Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Μήνυμα φαντάρου που υπηρέτησε Έβρο: Κάνεις νέος Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ/ΕΠΟΠ! Αντισταθείτε στην Πλύση Εγκεφάλου από τους Αξιωματικούς

Κάνεις νέος ΟΒΑ/ΕΠΟΠ!
Αγώνας για ζωή με δικαιώματα.
Είμαι φαντάρος που μέχρι πρότινος υπηρετούσα σε μονάδα της παραμεθόριου. Οπότε, γνωρίζω από πρώτο χέρι της συνθήκες ζωής, διαβίωσης κι εργασίας τόσο των οπλιτών θητείας, όσο και των μονίμων. Ακόμα, ξέρω πολύ καλά την "πλύση εγκεφάλου" που επιχειρείται από ανώτερους στους στρατιώτες για τα "καλά" της μονιμότητας στον στρατό ως ΟΒΑ ή ΕΠΟΠ.
Σίγουρη δουλειά, σταθερότητα, σχετικά καλός μισθός, χωρίς ιδιαίτερα προαπαιτούμενα, ευκαιρίες έστω και περιορισμένης ανέλιξης. 
Στο σημερινό ζοφερό παρόν για τους νέους εργαζόμενους, δεν είναι καθόλου αμελητέα, αλλά αντίθετα ζητούμενα άπιαστα συχνά. 
Συχνά δε για τα παιδιά της "βαθιάς επαρχίας", φαντάζει η μόνη επαγγελματική διέξοδος. 
Εκεί ποντάρουν για να στελεχώσουν τις χιλιάδες νέες θέσεις ΟΒΑ/ΕΠΟΠ που προκύρηξε η κυβέρνηση.

Βλέποντας με κατανόηση τις αγωνίες, τα κίνητρα, τους λόγους για τους οποίους ένας νέος σκέφτεται να καταταγεί ως μόνιμος, θα ήθελα να στείλω το εξής μήνυμα: 
η μιζέρια της ζωής ως κατώτερου στελέχους, το τρέξιμο, η συμμετοχή σε αποστολές όπως το κυνήγι μεταναστών, η απίστευτα βαρετή ρουτίνα, το να ζεις χωρίς προοπτική πέρα από την διασφάλιση των αναγκαίων και κάποιων λίγων ακόμα, δεν αξίζει στην γενιά μας!

Να αγωνιστούμε, μαζί με τους εργαζόμενους, για δουλειά με δικαιώματα, με καλούς μισθούς, ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου. 
Για ζωή αξιοβίωτη. Να μην υποταχτούμε στην μιζέρια!

Κάνεις νέος ΟΒΑ/ΕΠΟΠ!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου