. 
Το εργαστήριο για τη «Στρατηγική Πυξίδα» πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα, στο πλαίσιο της Πορτογαλικής Προεδρίας της Ε.Ε. Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η ανάπτυξη πολιτικής συζήτησης με προτάσεις και κατευθύνσεις για την προετοιμασία του τελικού κειμένου της «Στρατηγικής Πυξίδας», με το οποίο θα αντικατοπτρίζονται οι απειλές και οι προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Ε.Ε.
Μέσα από το διάλογο, θα χαραχθεί μια συνεκτική προσέγγιση στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας, βασιζόμενη στους ακόλουθους τέσσερις πυλώνες:

1. Διαχείριση Κρίσεων (Crisis Management)

2. Ανθεκτικότητα (Resilience)

3. Ανάπτυξη Δυνατοτήτων (Capabilities)

4. Συνεργασία με εταίρους (Partnerships)

Είναι σαφές ότι οι ευρωπαϊκές αστικές τάξεις κινούνται σε μια πολύ πιο κατασταλτική και πολεμική κατεύθυνση.
Μεγάλη αναγκαιότητα παρέμβασης του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος.
Πίσω από τις ρητορείες περί Ευρώπης της Ειρήνης και του Σεβασμού των δικαιωμάτων, κρύβεται η Ευρωπαϊκή Ένωση του Πολέμου που στάζει αίμα.

Ο αγώνας για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής και Κατασταλτική Μηχανής αποτελεί βασική ανάγκη του κόσμου της εργασίας.
Οι εθνικοί αστικοί και ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί είναι αλληλένδετοι και μόνο ένα Αντιπολεμικό Κίνημα με εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο μπορεί να αντιταχθεί.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου